محمود شوری، معاون موسسه مطالعات ایران و اوراسیا (ایراس):
دولت سیزدهم نقشی در پذیرش عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای نداشت
رکنا سیاسی: کارشناس حوزه اوراسیا و معاون موسسه مطالعات ایران و اوراسیا گفت: دستگاه دیپلماسی دولت سیزدهم هیچ نقشی در پذیرش عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای نداشت، چون اساسا قرار گرفتن پذیرش عضویت ایران به عنوان دستور کار نشست بعدی پیش از آغاز به کار دولت سیزدهم به اطلاع تهران رسیده بود.
به گزارش رکنا، روزنامه اعتماد با محمود شوری، کارشناس حوزه اوراسیا و معاون موسسه مطالعات ایران و اوراسیا (ایراس) درباره عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای گفتوگو کرده است.
بخشهای مهم این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
اینکه افرادی میگویند تاخیر در پذیرش ایران ربطی به تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل ندارد، میتوانند سند مقررات پذیرش عضو جدید در سازمان همکاری شانگهای (REGULATION On Admission of New Members to Shanghai Cooperation Organization)را که روی سایت دبیرخانه سازمان منتشر شده است، مطالعه بکنند.
کارشناسان و سیاستمداران کشورهای عضو از عملکرد سازمان در حوزه همکاریهای اقتصادی رضایت کافی ندارند و معتقدند که عملکرد سازمان از این جنبه چندان برجسته نیست.
نباید انتظارها را از آوردههای سازمان همکاری شانگهای برای سیاست خارجی ایران بالا برد.
اطلاعات شفافی وجود ندارد که برای عضویت در سازمان همکاری شانگهای چه اسنادی امضا شده است و چه اسنادی را با حق شرط و تحفظ پذیرفتهایم.
دستگاه دیپلماسی دولت سیزدهم هیچ نقشی در پذیرش عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای نداشت، چون اساسا قرار گرفتن پذیرش عضویت ایران به عنوان دستور کار نشست بعدی پیش از آغاز به کار دولت سیزدهم به اطلاع تهران رسیده بود.
بهرغم اینکه افغانستان عضو ناظر در سازمان همکاری شانگهای است، مساله افغانستان همچنان مسالهای امنیتی برای همه کشورهای منطقه است و سازمان کمک چندانی نتوانسته به حل و فصل مسائل افغانستان بکند.
تاکنون سازمان همکاری شانگهای موفقیت چشمگیری در گسترش همکاریهای اقتصادی میان اعضا ایجاد نکرده است.
ارسال نظر