بیوگرافی حجت الاسلام والمسلمین علی اکبرناطق نوری

وی فرزند شیخ ابوالقاسم ناطق نوری از خطیبان مازندرانی است. در دهه 30 به تهران نقل مکان کرد و از اوایل دهه 40 به صف مخالفان حکومت پهلوی پیوست؛ در ایام مبارزه علیه رژیم پهلوی چندین نوبت بازداشت و زندانی شد.

علی اکبرناطق نوری نزد اساتید گرانقدری درس آموخته است. وی در اوایل سال ۴۰ پس از فوت آیت الله بروجردی به شاگردی حضرت امام خمینی ( ره ) درآمد، سپس در سال‌های متمادی نزد آیت الله شهید مطهری در دانشگاه تهران درس فلسفه خواند و نزد مرحوم آیت الله فلسفی فن خطابه را آموخت. همچنین در دیگر دروس نزد آیت الله مجتهدی تهرانی درس آموخته است.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان نماینده امام در جهاد کشاورزی انتخاب شد. در دولت میرحسین موسوی نیز اداره وزارت کشور را بر عهده داشت. در انتخابات مجلس اول، سوم، چهارم و پنجم به عنوان منتخب مردم به مجلس راه یافت و در دو دوره آخر، ریاست مجلس را نیز برعهده داشت و از ابتکارات وی در این ایام، بنیان نهادن اجلاسیه بین المجالس کشورهای اسلامی است.

در  انتخابات دوره هفتم ریاست جمهوری نیز به عنوان کاندیدای مورد حمایت اصولگرایان و عضو جامعه روحانیت مبارز حضور یافت که موفق به پیروزی بر نامزد رقیب خود، سید محمد خاتمی نشد. وی بعد از این انتخابات به منتقدان جناح راست تبدیل شد. در انتخابات 88 از حامیان میرحسین موسوی بود. در انتخابات ریاست جمهوری سال 92، یکی از گزینه های مطرح از سوی ائتلاف اعتدالیون و اصلاح طلبان بود که آن را نپذیرفت و سرانجام از حسن روحانی حمایت کرد.

بیوگرافی حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم ناطق نوری 2

وی سال ها به عنوان رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری فعالیت می کرد که اوایل سال جاری از آن استعفا داد و چندی پیش استعفای وی از سوی رهبر معظم انقلاب پذیرفته شد.

برخی از مسئولیت‌های ناطق نوری پس از انقلاب اسلامی:

نماینده امام در جهاد سازندگی از اوایل انقلاب تا اواخر سال ۵۹

نماینده مجلس (دوره اول، سوم، چهارم و پنجم)

ریاست مجلس(دوره چهارم و پنجم)

وزیر کشور(1360-1364 )

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام (از ابتدا تاکنون)

سابقه تحصیلی:

تحصیلات حوزوی تا مقطع خارج فقه و اصول

کارشناسی الهیات گرایش فلسفه و حکمت اسلامی (دانشگاه تهران)

وبگردی