حادثه میدان کرج حرکت توده خاک بود نه فرونشست زمین!
رکنا: مدیر کل مدیریت بحران استانداری البرز گفت: حادثه ریزش دیوار یک مغازه در حوالی سینما هجرت کرج و نشست پیاده رو، فرونشست زمین نیست.
به گزارش رکنا، محمدرضا فلاح نژاد، مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز، در خصوص فروریختن یک مغازه در حوالی سینما هجرت کرج گفت: در مورد این حادثه فرونشست زمین اتفاق نیفتاده است. با توجه به اینکه در میدان کرج حوالی سینما هجرت توده خاک بسیار قدیمی و خاکروبه مانندی دارد، دیوار زیرزمین یک مغازه تخریب شده و موجب نشست خاک پیاده رو شده بود.
وی یادآور شد: اصطلاح فرونشست برای مناطقی استفاده میشود که برداشت بی رویه از آبهای سطحی صورت گرفته باشد، در مورد فرو ریختن دیوار مغازه و نشست پیاده رو در میدان کرج، این اتفاق نیفتاده و آن را حرکت توده خاک در یک مرکز تجاری نامگذاری میکنیم.
این مقام مسؤول در خصوص اقدامات انجام شده در حادثه فوق، گفت: در این راستا تخلیه چند مغازه اطراف و ایمن سازی توسط عوامل شهرداری کرج انجام شد. امروز آخرین روز ایمن سازی مغازههای اطراف است و به نظر نمی رسد مشکل خاصی باشد. یکی دو مغازه اطراف هم میتوانند کار خود را شروع کنند. اقدامات فنی توسط عوامل شهرداری با هماهنگی نظام مهندسی انجام میشود و صورت عدم کارشناسی باید خودشان پاسخگو باشند.
گود ناصر بخت و مسؤولیت شهرداری/هر کس کوتاهی کرده باید هزینه را بپردازد
وی در ادامه سخنانش در مورد گود ناصر بخت در منطقه ۵ شهرداری کرج، شهرداری را مسؤول مدیریت این بحران دانست و افزود: با توجه به اینکه موضوع به حوزه شهرستان کرج مربوط میشود، توسط فرماندار کرج از شهرداری منطقه پیگیری میشود. شهرداری به عنوان مدیر بحران منطقه باید بتواند موضوع را در حوزه صدور مجوز، نیلینگ بندی و ... مدیریت کند و سازنده باید کار را به نحوی پیش ببرد که برای مردم گرفتاری ایجاد نکند.
فلاح نژاد با اشاره به اینکه سازنده پروژه گود حصارک، به فروشگاه رفاه بدهکار بوده و در حال حاضر فروشگاه رفاه مالک گود است، بیان کرد: صاحب گود باید هزینه اسکان مردم در ساختمان های ایمن را بپردازد و بعد به مقاوم سازی اقدام کند. حتی به اعتقاد من، نباید شهرداری از بودجه شهر برای پرداخت پول به اهالی اقدام کند؛ چرا که شهرداری کرج و شهرداران وقت باید از طریق سازمان نظام مهندسی و مهندسان ناظر، نیلینگ بندی را توسط سازنده انجام میدادند و در صورت قصور، افرادی که در شهرداری از وظایف خود کوتاهی کردند، باید هزینهها را بپردازند.
وی خاطر نشان کرد: صاحب گودال بخاطر خسارتی که به مردم ایجاد کرده، مبلغ رهن را باید بدون هیچ وامی تا زمان مقاوم سازی و تحویل منازل فعلی یا واحدهای آپارتمانی جایگزین در اختیار مالکان قرار دهد. در صورت عدم اقدام از سوی مالک، شهرداری با استفاده از معتمدین محلی و استیلا به صاحب ملک، طبق ماده ۱۴ قانون شهرداریها باید نسبت به انجام این امور اقدام کند و هزینهها را از صاحب ملک پس بگیرد.
فلاح نژاد با اشاره به الزام فرماندار کرج برای تخلیه منازل طی دو هفته، گفت: از نظر حوزه بحران، اگر این بحران را یک بحران قابل پیش بینی در نظر بگیریم حتی یک روز هم نمیتوانیم به سازنده مهلت بدهیم. اما امیدواریم در طول این مدت همکاری لازم از سوی مردم انجام شود و بدون تضییع حق مردم و تلفات بتوانیم ایمن سازی محل را انجام دهیم.
وی خاطر نشان کرد: از شهرداریها توقع داریم نسبت به انجام مطالعات ایمنی شهرها اقدام کنند. در حال حاضر مطالعات زیستی زلزله شهر کرج انجام شده، مطالعات فرونشست استان در حال انجام است و مطالعات ایمنی و اطفاء حریق شهرها نیز بایدانجام شود.کلیه شهرها، روستاها، شهرکهای صنعتی، منطقه ویژه پیام و مناطقی که مدیریت مستقل دارند باید نسبت به این امر اقدام کنند تا از بحرانها پیشگیری و آمادگی لازم برای مداخله فوری ایجاد و احتمال بروز خسارت به مردم کمتر شود.
ارسال نظر