قیمت میوه شب یلدا 60 تا 70 درصد افزایش یافت / مردم یک تا دو کیلو میوه می خرند !

شب یلدا نزدیک است. شب یلدا، بلندترین شب سال، یکی از مهم ترین سنت های ایران باستان است که از دیرباز تا به امروز مورد توجه و اهمیت ایرانیان واقع شده است و جشن ها و شب نشینی هایی در این شب توسط مردم در اقصی نقاط کشور برگزار می شود. وقتی اسم شب یلدا شنیده می شود، اولین تصویر ذهنی دورهمی های شبانه و خوردن تنقلاتی مثل آجیل و شیرینی در شب یلدا به ذهن متبادر می شود. روزگاران گذشته ایرانی ها شب یلدا را بسیار ارج می نهادند و تا پاسی از صبح آن را با خانواده و فامیل و دوستان به خوبی می گذراندند.

به گزارش اقتصادی رکنا، در آستانه شب یلدا هستیم و مردم در این شب در تدارک خرید اقلام مورد نیاز خود هستند. خرید هندوانه و انار یکی از این اقلام است که می تواند بخشی از سبد خانوار باشد. درخصوص قیمت میوه شب یلدا و همچنین وضعیت فروش و هزینه تولید میوه گفتگوی رکنا با مصطفی دارایی نژاد، رئیس اتحادیه بارفروشان تهران را بخوانید:

مصطفی دارایی نژاد

مصطفی دارایی‌نژاد، رئیس اتحادیه بار فروشان ، ضمن بیان این که امروز کشف قیمت ها انجام شد، گفت: قیمت هر کیلو هندوانه از 3/5 تا 8 هزار تومان بسته به نوع، کیفیت و صادراتی بودن متفاوت است. برای مثال قیمت عمده هر کیلو هندوانه مشکی که بیضی شکل است 8 هزار تومان و هندوانه سفید صادراتی 6 هزار تومان است. قیمت عمد ه هر کیلو انار از 8 هزار تومان تا 35 هزار تومان بستگی به نوع، محل کشت و صادراتی بودن قیمت گذاری شده است. برای مثال قیمت انار فوق سوپر دماوندی در حد صادرات کیلویی 35 هزار تومان است. مغازه داران سطح شهر بایستی بر روی صیفی جات تا 25 درصد و بر روی سبزیجات تا 35 درصد افزایش قیمت اعمال کنند.

قیمت میوه نسبت به سال گذشته 60 تا 70 درصد افزایش یافته است

دارایی نژاد درخصوص افزایش هزینه های تولید و افزایش قیمت میوه گفت: قیمت میوه نسبت به سال گذشته بالغ بر 60 تا 70 درصد افزایش یافته است. همانطور که دیگر هزینه ها 2 تا 3 برابر شده هزینه های تولید میوه نیز افزایش یافته است. سیب روی درخت کیلویی 5 هزار تومان خریداری شده است و 5 هزار تومان هزینه هایی شامل کارگر، بسته بندی، سبد، ... بر آن اضافه شده است. ما سال گذشته سبد میوه را 5 هزار تومان و امسال 13 هزار تومان خریداری کرده ایم . یعنی قیمت سبد 130 تا 140 درصد افزایش یافته است.

میزان فروش میوه کاهش یافته و قدرت خرید مردم تا 40 درصد پایین آمده است

رئیس اتحادیه بارفروشان تهران ضمن بیان این که میزان فروش نسبت به سال گذشته بسیار کاهش یافته است، گفت: شب گذشته 22 هزار تُن ورودی بار ما بوده است که از این میزان تقریبا 3 هزار تُن در انبارها مانده است. یعنی 19 هزار تن به کل غرفه ها، مغازه ها و مناطق کل کشور ارسال شده است. میزان فروش نسبت به سال گذشته 20 الی 30 درصد کاهش یافته است.

آثار شرایط بد اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم در همه زمینه ها نه تنها خرید میوه، دیده می شود. قدرت خرید مردم نسبت به سال های گذشته 30 تا 40 درصد کاهش یافته است.

کمبودی برای شب یلدا نداریم

وی افزود: برای شب یلدا هیچ کمبود و مشکلی وجود ندارد و بارهای میوه از جمله انار و هندوانه که همیشه مورد استقبال مردم بوده است به وفور توسط کشاورزان دپو شده است. به دلیل مشکلات اقتصادی مردم به صورت یک تا 2 کیلو میوه خرید می کنند و خرید سبدی بسیار کاهش یافته است و به ندرت دیده می شود که فروش سبدی داشته باشیم.

ماجرای برگشت میوه از روسیه و هند چیست؟ / مصرف این میوه ها برای مردم خطرناک نیست ؟

دارایی نژاد در ارتباط با میوه های برگشت خورده از سوی روسیه و هند، گفت: 5 کانتینر فلفل به روسیه ارسال شده بود که آنها نپذیرفتند و اعلام کردند که کل بار را معدوم می کنند. سپس طی نامه ای در خرداد ماه استانداردهای خود را به ما اعلام کردند. بعد از آن چند کانتینر دیگر که قرار بود به روسیه برود، از گمرک کشور برگشت خورد. سال های گذشته این مشکل را نداشتیم و به هر کشوری که کالا ارسال می کردیم، پذیرفته می شد.

هند درخصوص بار کیوی صادراتی ما اعلام کرد که اگر قند کیوی بین 6/5 تا 7 گرم نباشد و ترش مزه باشد، نمی پذیریم. ما اخطار کردیم و اعلام کردیم برای سال بعد که تا چند ماه دیگر کشت شروع می شود، باید برنامه ریزی کنیم و با رصد وزارت جهادکشاورزی، بررسی شود که کود و سم مطابق با استانداردهای کشورهای مقصد باشد. کشاورز فقط مسئول کشت است و این مسائل باید از سوی مراجع ذی ربط انجام شود. دولت و وزارت جهاد کشاورزی و نهادهای مربوطه باید در این زمینه نظارت کافی را داشته باشند.

به نظر من این مسائل می تواند هشدار جدی باشد برای کشور که هوشیار باشیم که ترکیه جای ایران را نگیرد. ترکیه در حال حاضر این فرصت را به دست آورده است. در این صد روزی که دولت جدید بر روی کار آمده است، درخصوص سم، کود و بذر، قطره ای شدن آبیاری باغ و گلخانه ها برنامه ریزی هایی انجام شده که پیش از این نبود. به نظر می رسد خبرهای خوبی در این زمینه به دست ما برسد.

رئیس اتحادیه بارفروشان ضمن بیان این که کشور ما جزو معدود کشورهایی است که چهار فصل دارد، گفت: اگر وزارت جهاد کشاورزی با نظارت کافی بتواند به درستی الگوی کشت درست را به کشاورزان آموزش دهد، می توانیم به اندازه درآمد نفت برای کشور ارز آوری داشته باشیم.

وی در آخر ضمن بیان این که مصرف محصولاتی که از سوی روسیه و هند برگشت خورده است برای مردم کشورمان ضرری ندارد، گفت: مصرف این محصولات خطری برای کسی ندارد. این محصولات مطابق با استانداردهای کشورهای مقصد نبوده است و به این معنی نیست که کیفیت پایینی داشته اند. اما باید هوشیار باشیم که صادرات خود را براساس استاندارد کشورهای مقصد انجام دهیم.

قیمت میوه شب یلدا