عین اللهی: تعارض منافع و فساد دو خط قرمز وزارت بهداشت است

به گزارش رکنا از وبدا، بهرام عین اللهی در اجلاس وبیناری روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور با بیان اینکه دولت مردمی، فسادستیز است، گفت: فسادستیزی باید در عمل نمود یابد. در نهج البلاغه امیرالمومنین (ع) توصیه می کنند که باید بر تمام افراد زیر مجموعه نظارت کرد و در صورت مواجهه با فساد، حتما برخورد قاطع و بازدارنده صورت گیرد.

وی با تاکید بر رعایت کرامت انسانی در نظام سلامت، افزود: کرامت انسانی باید در همه سطوح رعایت شود و ارباب رجوع، مورد احترام قرار گیرد که خوشبختانه این موارد در وزارت بهداشت رعایت شده است و امسال اجرای طرح کرامت انسانی از اهم برنامه های وزارت بهداشت است.

وزیر بهداشت ، بررسی نقاط ضعف و قوت مدیریتی در دانشگاه های علوم پزشکی را با اهمیت ارزیابی و تصریح کرد: باید ابتدا عملکرد دانشگاه ها بررسی و برای برطرف کردن نقاط ضعف، برنامه راهبردی تدوین و اجرایی شود. در عین حال نظارت بر اجزای سازمان و تشکیلات نیز ضروری است.

صرفه‌جویی در هزینه‌ها و ارتقای بهره‌وری در دانشگاه‌های علوم پزشکی

عین اللهی صرفه جویی در هزینه ها و ارتقای بهره وری در دانشگاه های علوم پزشکی را از اصول مهم دانست و با اشاره به شعار سال و رویکرد مشارکت جویی از مردم، اظهار کرد: امسال منتظریم استانهایی که در تولید دارو و تجهیزات پزشکی کمتر مشارکت داشته اند، اقدامات عملی را آغاز کنند و شاهد جهش تولید در کالاهای سلامت محور باشیم.

وی از اجرای پویش ملی سلامت با مشارکت بیش از ۴۶ میلیون نفر به عنوان یکی از اقدامات موفق وزارت بهداشت در سال گذشته یاد کرد و از اجرای پویش های سلامت کودکان و همچنین غربالگری سرطان در سال جاری خبر داد و گفت: طرح بین المللی سلامت خانواده باید در سال جاری همانند سال گذشته با قوت اجرایی شود و در شهرهای بیشتری گسترش می یابد.

وزیر بهداشت با اشاره به افزایش تعداد شرکت های دانش بنیان در دولت مردمی، بر تشکیل قرارگاه جهش تولید سلامت محور در وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی تاکید کرد و افزود: وزارت بهداشت باید به تجاری سازی محصولات دانش بنیان کمک و با خرید این محصولات از آنها حمایت کند و پذیرفتنی نیست شاهد واردات کالاهای خارجی مشابه کالاهای با کیفیت داخلی باشیم.

همچنین نشست وزیر بهداشت با روسای انجمن های علمی و دبیران بوردهای تخصصی در تالار شهید سلیمانی ستاد وزارت بهداشت برگزار شد و تعرفه های پزشکی و کارانه‌ها، ظرفیت پذیرش دانشجو، توجه به آزمایشگاه ها، توجه به نسخه نویسان در بحث تعرفه، مسائل مرتبط با دستیاران، ضرورت اتفاق نظر بین سازمان های مرتبط با سلامت با وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت، لزوم توجه به اخلاق پزشکی، تعهدات پزشکان، مقالات و رتبه علمی کشور در حوزه پزشکی، مجلات علمی و توجه به هوش مصنوعی در علوم پزشکی، از جمله مهم ترین مسائلی بود که سخنرانان به آن ها اشاره کردند.