مراحل تعویض شناسنامه های جلد قرمز چیست؟ / برای گرفتن شناسنامه جدید چه اقداماتی باید انجام داد؟
رکنا: زمان خداحافظی با شناسنامههای پشت جلد قرمز در کشور به پایان رسیده است و باید در سال جاری نسبت به تعویض شناسنامه های قدیمی اقدام کرد.
به گزارش رکنا، اعتبار شناسنامه های قدیمی جلد قرمز به پایان رسیده است و تمام دارندگان این مدرک هویتی باید نسبت به تعویض شناسنامه اقدام کنند. تعویض شناسنامه طی مراحل و اقدامات خاصی انجام می شود. متقاضیان با ارائه مدارک هویتی معتبر می توانند با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت درخواست تعویض شناسنامه خود را ثبت کنند.
هاشم کارگر، رئیس سازمان ثبت احوال کشور در پاسخ به این پرسش که بساط شناسنامه جلد قرمزها کی برچیده میشود، اظهار کرد: طی ۱۴ سالی که از تعویض شناسنامهها میگذرد انتظار میرفت که این شناسنامهها باید تعویض میشد، اما ما در همین ۲ سال برنامه ریزی کردیم تا سریعتر بتوانیم این شناسنامههای معروف به جلد قرمز را تبدیل به شناسنامههای جدید کنیم چرا که این شناسنامهها که کاملاً مکانیزه هستند.
کارگر درباره زمان خداحافظی با شناسنامههای پشت جلد قرمز در کشور، گفت: یکی از برنامههایی که امسال طراحی کرده ایم این است که تا پایان سال آینده وجود این شناسنامههای جلد قرمز رابه حداقل برسانیم.
وی همچنین به امکان جعل شناسنامههای جلدقرمز اشاره و عنوان کرد: این شناسنامهها محل اشکال هستند و میتوانند از آن سوء استفاد کنند و امکان جعل آن وجود دارد.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور درباره همکاری ثبت احوال با سازمانها برای جمع آوری شناسنامههای جلد قرمز گفت: یکی از سیاستها و برنامههای این سازمان تعویض این شناسنامهها است، در همین راستا بانک مرکزی باید به عنوان متولی چاپ شناسنامه خام به ما کمک کند و برخی نهادهای نظارتی نیز که در تجدید چاپ همکاری دارند به ما کمک کنند تا تعویض این شناسنامهها هرچه سریعتر انجام دهند.
وی ادامه داد: ما تاکنون هنوز یک مهلت دقیقی را اعلام نکردیم چرا که باید این شناسنامههای خام باید تأمین شود تا این کار انجام شود.
کارگر درباره میزان شناسنامههای جلد قرمز در کشور گفت: در کشور حدود ۳۴ میلیون شناسنامه جلد قرمز وجود دارد که انشالله ما بتوانیم هر چه سریعتر این شناسنامهها را تعویض کنیم.
با توجه به تاکید رئیس سازمان ثبت احوال کشور برای تعویض شناسنامههای قدیمی (جلد قرمز) و مشکل در اخذ خدمات در صورت نداشتن شناسنامه جدید، روند تعویض شناسنامهها، مدارک مورد نیاز و محل مراجعه برای این کار از دغدغههایی است که اکثر شهروندان مطرح کرده و میخواهند بدانند که برای تعویض شناسنامه با چه مدارکی به کجا مراجعه کنند.
کدام شناسنامه باید تعویض شوند؟
پیش از هر چیز نیاز است بدانیم در چه مواردی میتوانیم نسبت به تعویض شناسنامه اقدام کنیم؛ درحال حاضر شهروندان میتوانند برای تعویض شناسنامههایی که به دلیل قرار گرفتن در شرایط نامناسب مستعمل و فرسوده شدهاند، شناسنامههایی که به علت مرور زمان عکس آن با صاحب شناسنامه تطبیق ندارد، شناسنامههای دوبرگی که صاحبان آن به سن ۱۵ سال تمام رسیده باشند، شناسنامههایی که صاحب آن تغییر مشخصات سجلی نام و نام خانوادگی و تغییر سن با رأی مراجع ذیصلاح را دارد. (شناسنامههایی که با رأی مراجع ذیصلاح از حیث مشخصات هویتی دارای تغییراتی شدهاند) و همه شناسنامههای قدیمی (جلد قرمز) که به فرمت جدید شناسنامهها تبدیل نشدند، اقدام کنند.
برای تعویض شناسنامه باید صاحب شناسنامه به دفاتر پیشخوان خدمات دولت و بخش عمومی مراجعه کرده و درخواست تعویض را با تکمیل مدارک مورد نیاز ارائه کند.
مراحل دریافت شناسنامه جدید
برای دریافت شناسنامه جدید باید مراحل زیر انجام شود تا شناسنامه به دست شما برسد:
- رفتن به اداره ثبت احوال
- ارائه مدارک
- بررسی صحت مدارک
- تطبیق اطلاعات
- چاپ شناسنامه
- کنترل شناسنامه صادره
- تحویل شناسنامه
اولین کار این است که برای درخواست صدور شناسنامه جدید به صورت حضوری به ثبت احوال و یا یکی از دفاتر پیشخوان مراجعه نمایید و پس از دریافت فرم تعویض شناسنامه و پرداخت هزینههای قانونی، درخواست خود را ارائه کنید.
تامين كسري بودجه بگو....