طی سه سال انجام گرفت؛
بازگشت 4 هزار دانشجوی پزشکی به کشور
رکنا: رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت از بازگشت ۴ هزار نفر دانشجوی انتقالی پزشکی از خارج به داخل کشور از سال ۱۳۹۷ تا سال ۱۴۰۰ خبر داد.
به گزارش رکنا به نقل از مهر، کاظم قهرمان زاده، رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به آمار انتقالی از خارج از کشور گفت: بر اساس آماری که در مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت وجود دارد از سال ۱۳۹۷ تا سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۴ هزار نفر دانشجوی انتقالی از خارج به داخل کشور داشتیم. این افراد قبل از ۲۰۱۹ تحصیل خود را شروع کرده بودند و عمدتاً در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی تحصیل کرده اند. این چهار هزار نفر به دانشگاههای داخل کشور منتقل شده اند که بخشی از آنها در دانشگاههای علوم پزشکی در حال تحصیل هستند و بخشی دیگر نیز در حال جایابی هستند که بتوانند ادامه تحصیل دهند.
وی گفت: البته این افراد قبل از سال ۱۳۹۷ تحصیل خود را شروع کرده بودند و شامل ممنوعیت انتقالی پس از ۲۰۱۹ نبودند و در عین حال از غربالگری آزمون گذشته اند و پس از شرکت در آزمون توانستند حدنصاب لازم را کسب کنند و پس از قبولی حائز شرایط انتقال شدند و به دانشگاههای علوم پزشکی داخل کشور منتقل شده اند.
قهرمان زاده یادآور شد: پس از اینکه موضوع ممنوعیت انتقال بعد از ۲۰۱۹ مطرح شد و ما در مرکز خدمات آموزشی با موج زیادی از درخواستهای نقل و انتقال مواجه شدیم، دکتر باقری فرد معاون آموزشی وزارت بهداشت به مرکز خدمات آموزشی مأموریت داد که برای این موضوع برنامه تهیه کند. در ابتدای این مأموریت به ما تاکید شد که قبلاً هر گونه موضوع نقل و انتقال دانشجویان علوم پزشکی، «تصمیم» بوده و برنامهای در کار نبوده، در واقع در شوراها و کمیسیونها بر اساس شرایط خاص تصمیمات خاص اخذ شده است. ولی باید برای این موضوع برنامه چند ساله داشته باشیم.
وی افزود: با وجود یک «برنامه» است که یک فرد میتواند با برنامه ریزی برای ادامه تحصیل خود در خارج از کشور تصمیم بگیرد، به عنوان نمونه کدام دانشگاهها میتواند برود به کدام یک نمیتواند برود و اگر رفت در آینده با چه تبعاتی مواجه میشود. برای این منظور کارگروههای متعددی تشکیل و برنامه نقل و انتقال دانشجویان علوم پزشکی تدوین شد و در نهایت این برنامه در شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان مصوبه انتقال از خارج از کشور مصوب شد. بر اساس آن مشخص است که افراد بدانند چکارهایی میتوانند انجام دهند و در چه صورت مدارک آنها ارزشیابی میشود و یا نمیشود.
از این پس تنها ۲ درصد افراد انتقالی بر اساس نمره در دانشگاههای علوم پزشکی پذیرفته میشوند
رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: برای افرادی که بعد از ۲۰۱۹ هم تحصیل خود را شروع کرده اند، برنامه مشخص این است که این افراد باید در آزمون ارزیابی علمی شرکت کنند و در آن آزمون ۶۰ درصد حدنصاب نمره را که بیاورند میتوانند منتقل شوند. اما با توجه به محدودیتهای بسیار دانشگاههای علوم پزشکی در پذیرش دانشجو از میان کسانی که در آزمون ارزیابی علمی شرکت میکنند و افرادی که حدنصاب را کسب میکنند تنها ۲ درصد افراد بر اساس نمره در دانشگاههای علوم پزشکی پذیرفته میشوند.
وی گفت: در واقع تغییر مهم در خصوص پذیرش دانشجویان این است که پیش از این دانشجویان در آزمون شرکت میکردند و باید خودشان به صورت فردی به جایابی میپرداختند و بسیاری از دانشگاهها ممکن بود این افراد را نپذیرند اما اکنون در زمان آزمون مشخص است که کدام دانشگاه کدام نمره را میپذیرد این افراد در واقع در آزمونی مشابه کنکور مورد ارزیابی قرار میگیرند و بر اساس نمرهای که کسب میکنند به دانشگاهها میروند.
قهرمان زاده افزود: بر این اساس هم دانشجو به جایی که لیاقت آن را از منظر علمی دارد میرود و هم دانشگاهها دیگر مجبور به انتخاب پاسخ خیر یا آری برای پذیرش دانشجو نیستند. ضمن اینکه در این برنامه جدید مشخص شده است که اگر تعداد متقاضیان انتقال زیاد بود و افراد بیشتری توانستند ۶۰ درصد نمره را کسب کنند و در شمول ۲ درصد قرار نگرفتند هم میتوانند با شرایطی انتقال پیدا کنند. در واقع با سه حالت مواجه هستند.
ارسال نظر