اشتباه پرهزینه در نصب بیلبورد ولیعصر/ بیلبورد تلویزیونی یک مرتبه 15 میلیارد ،بنری هر مرتبه 180 میلیون

به گزارش خبرنگار رکنا،بر اساس گزارش خبر آنلاین بسته به جنس و نوع جوهر به کار رفته در این دیوارنگاره ها، برای هر متر از این نوع تبلیغات حدود ۵۰ تا ۱۵۰ هزار تومان پرداخت می‌شود که برای  دیوارنگاره میدان ولیعصر، با حدود هزار متر مربع حدود ۵۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان هزینه بنر و چاپ خواهد بود.

همچنین حدود ۲۰ الی ۳۰ میلیون تومان هم هزینه نصب این سازه را باید محاسبه کنید که در کل بین ۷۰ تا ۱۸۰ میلیون تومان هر بار تعویض تبلیغات این دیواره آب می‌خورد و "علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران پیش از این اعلام کرده است که این تابلوی تبلیغاتی در اختیار موسسه اوج است.

 احسان محمد حسنی مدیرعامل موسسه فرهنگی اوج چندی پیش در یک نشست خبری اعلام کرده بود: سازمان اوج سال 90 بعد از دوسال طراحی تأسیس شد و تمام عملکرد و خروجی دستگاه‌های فرهنگی کشور را بررسی کردیم و به مجموعه‌ای رسیدیم که الآن مشاهده می‌کنید. در ستاد اوج با جمعیتی 120نفره سعی کردیم کوچک و چابک عمل کنیم. هر سال سعی می‌کنیم این نیروها را حفظ کنیم و جلوی فربه‌شدن را گرفتیم. برای اوج هیچ وقت تجهیزات تهیه نکردیم وهرآنچه را درآمدزایی داشتیم در جهت تولیدات گذاشتیم. 

رئیس سازمان رسانه‌ای اوج خاطرنشان می کند: هر آنچه درآمد داشتیم در تولید سرمایه‌گذاری کردیم. این سازمان در سال 1390 با 500 میلیون تومان بودجه راه‌اندازی شد. اولین کمک که با افتخار از سپاه گرفتیم، کار را شروع کردیم سال گذشته حدود 18 میلیارد کمک دریافت کرده و بیش از 90 میلیارد تومان درآمد داشتیم که بخشی از این درآمد در خارج از کشور است. سال گذشته سریال «آقازاده» را به یک پلتفرم فروختیم «به وقت شام» در کره 100 هزار دلار و در تایوان هفتاد هزار دلار فروختیم که تنفسی برای ما ایجاد کرد. من شفاف عدد و ارقام را می‌گویم. در کنار ستاد کم عده و چابک، همه پول صرف تولید می‌شود.

حال این مسئله مطرح است که چرا این موسسه با وجود اینکه درآمدهای زیادی دارد و همچنین از نهادها نیز بودجه دریافت می کند، چرا باید در ماه هزینه بیش از 150 میلیون برای هر دیوار نگاره میدان ولیعصر داشته باشد در حالی که می تواند یک تلویزیون خیابانی نصب کند و حتی هر روز یک طرح و حتی کلیپ را به نمایش بگذارد.

بر اساس پیگیری های خبرنگار رکنا، یک شرکت فروشنده تلویزیون های خیابانی می گوید، برای هر متر مربع هزینه این تلویزیون ها با خدمات پس از فروش یک ساله در هر متر مربع 18 میلیون تومان نیاز است فلذا هزینه دیوار نگاره میدان ولیعصر اگر توسط بخش خصوص انجام شود، هزینه ای حدود 15 میلیارد خواهد داشت. این در حالی است که سازمان اوج به عنوان یک موسسه که از حمایت ها نهادها نیز برخوردار است، با هزینه ای خیلی کم تر می تواند این دیوار نگاره را از بنر به تلویزیون تغییر دهد.

گفتنی است پیگیری های خبرنگاررکنا، درباره هزینه های بنر سازمان اوج به این نتیجه رسید که به گفتی بعضی از کارمندان این سازمان، بنرهای میدان ولیعصر با یک سوم هزینه ای که مطرح شده است، نصب می شوند. اما در کل کشورهای دنیا نیز امروز به سمت چنین تبلیغاتی رفته اند و به آن تبلیغات خارج از منزل می گویند.  OOH به زبان ساده به خارج از خانه اشاره دارد. تبلیغات OOH همه تبلیغاتی هستند که در خانه مخاطب نمایش داده نمی شوند مانند تبلیغات تلویزیونی، تبلیغات رادیویی یا در دستگاه های تلفن همراه آنها نشان داده می شوند. برخی از تبلیغات OOH که معمولاً دیده می شوند، بیلبوردها، تبلیغات MTR، تبلیغات اتوبوس یا تبلیغات ایستگاه اتوبوس هستند.

با پیشرفت تکنولوژی، نوع جدیدی از OOH ظاهر شده است و بسیاری از تبلیغ‌کنندگان و بازاریابان به دنبال آن هستند. این نوع OOH دیجیتال OOH است که معمولاً به عنوان DOOH نیز دیده می شود. DOOH تبلیغات OOH هستند که روی صفحه دیجیتال نمایش داده می شوند و اغلب صفحه نمایش های LED غول پیکر هستند. ادغام صفحه نمایش های دیجیتال اجازه می دهد تا فیلم ها مانند صفحه های تلویزیون بزرگ پخش شوند و بنابراین تبلیغات OOH دیگر کاملاً ثابت نیستند.

بازار جهانی بیلبورد و تبلیغات در فضای باز از 61.67 میلیارد دلار در سال 2021 به 65.96 میلیارد دلار در سال 2022 با نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) 7.0 درصد افزایش یافت. انتظار می رود بازار بیلبورد و تبلیغات در فضای باز در سال 2026 با CAGR 4.3 درصد به 78.01 میلیارد دلار افزایش یابد.

انتظار می رود افزایش تبلیغات دیجیتالی خارج از خانه (DOOH) به رشد بیلبوردها و بازارهای تبلیغات در فضای باز کمک کند. تبلیغات خارج از خانه (OOH) به تبلیغات خارج از خانه اشاره دارد و شامل بیلبوردها، پناهگاه های اتوبوس، مناظر دیواری و پوستر می شود. تابلوهای تبلیغاتی در فضای باز، بیلبوردهای دیجیتال و صفحه های تلویزیونی همگی نمونه هایی از DOOH هستند. برخلاف بیلبوردهای سنتی که همیشه تصاویر ثابت را نشان می‌دهند، تابلوهای دیجیتال تصاویر زنده بیشتری را نمایش می‌دهند و می‌توانند تبلیغات متعددی را اجرا کنند و در نتیجه مصرف‌کنندگان بیشتری را جذب کنند. DOOH شاهد افزایش 10 درصدی در تبلیغات OOH در سراسر جهان بود که در سال 2019 نزدیک به 16.75 میلیارد دلار بود. طبق گزارش موسسه آموزش دیجیتال هند، ارزش بازار جهانی تبلیغات اینترنتی/دیجیتال در سال 2019 به 319 میلیارد دلار رسید و پیش‌بینی می‌شود که به آن برسد. 1089 میلیارد دلار تا سال 2027، با CAGR 17.2٪ از سال 2020 تا 2027. DOOH در زمان‌های اخیر رشد سودآوری داشته است و انتظار می‌رود در سال‌های آینده به دلیل ماهیت جذاب و تعاملی آن رشد بیشتری داشته باشد.

 

 

 

وبگردی