آیا کمبود خون جدی در کشور داریم؟

دکتر مژده نخلستانی، افزود: در حال حاضر به لطف و مساعدت اهدا کنندگان خون از سه ماه گذشته تا کنون سطح ذخیره خون در کشور بسیار مطلوب است.

وی ادامه داد: در مقایسه با سال های قبل که در مقاطع و شرایط خاص سطح ذخایر خون گاهی به ۴تا ۵روز می رسید، اما اکنون سطح ذخایر خون در کشور در چند ماه گذشته با همت اهدا کنندگان به حدود ۱۰ تا ۱۲ روز رسیده است و حتی برخی از استان ها از ۱۲ روز هم بالاتر رفته است.

مدیرکل جذب و نگهداری اهداکنندگان سازمان انتقال خون تصریح کرد: در حال حاضر ۱۰۰ درصد نیاز بیمارستان ها و مراکز درمانی به خون و فرآورده های آن پاسخ داده می شود و این نیاز تامین می شود.

وی افزود: درهمه کشور میزان خون مورد نیاز اعمال جراحی و بیمارستانی با بهره گیری از شبکه ملی خون رسان تامین می شود.

نخلستانی تاکید کرد: در حال حاضر حتی در استان هایی مانند سیستان و بلوچستان، خوزستان، مازندران، تهران و هرمزگان که آمار بیمارن تالاسمی که از مصرف کنندگان همیشگی خون هستند، نسبت به دیگر استان ها بالاتر است، هم در وضعیت مطلوب قرار دارد و هیچگونه کمبودذخیره خون هم در این استان ها نداریم.

وی با بیان اینکه میزان خونی که اهدا می شود، حجم کمی از خون بدن است، خاطر نشان کرد: میزان خون اهدایی بعد از ۲۴ ساعت جبران می‌شود و همچنین تمام پروتکل های بهداشتی نیز در مراکز انتقال خون رعایت می شود و هموطنان با اطمینان خون اهدا کنند.

خون یک ماده حیاتی است و تا کنون جایگزینی برای آن نیامده است و علاوه بر مصدومان حوادث رانندگی، بیمارانی که اعمال جراحی دارند، مادران در حین زایمان و بیماران سرطانی از نیازمندان به خون هستند همچنین برخی از افراد مانند بیماران تالاسمی از مصرف کنندگان همیشگی خون هستند و لازم است که اهدای خون توسط هموطنان به صورت همیشگی و مستمر باشد.

وبگردی