طاعون ۱۰۴ راس کل و بز وحشی در استان البرز را تلف کرد / سازمان دامپزشکی تایید کرد

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، غلامرضا ابدالی، سرپرست دفتر مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست در گفت و گو با رکنا تلفات کل و بزهای وحشی بر اثر طاعون نشخوارکنندگان کوچک در زیستگاه های استان البرز را تایید کرد و گفت: با شیوع دوباره طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) در زیستگاه های استان البرز، در روز ۲۹ مرداد ماه سال جاری این بیماری از سوی دامپزشکی استان البرز تایید شد.

وی افزود: طبق آخرین آمار که در اوایل تیر ماه سال جاری در منطقه شکارممنوع طالقان ارائه شد میزان تلفات این بیماری در بین جمعیت کل و بز  وحشی ۶ راس بود که اقدامات کنترلی و پیشگیرانه با همکاری دستگاه های مرتبط همچون دامپزشکی، امور عشایری و منابع طبیعی و گروه های کوهنوردی به خوبی انجام شد.

مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان محیط زیست ادامه داد پس از تایید شیوع طاعون نشخوارکنندگان در زیستگاه های استان بلافاصله اقدامات کنترلی شامل خروج فوری دام های عشایر و دامداران از زیستگاه ها و مناطق آلوده و جلوگیری از تقابل دام های اهلی و وحشی در استان در  حال انجام است.

ابدالی گفت: در حال حاضر با تایید دامپزشکی، لاشه ۱۰۴ راس کل و بز وحشی تلف شده در طول سه هفته گذشته بر اثر بیماری طاعون جمع آوری شده و اقدامات لازم برای امحای لاشه ها انجام پذیرفته است.

سرپرست دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش در پایان اظهار داشت: این بیماری با نام  اختصاری  «PPR» یا  «طاعون نشخوارکنندگان کوچک»  نیز شناخته می شود که یک بیماری کشنده حاد با واگیری بسیار بالا است و نشخوار کنندگان کوچک و شترها را درگیر می کند. علائم این بیماری تب، ترشحات چشم و بینی، تورم دهان، اسهال همراه با سختی تنفس بوده که گاهی منجر به مرگ نیز می شود.

گفتنی است؛ واکسیناسیون عمومی دام اهلی یکی از مهمترین راهکارها برای جلوگیری از سرایت این بیماری از دام آلوده به حیات وحش محسوب می شود. طاعون نشخوارکنندگان کوچک به انسان منتقل نمی شود و معمولا از دام های کوچک آلوده به حیات وحش زوج سم شامل کل، بز، قوچ و میش منتقل می شود.

باید توجه داشت که مطابق اعلام مسئولان سازمان محیط زیست، در سال گذشته مجموعا 400 لاشه حیات وحش تلف شده در 10 زیستگاه در سراسر کشور بر اثر ابتلا به طاعون نشخوارکنندگان کوچک به دست آمده بود و تلف شدن بیش از 100 راس در سه هفته آن هم فقط در یک زیستگاه زنگ خطر بسیارمهمی درباره شیوع این بیماری در میان گونه های علفخوار حیات وحش کشور به حساب می آید. این مساله لزوم توجه و ورود جدی سازمان محیط زیست و دامپزشکی به موضوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک را می طلبد.

وبگردی