رکنا وضعیت صنعت گردشگری را بررسی میکند؛
دولت اقدام قابل توجهی در توسعه صنعت توریسم نداشته است/ گردشگری باید به بخشخصوصی واگذار شود
رکنا: رییس فراکسیون گردشگری مجلس گفت: گردشگری باید همانند سایر حوزههایی که در آنها موفق عمل کردهایم مردمی شود زیرا تجربه ثابت کرده است که در هر حوزهای که مردم وارد صحنه شدهاند کشور توانسته از مشکلات عبور کند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، ایران به عنوان یکی از معدود کشورهای جهان که ظرفیتهای طبیعی و تاریخی آن این کشور را در زمره چند کشور پرجاذبه در این حوزه قرار داده، همزمان نام ما را در لیست کشورهای کمبرخوردار از گردشگران خارجی نیز به ثبت رسانده است و این شرایط متفاوتی را برای صنعت گردشگری در کشور رقم زده است. دولتها در طی چهار دهه گذشته همواره سعی کردند توسعه گردشگری را جزء اولویتهای خود برای توسعه در کشور نشان دهند اما اغلب در رسیدن به اهدافی که خود ترسیم کردند، ناکام ماندند.
صنعت گردشگری در لیست پرسودترین شغلهای جهان است که به باور بسیاری از صاحبنظران این حوزه کشور ما همچنان از سود آن بیبهره بوده است. عدم معرفی درست ظرفیتهای گردشگری کشور، نبود زیرساختهای لازم در نقاط پرجاذبه گردشگری، عدم آموزش جوامع بومی و محلی برای رعایت کدهای رفتاری در این حوزه و بسیاری از دلایل دیگر تاکنون اجازه شکوفایی و پویایی را از این صنعت در کشور ما گرفته است.
در این باره محمدرضا دشتی، رییس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی در گفتگو با رکنا، تصریح کرد: مجلس یازدهم تمام هم و غم خود را برای توسعه صنعت گردشگری گذاشته است زیرا صنعت گردشگری میتواند یکی از محلهای درآمد بودجهای در کشور باشد.
وی گفت: گردشگری ظرفیتهای دیگری نیز دارد از جمله اینکه میتواند جوسازیهای دولتهای بیگانه و ایرانستیزی آنها را خنثی کند و کشور ما باید نقش یکی از جاذبههای مهم گردشگری را در منطقه بازی کند.
رییس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه شیوع بیماری کرونا توسعه این صنعت را در کشور و در سطح جهان متوقف کرد و ما اکنون میتوانیم از ظرفیتهای برگزاری جام جهانی در کشور قطر برای احیای این مساله بهره ببریم.
دشتی تاکید کرد: ارزان بودن مقصد سفر در ایران از جمله دیگر مزایای سفر به ایران است که ما سعی داریم در مجلس ریلگذاریهای لازم برای توسعه این صنعت را در کشور انجام دهیم.
رییس فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی افزود: گردشگری باید همانند سایر حوزههایی که در آنها موفق عمل کردهایم مردمی شود زیرا تجربه ثابت کرده است که در هر حوزهای که مردم وارد صحنه شدهاند کشور توانسته از مشکلات عبور کند.
وی اضافه کرد: گردشگری باید به بخشخصوصی واگذار شود و لازم است در این خصوص وزارت میراث فرهنگی تدابیری را بیاندیشد که در راستای آن تولی گری بخش گردشگری به مردم سپرده شود.
اما کارشناسان این حوزه نظر متفاوتی دارند، رضا علیاصل، عضو هیات مدیره کانون راهنمایان گردشگری کشور در گفتگو با رکنا تاکید کرد: دولت برنامه مشخصی در حوزه گردشگری ندارد و بسیاری از فعالین حوزه گردشگری از این صنعت فراری هستند.
وی گفت: ما باید قبول کنیم که گردشگران داخلی ما نیازمند آموزش هستند. بسیاری از کدهای اخلاقی موجود در صنعت گردشگری توسط گردشگران داخلی رعایت نمیشود و دولت نیز در این زمینه هیچ اقدام قابل توجهی انجام نداده است.
فعال برجسته حوزه اکوتوریسم و گردشگری طبیعی کشور افزود: توجه به تاسیسات و زیرساختهای حوزه گردشگری و همچنین تولید محتواهای آموزشی میتواند راهحل خوبی در مقطع فعلی برای حل برخی از مشکلات این حوزه باشد.
علی اصل اضافه کرد: توجه به مسایل پایداری در حوزه گردشگری یکی از مهمترین نکاتی است که باید دولت جهت رسیدن به اهداف آن تدابیر لازم را اتخاذ کند. فعالان گردشگری در تمام دنیا در طی 5 دهه اخیر به این نتیجه رسیدهاند که باید از منابع پایدار در این حوزه بهرهمند شوند و عدم توجه به این مساله باعث میشود در میان مدت و بلند مدت دچار مشکلات اساسی شویم
عضو هیات مدیره کانون راهنمایان گردشگری کشور عنوان کرد: مشکلات بنیادین حوزه گردشگری عدم توجه مسوولان به ظرفیتهای مناطق گردشگری و داشتههای اجتماعی، فرهنگی و اکولوژیکی این مناطق است.
وی تصریح کرد: اتفاق خاصی در یک سال گذشته در حوزه اشتغال گردشگری رخ نداده است و به نظر میرسد بخش قابل توجهی از فرصتهای شغلی در این حوزه در حال از بین رفتن است.
این فعال گردشگری کشور گفت: گردشگری خارجی نقش قابل توجهی در توسعه این صنعت در دنیا دارد اما کشور ما به دلایل متعددی از این مساله بیبهره است. به نظر میرسد تا تعارضات موجود در این حوزه حل نشود نمیتوان به شکوفایی این صنعت امید داشت.
علیاصل بیان داشت: توسعه صنعت گردشگری در کشور نیازمند گردشگران داخلی است اما گردشگر داخلی آموزش ندیده آسیبهای بسیاری را متوجه عرصههای طبیعی و آثار تاریخی ما کرده است.
وی با اشاره به اینکه اغلب کشورهای توریستپذیر دنیا از فعالان این صنعت در دوران کرونا از جمله راهنمایان گردشگری به صورت ویژه حمایت کردند، افزود: به طور کلی میتوان گفت که دولت و مجلس سعی و تلاشی برای خروج صنعت گردشگری از محاقی که اکنون گرفتار آن است ندارند.
خبرنگار: مسعود لاهوت
ارسال نظر