به گزارش رکنا ،
تامین کپسول گاز برای ۱۸ هزار روستایی بر دوش های زنی از روستای گلال سوسن/ زری بهمنی، شیرزن ایذه + فیلم و عکس
رکنا: زری بهمنی؛ زنی دارای سه فرزند از اهالی روستای گلال سوسن از توابع ایذه از شیرزنان ایران است. روزانه با سختی های زندگی مبارزه می کند و پیروز میدان می شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا؛نامش زری بهمنی است. زنی از روستای گلال سوسن از توابع شهرستان ایذه. می گوید هیچ کاری سخت نیست ؛ همه سختی ها را آسان می کنم تا نان حلال به خانه ببرم.
چهل و پنج سال سن دارد و با خرید یک دستگاه خودروی نیسان، کپسولهای گاز هجده هزار نفر از اهالی سوسن را تأمین میکند.
نان خانواده را تنها با رساندن کپسول های گاز به در خانه اهالی منطقه تامین نمی کند.کشاورزی می کند، دامداری ،مغازه داری، تا زندگی خانواده خود و خواهرش را بچرخاند.
می گوید دو مرتبه در زندگی شکست خورده ولی روی خرابه های شکست هایش به زاری ننشسته بلکه مسئولیت اقتصادی زندگی خود و سه فرزندش را به عهده گرفتم.
زری بهمنی در کنار کارهای دیگری که برای تامین معاش خانواده انجام می دهند ،روزانه برای همه خانوارهای روستاهای کارتا، گلزار،جنگه، فالح، ممبین، شیمن، کاشون، و... از مسیر کوهستانی کپسول گاز می برد.
تامین کپسول گاز برای ۱۸ هزار روستایی در بخش محروم سوسن را با توزیع روزانه حدود ۱۵۰ کپسول گاز انجام میدهد.
افزایش زنان سرپرست خانوار
گزارش آمارهای رسمی در ارتباط با زنان سرپرست خانوار نشان می دهد که در سال های ۹۰ تا ۹۸ تعداد خانوارهای معمولی دارای سرپرست زن افزایش حدود ۸/ ۲۶ درصدی داشته است. همچنین در سال ۹۰ به ازای هر ۱۰۰ سرپرست مرد، حدود ۱۵ سرپرست زن وجود داشته که این نسبت در سال ۹۸ به حدود ۱۶ نفر رسیده است. نکته دوم اینکه در بین استان های کشور در سال ۹۸، سیستان و بلوچستان و گیلان با ۱/ ۲۰ درصد و همدان با ۳/ ۱۷ درصد به ترتیب بیشترین و آذربایجان غربی با ۹/ ۹ درصد، کردستان با ۱/ ۱۰ درصد و هرمزگان با ۸/ ۱۰ درصد، به ترتیب کمترین درصد زنان سرپرست خانوار را به خود اختصاص داده اند. در نهایت اینکه جمعیت فعال زن سرپرست خانوار طی سال های ۹۰ تا ۹۸ رشد ۶/ ۲۳ درصدی داشته است. همچنین جمعیت شاغل زنان خانوار نیز در بازه مذکور با رشد ۱/ ۲۳ درصدی همراه بوده است.
چالش های اصلی زنان سرپرست خانوار
درصد بسیاری از خانوارهای زن سرپرست در دو دهک اول و دوم پایین درآمدی قرار میگیرند و در مجموعه فقیرترین افراد کشور به حساب میآیند. گرانی و تورم باعث شده ،جمعیت زیادی از زنان سرپرست خانوار جذب حاشیههای شهر شوند. این امر به رشد حاشیهنشینی و بروز مشکلات عدیدهای برای زنان سرپرست خانوار میشود.
سازمانها و نهادهای دولتی و غیردولتی میتوانند در بحث حمایتهای مادی، فرهنگی و اشتغالزایی زمینههای مناسب برای توانمندی زنان سرپرست خانوار را به وجود آورند و عاملی مؤثر در پیشگیری و مقابله با آسیبهای اجتماعی زنان باشند. معاونت خانواده و زنان ریاست جمهوری ،شهرداری ها ؛ شوراهای شهر؛ وزارت کشور، کمیته امداد، بهزیستی ... نهادهایی هستند که با شناسایی این افراد و تلاش برای توانمندسازی این خانوارهای با سرپرستی زنان به آنها در اشتغالزایی و دوری از مشکلات و آسیب ها کمک کنند.
فیلم از : بهنام رضایی
ارسال نظر