دور زدن مالیات و بی اثر کردن بیمه با نسخه های غیر الکترونیکی / دکتر قناعتی: مردم یکسال تحمل کنند + صوت
حجم ویدیو: 15.10M | مدت زمان ویدیو: 00:02:04

نسخه نویسی الکترونیکی طرحی است که از سال گذشته وزارت بهداشت به عنوان گام اول نظام ارجاع اجرایی کرده است. در طرح نسخه نویسی الکترونیکی قرار بود از مهرماه امسال تمام نسخه ها به صورت الکترونیکی نوشته شود، اما به دلیل فراهم نبودن همه زیرساخت ها برای اجرای کامل طرح نسخه نویسی الکترونیکی، اجرای کامل این طرح تا اردیبهشت امسال به تعویق افتاد. در این میان با وجود اصرار دولت و وزارت بهداشت بر اجرای کامل طرح نسخه نویسی الکترونیکی، هنوز هم پزشکانی هستند که به دلایل گوناگون از نوشتن نسخه های الکترونیکی طفره می روند. بخشی از این پزشکان که در مطب های خود کارتخوان قرار نمی دهند، برای این که از مالیات فرار کنند، از نسخه نویسی الکترونیکی پرهیز می کنند.

ماجرای پزشکانی که از نوشتن نسخه الکترونیکی طفره می روند

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، در شرایطی که چند ماهی است اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی در کشورمان آغاز شده است، هنوز هم شاهد آن هستیم که برخی پزشکان سودجو که پیش از آغاز اجرای این طرح هم از قرار دادن کارتخوان در مطب های خود طفره می رفتند، هنوز هم هزینه ها را به صورت وجه نقد از مردم دریافت می کنند و برای این که از مالیات فرار کنند، حاضر نیستند که نسخه های بیماران را در سامانه نسخه نویسی الکترونیکی ثبت کنند.

در چنین شرایطی نیز طبیعتا مردم ناچار می شوند که به جای پرداخت پول دارو با استفاده از بیمه پایه خود، همان طور که هزینه ویزیت را به صورت آزاد به پزشک پرداخته اند، هزینه داروهایشان را نیز به صورت آزاد پرداخت کنند و در این وضعیت، عملا هزینه سودجویی و فرار از مالیات این دسته از پزشکان، روی دوش مردم می افتد.

این البته فقط یکی از معضلاتی است که این روزها مردم با سامانه نسخه نویسی الکترونیکی با آن مواجه هستند و در بسیاری از موارد شاهد آن هستیم که ناآگاهی برخی پزشکان موجب طفره رفتن آنها از نوشتن نسخه های الکترونیکی می شود و همچنین به دلیل فقدان وجود زیرساخت های کافی در تمام مراکز بهداشتی و درمانی و قطع و وصل شدن اینترنت مراکز مختلف، برخی پزشکان به جای ثبت نسخه های بیمه شدگان در سامانه های الکترونیکی، این نسخه ها را به صورت آزاد صادر کنند و به این ترتیب هزینه ناآگاهی برخی از اعضای جامعه پزشکی و کمبود زیرساخت ها نیز به مردم تحمیل می شود.

دولت حاضر به عقب نشینی از نسخه نویسی الکترونیکی نیست

دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به سوال رکنا درباره طفره رفتن برخی پزشکان از نوشتن نسخه های الکترونیکی به خبرنگار ما توضیح داد: با وجود این که هنوز هم زیرساخت های لازم برای نسخه نویسی الکترونیکی در بسیاری از دانشگاه های علوم پزشکی کشور به طور کامل مهیا نیست، اما دولت بر اجرای این طرح اصرار دارد و حاضر به عقب نشینی از نسخه نویسی الکترونیکی نیست.

وی افزود: در چنین شرایطی هم تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور با وجود مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری فراوانی که دارند، وارد عرصه نسخه نویسی الکترونیکی شده اند و از ابتدای اجرای این طرح تا کنون حدود 70 هزار نسخه الکترونیک در دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشته شده است، ولی ما هنوز به سقف مطلوب در این زمینه نرسیده ایم.

مشکلات زیرساختی منجر به افزایش پرداخت هزینه درمانی از جیب مردم می شود

قناعتی در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: برخی مشکلات زیرساختی سامانه نسخه نویسی الکترونیکی منجر به آن می شود که مردم نسخه های آزاد را از پزشکان دریافت کنند و به این ترتیب پرداخت هزینه های درمانی از جیب مردم افزایش می یابد، ولی ما چاره ای نداریم جز این که طرح نسخه نویسی الکترونیکی را اجرایی کنیم، چون این کار باعث بهبود کیفیت ارائه خدمات درمانی خواهد شد.

وی در ادامه تاکید کرد: گاهی موارد ما ناچاریم که برای بهبود کیفیت ارائه خدمات و پیشرفت فناوری، زیرساخت های خودمان را ارتقا دهیم، همان طور که تا پیش از دوره شیوع کرونا نیز ما با موضوع آموزش های مجازی آشنا نبودیم و اکنون این مساله به یک فرآیند جاافتاده در میان اساتید و دانشجویان ما تبدیل شده است و به نظر می رسد ما تا یک سال آینده به حد مطلوب طرح نسخه نویسی الکترونیکی برسیم.

مهاجرت پزشکان نگران کننده است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به شکل گیری موج مهاجرت پزشکان گفت: متاسفانه با توجه به دستکاری های زیادی که در سال های اخیر درباره تعرفه ها، مالیات و درآمد پزشکان انجام شده است، در چند سال گذشته شاهد موج مهاجرت پزشکان به کشورهای همسایه ایران به دلیل کاهش درآمد آنها در ایران بوده ایم و این مساله منجر به ایجاد نگرانی های زیادی برای جامعه پزشکی شده است.

وی ادامه داد: خوشبختانه رئیس جمهور در صحبت های هفته گذشته خود در مجلس بر لزوم اصلاح روند پرداخت ها به پزشکان تاکید کردند، چراکه هم اکنون مقایسه میزان پرداخت به پزشکان در سیستم های دولتی و خصوصی با یکدیگر غیرقابل مقایسه است و این مساله طبیعتا انگیزه پزشکان برای کار کردن در ایران بخصوص در سیستم دولتی را از بین می برد.

اصلاح پرداختی به پزشکان، جلوی مهاجرت آنها را می گیرد

قناعتی در همین راستا تاکید کرد: نظام مدیریت کلان کشور باید به گونه ای برنامه ریزی کند که پزشکان تامین منافع خود را در غالب فعالیت در دانشگاه های علوم پزشکی و بیمارستان های دولتی ببینند و نگاهشان برای کسب منفعت به بیمارستان های خصوصی نباشد. در چنین شرایطی هم اگر حد قابل قبولی از پرداخت به پزشکان وجود داشته باشد، پزشکان قانع خواهند بود و قطعا زیاده خواهی نخواهند کرد.

وی در پایان تصریح کرد: اگر نظام پرداخت به پزشکان بخصوص در بیمارستان های دولتی هرچه زودتر اصلاح شود، روند مهاجرت پزشکان نیز متوقف خواهد شد و دیگر شاهد موج مهاجرت گسترده پزشکان به کشورهای همسایه و دیگر کشورهای جهان نخواهیم بود.

وبگردی