افزایش3 برابری قیمت انسولین قلمی در یک سال اخیر

در یک سال گذشته برخی بیماران مبتلا به دیابت با کمبود انسولین مواجه شده اند. البته کمبود انسولین بیشتر در حوزه انسولین قلمی و بخصوص انسولین قلمی خارجی رخ داده است، اما سرنگ انسولین ایرانی هم به وفور در داروخانه ها یافت می شود و هم نرخ آن بسیار پایین تر از انسولین قلمی ایرانی یا خارجی است. در این شرایط، با وجود این که استفاده از انسولین قلمی راحت تر از سرنگ انسولین است، اما دکتر جعفر اسدالله پور، مدیر انجمن پیشگیری و مهار دیابت مازندران در گفت و گو با رکنا تاکید دارد که بهتر است بیماران وقتی با کمبود انسولین مواجه می شوند، از سرنگ انسولین استفاده کنند.

افزایش قیمت انسولین بر اثر تحریم ها و نوسانات ارزی

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، دیابت یا همان مرض قند نوعی بیماری مزمن است که زمانی ایجاد می شود که بدن یک شخص نتواند به اندازه کافی انسولین تولید کند یا انسولین تولیدشده را به درستی استفاده کند. باید توجه داشت که انسولین، هورمونی است که لوزه‌المعده (پانکراس) در بدن تولید می‌کند. این هورمون، قند را از خون می گیرد و به داخل سلول های بدن منتقل می کند تا بدن از آن قند به عنوان انرژی استفاده کند.

در مبتلایان به دیابت نیز یا میزان انسولین کم است یا انسولین به دلایل گوناگون تاثیر کافی ندارد و سلول ها نمی توانند قند موجود در خون را به درستی جذب کنند. در نتیجه، میزان قند یا گلوکز در خون بالا می رود و با گذشت زمان، این موضوع باعث آسیب به برخی اعضای بدن می شود. به همین دلیل است که تزریق انسولین مهمترین راهکاری است که با استفاده از آن، میزان قند خون در بیماران دیابتی کنترل می شود و این دارو به عنوان مهمترین داروی مبتلایان به دیابت به حساب می آید.

دکتر جعفر اسدالله پور، مدیر انجمن پیشگیری و مهار دیابت مازندران با اشاره به این نکته به خبرنگار رکنا گفت: در سال های اخیر داروهای بیماران دیابتی مانند سایر داروهای کشور دچار افزایش قیمت شده است؛ به نحوی که تحریم ها از یک سو و کاهش ارزش پول ملی و رشد نرخ دلار از سویی دیگر، در رشد نرخ داروهای بیماران دیابتی بخصوص انسولین نقش مهمی داشته است.

وی با بیان این که افزایش قیمت انسولین در ماه های اخیر هم شامل انواع داخلی و هم شامل انواع خارجی آن شده است، عنوان کرد: با توجه به این که رشد نرخ دلار در افزایش قیمت مواد اولیه دارویی نیز تاثیر دارد، بنابراین قیمت انسولین ایرانی هم در چند سال گذشته از نوسانات ارزی مصون نمانده و بخصوص انسولین قلمی ایرانی با رشد قیمت محسوسی مواجه شده است.

رشد کمتر قیمت سرنگ انسولین ایرانی در مقایسه با انواع انسولین قلمی

اسدالله پور با تاکید بر این که انسولین، بیشترین دارویی است که توسط بیماران دیابتی مصرف می شود، گفت: در سال های اخیر، به ویژه در یک سال گذشته، نرخ انسولین در داروخانه ها با رشد محسوسی مواجه شده و به همین دلیل، کنترل دیابت برای بیماران مبتلا به این بیماری به شدت دشوارتر شده است؛ به نحوی که در حال حاضر نرخ یک ویال 300 واحدی انسولین قلمی خارجی بین 100 تا 150 هزار تومان است و این در حالی است که نرخ همین نوع انسولین در سال گذشته بین 50 تا 70 هزار تومان بود و بنابراین می توان گفت قیمت انسولین خارجی در یک سال اخیر بین دو تا سه برابر شده است.

مدیر انجمن پیشگیری و مهار دیابت مازندران ادامه داد: در حالی نرخ هر ویال انسولین قلمی خارجی از 100 هزار تومان هم فراتر رفته است که نرخ سرنگ انسولین حدود یک پنجم قیمت انسولین قلمی است، به نحوی که قیمت هر عدد سرنگ انسولین ایرانی 300 واحدی در حدود 10 تا 15 هزار تومان است. البته قیمت انسولین قلمی ایرانی نیز بین 50 تا 70 هزار تومان است که نرخ این انسولین هم نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر شده است. بنابراین می توان گفت در یک سال اخیر، قیمت سرنگ انسولین ایرانی در مقایسه با انواع داخلی و خارجی انسولین قلمی رشد کمتری را تجربه کرده است.

وی در ادامه تاکید کرد: در یک سال گذشته قیمت انواع انسولین قلمی اعم از ایرانی و خارجی در داروخانه های کشور بین دو تا سه برابر شده است، این در حالی است که نرخ سرنگ انسولین ایرانی در این مدت تغییر محسوسی پیدا نکرده، اما با توجه به این که استفاده از انسولین قلمی راحت از سرنگ انسولین است، مردم عمدتا به استفاده از انسولین قلمی می پردازند و با وجود پایین تر بودن قیمت سرنگ انسولین، مردم کمتر به سراغ استفاده از این نوع انسولین می روند.

استفاده از سرنگ انسولین از انسولین قلمی به صرفه تر است

اسدالله پور در همین راستا تاکید کرد که رواج انسولین قلمی به جای سرنگ انسولین در سال های اخیر نقش مهمی در کمبود و گرانی این روزهای انسولین در بازار داشته است؛ چراکه به گفته او، انسولین قلمی، عمدتا از خارج از کشور وارد می شود، اما سرنگ انسولین بیشتر در داخل کشور تولید می شود و چون تولید داخلی انسولین قلمی به اندازه کافی نیست، شرایط تحریمی منجر به کمبود این دارو در داروخانه های کشورمان شده است.

این کارشناس حوزه دیابت با ابراز گلایه نسبت به رواج مصرف انسولین قلمی در کشورمان اظهار داشت: اکنون در شرایطی مردم با کمبود انسولین قلمی مواجه شده اند که سرنگ انسولین به اندازه کافی در بازار وجود دارد، ولی با توجه به این که پزشکان عمدتا به تجویز انسولین قلمی می پردازند، بیماران کمتر به سراغ سرنگ انسولین می روند. این در حالی است که قیمت سرنگ انسولین در حال حاضر بسیار کمتر از انسولین قلمی است و بهتر است بیماران در شرایطی که با کمبود انسولین مواجه می شوند، از سرنگ انسولین به جای انسولین قلمی استفاده کنند.

به گفته مدیر انجمن پیشگیری و مهار دیابت مازندران، در ده سال گذشته تبلیغات هم نقش موثری در رواج انسولین قلمی به جای سرنگ انسولین داشته و با توجه به این که استفاده از این نوع انسولین برای عامه مردم راحت تر است، استفاده از انسولین قلمی در سال های اخیر به شدت رواج پیدا کرده است، به نحوی که حتی بعضی افرادی که به تازگی به دیابت مبتلا شده اند، اصلا با سرنگ انسولین آشنایی ندارند و گمان می کنند که برای کنترل دیابت خود، حتما باید از انسولین قلمی استفاده کنند.

کمبود شدید انسولین قلمی در ماه های اخیر

اسدالله پور با تاکید بر کمبود شدید انسولین قلمی در ماه های اخیر گفت: مهمترین علت کمبود انسولین قلمی، این است که این دارو عمدتا از خارج از کشور وارد می شود و تولید انسولین قلمی در ایران کافی نیست. در این میان بخش زیادی از پزشکان هم صرفا انسولین های خارجی را تجویز می کنند و همین مساله منجر به سردرگمی بیمارانی می شود که نمی توانند به راحتی انسولین های خارجی را در داروخانه ها پیدا کنند.

مدیر انجمن پیشگیری و مهار دیابت مازندران با بیان این که در شرایط کنونی به اغلب بیماران توصیه می شود که تا حد امکان از سرنگ انسولین ایرانی استفاده کنند، عنوان کرد: سرنگ انسولین ایرانی نه تنها بسیار ارزان تر از انسولین قلمی خارجی است، بلکه استفاده از  آن هم چندان دشوار نیست و اگر افراد بتوانند نحوه استفاده از سرنگ انسولین ایرانی را یاد بگیرند، قطعا به شدت در هزینه های آنها صرفه جویی خواهد شد.

وی در پایان تصریح کرد: با وجود کمبود شدید انسولین قلمی خارجی، مشکلی برای سرنگ انسولین تولید داخل وجود ندارد و افراد به راحتی می توانند این انسولین را از داروخانه ها تهیه کنند. این در حالی است که انسولین قلمی حتی انسولین قلمی ایرانی در کشورمان تا حدی دچار کمبود شده است و افراد نیاز دارند که با مراجعه به مراکز درمانی، این انسولین ها را به صورت سهمیه ای تهیه کنند.

وبگردی