بلند شدن آژیر بحران برق / تشدید گرانی با کمبود برق

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، این مطلب تحلیل اقتصادی و مهندسی خشکسالی بر روی ظرفیت نصب شده انرژی الکتریکی نیست بلکه آن چیزی است که مردم باید مطلع باشند.

 ۱۵ درصد از ۸۵ هزار مگا وات ظرفیت نصب شده انرژی الکتریکی کشور نیروگاه های هیدروالکتریک هستند. با از بین رفتن رودها و منابع سطحی آب این نیروگاه ها عملا از مدار خارج شده و توانایی تولید برق نخواهند داشت. برای جبران ظرفیت نیروگاه های هیدروالکتریک دو کار می توان انجام داد:

الف: نیروگاه های قدیمی و فرسوده نفتی وارد مدار شوند که بشدت آلوده کننده محیط زیست هستند. و در ضمن بخاطر بالا رفتن قیمت نفت و راندمان پایین این نیروگاه های فرسوده، برق تولید شده در این نیروگاه ها گرانتر از دیگر نیروگاه ها خواهد بود و  منجر به بالاتر رفتن نرخ نهایی برق تولید شده در شبکه برق خواهد شد. گران شدن برق بر صنایع متکی بر صنعت برق تاثیر منفی گذاشته و تولیدات این صنایع به بهای بالاتری وارد بازار می شوند یا اگر قیمت محصولات آنها بالا نرود از سود این صنایع کاسته شده که ممکن است در دراز مدت به ضرر دهی و ورشکستگی منجر شود.

ب: جبران ظرفیت هیدرو الکتریک از مدار خارج شده با خاموشی های دوره ای انجام شود. خاموشی ها بر هزینه محصولات متکی بر صنعت برق می افزایند و منجر به گرانی محصولات یا ضرر دهی این صنایع می شوند.

۴- در هر دو حالت مصرف کنندگان عمده و خرده برق هزینه خروج نیروگاه های آبی را خواهند پرداخت.

۵- در حالیکه کشور سالهاست که از سرمایه گزاری بر روی انرژی‌های خورشیدی و بادی سهل انگاری کرده، خشکسالی ها هزینه های جانبی بیشتری ایجاد می کنند که وجود گسترده نیروگاه های بادی و خورشیدی می توانست از بروز این هزینه ها (هم هزینه های اقتصادی و هم هزینه های زیست محیطی) جلوگیری کند.

۶- بعلت عدم توانایی کشور در ساخت گسترده نیروگاه های بادی و خورشیدی روزهای بهتری در آینده نزدیک در انتظار صنعت برق و صنایع متکی به آن نخواهد بود.

آزاده مختاری

 

وبگردی