رییس مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت در گفت و گو با رکنا مطرح کرد
افزایش ابتلا به پوکی استخوان به دلیل گرانی لبنیات / منتظر رشد آمار کوتاه قدی کودکان باشیم
رکنا: رییس مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: کاهش میزان دسترسی مردم به لبنیات به دلیل افزایش قیمت آن، نه تنها در آینده منجر به افزایش آمار کوتاه قدی کودکان می شود، بلکه رشد آمار پوکی استخوان در میان سالمندان کشور را نیز به همراه دارد.
پوکی استخوان از جمله بیماری های غیرواگیر شایع در ایران است. عوامل تغذیه ای مهمترین عوامل تشدیدکننده احتمال ابتلا به پوکی استخوان محسوب می شوند. مصرف ناکافی لبنیات، دریافت ناکافی کلسیم، دریافت ناکافی ویتامین D و مصرف ناکافی میوه و سبزیجات از جمله عوامل زمینه ساز پوکی استخوان محسوب می شوند. بنابراین گرانی لبنیات قطعا می تواند آمار ابتلا به پوکی استخوان را در سطح کشور افزایش دهد. البته علاوه بر رشد آمار پوکی استخوان، افزایش آمار کوتاه قدی کودکان در آینده نیز از جمله تبعاتش گرانی لبنیات در کشور خواهد بود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، «وضعیت امنیت غذایی در هشت استان محروم کشور از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و کرمان مطلوب نیست.» این نکته ای است که روز 22 مهر، دکتر زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفت و گو با رکنا در میان گذاشت و اظهار داشت که کاهش مصرف لبنیات در میان خانوارهای کم درآمد و افزایش میزان ناامنی غذایی در سطح کشور حاصلی جز شیوع بیشتر سوء تغذیه کودکان ندارد و در صورت تداوم این روند، باید منتظر رشد آمارهای مربوط به کوتاه قدی کودکان در سال های آتی باشیم.
کوتاه قدی کودکان البته تنها آسیب های مربوط به کاهش مصرف لبنیات در سطح کشور نیست و با توجه به گرانی شدید لبنیات در دو سال گذشته و کاهش مصرف لبنیات در میان اقشار کم درآمد جامعه، در آینده ای نزدیک باید منتظر افزایش میزان بروز پوکی استخوان در میان سالمندان کشور باشیم و در این وضعیت، کودکان مناطق محروم نیز مستعد ابتلا به پوکی استخوان در بزرگسالی خواهند شد.
از نظر کارشناسان بهداشتی، مهمترین عوامل زمینه ای پوکی استخوان، عوامل خطر تغذیه ای هستند و مصرف ناکافی لبنیات، دریافت ناکافی کلسیم، دریافت ناکافی ویتامین D و مصرف ناکافی میوه و سبزیجات از جمله عوامل زمینه ساز پوکی استخوان محسوب می شوند. در این شرایط قطعا افزایش آمار سوء تغذیه در مناطق محروم کشور می تواند آمار ابتلا به پوکی استخوان در کشورمان را افزایش دهد.
این نکته ای است که دکتر افشین استوار، رییس مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت در گفت و گو با رکنا روی آن دست گذاشت و اظهار داشت: کاهش مصرف لبنیات قطعا می تواند منجر به آن شود که افراد به حداکثر میزان تراکم توده استخوانی دست پیدا نکنند.
این در حالی است که به گفته استوار، افراد باید تا قبل از 25 سالگی به حداکثر تراکم استخوان مورد نیاز خود برسند و در صورتی که این اتفاق رخ ندهد، خطر پوکی استخوان و احتمال شکستگی استخوان در میانسالی و سالمندی افزایش می یابد.
رییس مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت در همین راستا تاکید کرد: کاهش میزان دسترسی مردم به لبنیات به دلیل افزایش قیمت آن، نه تنها در آینده منجر به افزایش آمار کوتاه قدی کودکان می شود، بلکه رشد آمار پوکی استخوان در میان سالمندان کشور را نیز به همراه دارد.
استوار در پایان تصریح کرد: قطعا کاهش مصرف برخی گروه های غذایی مانند گوشت و لبنیات در بین مردم بر بروز پوکی استخوان موثر است. عوامل تغذیه ای مهمترین عامل پیشگیری از پوکی استخوان محسوب می شوند و اگر افراد تا قبل از 25 سالگی تغذیه مناسب نداشته باشند، در میانسالی و سالمندی مستعد پوکی استخوان خواهند بود.
ارسال نظر