جزئیات ماموریتهای ویژه پایگاه یکم شکاری ارتش/ پاسداری از امنیت آسمان کشور
رکنا سیاسی : فرمانده پایگاه یکم شکاری نیروی هوایی ارتش ماموریتهای مختلف این پایگاه را تشریح کرد.

نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ، که مسئولیت پاسداری از امنیت آسمان کشور را بر عهده دارد، تاکنون توانسته است گامهای مؤثر و ارزشمندی در انجام این مأموریت حساس بردارد.
بخشی از گفتگو فارس با امیر سرتیپ دوم خلبان مسعود جعفری فرمانده پایگاه یکم شکاری ـ ترابری شهید لشکری مهرآباد نیروی هوایی ارتش را بخوانید :
امکان استفاده از توان پهپادی در پایگاه یکم شکاری ارتش
سوال : نیروی هوایی ارتش طی سالهای اخیر اقدام به استفاده از پهپادهای مختلف در سازمان رزم خود کرده است. آیا پایگاه یکم شکاری به توان پهپادی مجهز است؟
امیر جعفری: امکانات استفاده از پرندههای بدون سرنشین (پهپاد) در تمام سطوح در پایگاه یکم شکاری نیروی هوایی ارتش وجود دارد اما در شرایط عادی به علت ترافیک هوایی موجود در مهرآباد و تهران ترجیح این است که پرواز پهپادی انجام نشود ولی اگر هر زمان به این کار نیاز باشد تمام امکانات و زیرساختها در این پایگاه آماده است و هیچ منعی برای پرواز پهپاد نداریم.
پایگاه یکم شکاری نیروی هوایی ارتش حاضر در عملیات H-3
سوال : پایگاه یکم شکاری نیروی هوایی ارتش یکی از پایگاههای اصلی در دوران دفاع مقدس بود. این پایگاه در کدام ماموریتهای مهم دوره دفاع مقدس و جنگ تحمیلی ایفای نقش کرده است؟
امیر جعفری: نقش پایگاه یکم نیروی هوایی ارتش در دفاع مقدس یک نقش بسیار بزرگ و تأثیرگذار بوده است. در آن دوران دو نوع هواپیمای فانتوم با نقش رزمی و شناسایی در این پایگاه حضور داشت.اول، جنگندههای فانتوم F-۴D یا F-۴E در دوره دفاع مقدس در این پایگاه مستقر بودند که ماموریتهای تاکتیکی، بمباران، رزم هوایی، آلرت، CAP و گشت هوایی را انجام میدادند. دوم، هواپیمای فانتوم RF-۴ یا شناسایی که اقداماتی از حمله شناسایی منطقه و عکسبرداری از مناطق عملیاتی را در ماموریتهای انجام شده در زمان جنگ تحمیلی انجام داد.اینجا باید از قهرمان بزرگ و ارزنده شهید فریدون ذوالفقاری یاد کرد که خلبان و فرمانده گردان هواپیمای فانتوم RF-۴ بود و هر آنچه تصویر هوایی از مناطق عملیاتی در دوره دفاع مقدس در نمایشگاه جنگی مشاهده میکنید توسط هواپیماهای فانتوم RF-۴ مستقر در پایگاه یکم شکاری نیروی هوایی ارتش تهیه شده است.تصاویری که از مجلس عراق و کاخ صدام در دوره دفاع مقدس توسط شهید ذوالفقاری و همکاران دیگر او تهیه شده است.
عملیات والفجر ۸ بهعنوان یکی از عملیاتهای مهم ایران در دوره دفاع مقدس محسوب میشود که بیشتر عکسهای هوایی مورد نیاز برای اجرای آن توسط فریبرز علینژاد از خلبانان گردان شناسایی پایگاه یکم شکاری نیروی هوایی ارتش انجام شد. تصاویر مختلف پس از تصویربرداری به صورت موزاییکی کنار یکدیگر چیده میشد و موقعیت کلی صحنه نبرد مشخص بود و تحرکات یگانهای مختلف دشمن در این تصاویر معلوم میشد.این پایگاه ماموریتهای مختلفی از جمله اسکرمبلها، بمبارانها و گشتهای هوایی در دوران جنگ تحمیلی به صورت ۲۴ ساعت روی تهران انجام میگرفت که شوخی نیست. هنگامی که برخی اوقات از این عملیاتها و اقدامات سخن میگوییم شاید برای برخی تعجبآور باشد.ما در زمان جنگ تحمیلی بیشتر اوقات در اطراف تهران عملیات گشت هوایی رزمی یا CAP را در زمان انجام میدادیم؛ هواپیماهای ما در آن دوره ظرف ۱۰ دقیقه میتوانستند از پایگاه به پرواز درآمده و با جنگندههای عراقی درگیر شوند.همچنین؛ گشتهای هوایی پایگاه یکم شکاری نیروی هوایی ارتش روی تهران و جزیره خارک فعال بودند.در حوزه ترانه هوایی میتوان گفت هر آنچه برای جنگ تحمیلی ترابری دور انجام شد. یعنی قطعات از خارج به داخل کشور وارد شد و هر اتفاقی در زمینه آماده پشتیبانی دوره جنگ تحمیلی انجام گرفت توسط این پایگاه به وسیله ناوگان بوئینگهای ۷۴۷ و ۷۰۷.
هر آنچه ماموریت جنگی دوربرد انجام شد که هواپیمای جنگنده ما نیاز به سوختگیری هوایی داشتند از توان هواپیماهای بوئینگ ۷۴۷ و ۷۰۷ در حوزه سوخترسان استفاده شد. یعنی ماموریت دوربرد وجود نداشته است که توسط جنگندههای اف ۱۴ یا اف ۴ انجام شود که هواپیماهای بوئینگ ۷۴۷ و ۷۰۷ کار سوخترسانی به جنگندهها را انجام میدادند.یکی از این ماموریتهای دوربرد حمله به H-۳ بود که تانکرهای این پایگاه دو مرحله سوختگیری روی دریاچه ارومیه، یک هواپیما ماموریت فریب را با خاموش کردن رادارها و سیستم شناسایی دوست از دشمن در منطقه مرزی مشترک بین اردن، عراق و سوریه به جنگندههای ما سوخترسانی میکند و سپس از منطقه خارج میشود.ترابری نیروها در حجم وسیع هنگام مواقع بحران نیز از دیگر اقدامات پایگاه یکم شکاری نیروی هوایی ارتش در دوره جنگ تحمیلی است. هواپیمای ترابری نیروی هوایی ارتش در یکی از عملیاتها تعداد ۵۰۰ نفر از رزمندگان را به صورت شبانه از مشهد به خوزستان میرساند.هواپیمای C-۱۳۰ نیز ماموریتهای تاکتیکی بارریزی و چترریزی را در طول دوره دفاع مقدس برای بسیج، سپاه و ارتش در مجموع هر ماموریت تاکتیکی که نیاز بوده به صورت سریع السیر و حجم وسیع انجام شود توسط این هواپیما در پایگاههای یکم شکاری تهران و شکاری شیراز انجام دادند.
-
کارت های سوخت از ابتدای مرداد جمع آوری می شوند؟
ارسال نظر