در گفتوگوی با رکنا مطرح شد؛
راه حل های بحران آب در خوزستان/ فریدون عباسی: طرح هایی برای حل مشکل آب خوزستان تصویب شد اما بودجه نیست + صوت
رکنا: عضو کمیسیون انرژی مجلس توصیه هایی در راستای برون برفت از بحران کم آبی در خوزستان ارائه کرد.
بحران آب در خوزستان در جریان است. متاسفانه بحران آب در خوزستان به گونه ای شده است که این روزها دغدغه همه مردم در فضای حقیقی و مجازی همین بحران آب در خوزستان شده است. بحران آب در خوزستان می طلبد تا مسئولان بیش از پیش به فکر آن باشند. بحران آب در خوزستان همچنین باعث سوء استفاده یکسری گروه های معاند در این منطقه شده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، مدتی است که بحران آب، خوزستان را تحت تاثیر قرار داده است. افزایش دمای هوا، بارش کم و سوء مدیریت در ارائه آب به مردم از عوامل مهم در به وجود آمدن بحران کنونی در خوزستان است.
علاوه بر این ها کم توجهی و عدم اختصاص بودجه مناسب برای این استان کشور نیز از عوامل در خور توجه است. اقداماتی چون احداث آب شیرین کن، مدیریت آب در حوزه کشاورزی و راندن آب در رودخانه هایی که مورد مصرف مردم است از جمله کارهای پیشنهادی عضو کمیسیون انرژی مجلس است.
مردم خوزستان، ایران را دوست دارند و تاوان همراهی شان را می پردازند
دکتر فریدون عباسی دوانی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در تبیین شرایط بحران آب در خوزستان و گلایه مندی مردم نسبت به این وضعیت به خبرنگار اجتماعی رکنا اظهار داشت: اینجانب به عنوان یک خوزستانی باید بگویم که مردم خوزستان نشان دادند در طول 40 سال گذشته، ایران برایشان مهم است و تولید برایشان اهمیت دارد. زمانی که لازم بود با انقلاب همراهی کنند به طور همه جانبه همراهی کردند و تاوان این همراهی را هم دادند. در جنگ تحمیلی بیشترین آسیب به شهرهای آبادان، خرمشهر، سوسنگرد، هویزه، شوش، اندیمشک، دزفول و اهواز وارد شد. 8 سال دفاع مقدس را مردم خوزستان تحمل کردند، بخشی از آن ها جنگ زده شدند و سایرین هم در معرض بمباران بودند. مجموعه این عوامل باعث شد تا مردم خوزستان تبدیل به مردمی مقاوم شوند، این مردم در دوران سازندگی هم سختی می کشند. بهرحال نباید دشواری هایی که مردم ایلام، کرمانشاه و سایر استان های جنگ زده نیز تجربه کردند را فراموش کنیم.
بیکاری در استان نفت خیز بی معناست/ مسائل تبعیض آمیز مردم خوزستان را اذیت می کند
وی ادامه داد: پیشرفت هایی که در شیراز، اصفهان، بوشهر، بندرعباس، مشهد و تبریز داشتند در ایلام و اهواز شاهد نبودیم. باید به عنوان سمبل بعد از جنگ و نشان دادن توان مدیریتی خودمان به این شهرها بیشتر رسیدگی می کردیم. بیکاری در استانی که نفت خیز و گاز خیز است بی معناست. اگر به حوزه تولید و استفاده از صنایع پایین دستی، نفت و گاز توجه بیشتری می شد، اکنون با چنین شرایطی روبرو نبودیم. اینکه مضرات استفاده از نفت و گاز برای یک منطقه باشد و منافع آن برای سایر مناطق اتفاق صحیحی نیست، اینگونه مسائل تبعیض آمیز، مردم استان هایی مثل خوزستان را اذیت می کند، با این حال مردم خوزستان، مردمی مقاوم و صبوری هستند. بنابراین سختی های موجود باعث نخواهد شد تا عناصر وابسته به خارج از کشور باعث اغتشاش و درگیری در این منطقه شود.
در جایی که نفت و هوای گرم دارد باید آب و برق هم تامین شود
عضو کمیسیون انرژی در بیان راه حل برون رفت از بحران موجود در استان خوزستان گفت: باید در محاسبات مدیران ما تغییراتی ایجاد شود. به عنوان مثال آب سدی که آزاد شد را می توان با حساب و کتاب ورودی و حجم آب در مخاذن و مدیریت آن ها کاری کرد تا آب به موقع رها شود، تصفیه خانه ها راه اندازی و سیستم فاضلاب نیز به خوبی مدیریت شود. اکنون لازم است تا بخشی از درآمد نفت به خوزستان اختصاص داده شود، 3 درصدی که به عنوان آلایندگی به این منطقه پرداخت می شود کافی نیست. جایی که تولید نفت و گرمای بیش از حد دارد، باید آب و برق مردم هم تامین شود.
طرح هایی برای مشکل آب خوزستان وجود دارد اما بودجه ای ندارد
فریدون عباسی گفت: در گذشته اقدام به احداث آب شیرین کن در خوزستان نشد و یا سد های کارون 3 و 4 که در آنجا برای تامین برق و استفاده در کشاورزی احداث شده است، اگر همزمان با آنها سدهای مربوط به آبادان را که سد هایی کوتاه هستند و از پیشروی آب دریا هنگام مَد جلوگیری می کند استفاده می کردیم، نخلستان ها از بین نمی رفتند. این موارد بعضاً به عنوان طرح تصویب شده اند اما بودجه برایشان در نظر گرفته نشده است. باید توجه داشت که مثلاً اگر آب شور را در رودخانه می ریزیم، این آب به خورد مردم خرمشهر و آبادان می رود.
در خوزستان قیر تولید می شود اما برخی کوچه ها آسفالت نیست
نماینده کازرون در مجلس با انتقاد از نحوه مدیریت انرژی در کشور گفت: مردم خوزستان تا چند سال باید مشکلات را تحمل کنند؟ جنگ را به آن صورت تحمل کردند و بعد از جنگ نیز با بی آبی، گرما، پایین بودن ولتاژ برق زندگی می کنند. اکنون در آن منطقه قیر تولید می شود اما کوچه ها آسفالت نیست. این موضوعات نشانگر آن هستند که باید سهمیه هایی برای مردم آن منطقه در نظر گرفته شود، کارخانه و آلودگی در آنجاست اما اشتغال در آن جا نیست و افرادی از سایر مناطق در آنجا مشغول می شوند. مردم ما بالقوه ثروتمند هستند، باید دیدگاه های خود را تصحیح کنیم تا بتوانیم به خوبی مشکلات مردم را حل کنیم.
توسعه کشور هزینه دارد/ باید رضایت مردم خوزستان جلب شود
عضو کمیسیون انرژی مجلس در مورد شرایط موجود کشور در استفاده از منابع طبیعی گفت: کشورما در منطقه ای خشک و نیمه خشک قرار دارد. باید متناسب با این شرایط برنامه ریزی داشته باشیم. باید رفاهی برای مردم خوزستان وجود داشته باشد تا رضایت آن ها جلب شود. ضمناً باید این نکته را نیز در نظر داشت که کشور ما وسعتی پهناور داشته و جمعیت آن نیز قابل توجه است، علاوه بر این توسعه کشور نیز تبعاتی برای محیط زیست دارد. در حال حاضر از طرفی توسعه صنعتی داریم اما به مسائل محیط زیستی آن بی توجه هستیم. همانطور که اشاره شد شهرهایی بعد از جنگ رشد کرده اند ولی برخی شهرهای دیگر خیر، علاوه بر این در روستا ها نیز لوله کشی های آب صحیح نیست و با پرتی آب مواجه هستیم. باید توجه داشت که مدیران کشور تلاش می کنند اما به موقع کار نمی کنند، مثلاً اگر دولت می تواند 1000 میلیارد تومان برای خوزستان در نظر بگیرد چرا در ابتدای سال یا سال های گذشته این کار را نکرد؟ اگر کمبودی داریم، می توان با اطلاع به موقع به مردم از آن ها نیز کمک گرفت.
ارسال نظر