چرا کافی‌شاپ‌ها و بستنی‌فروشی‌ها در ماه مبارک رمضان از  خدمات بیرون‌بر منع شدند؟ / 25 هزار واحد صنفی در آستانه آسیب جدی اقتصادی !

علی زعفری، نایب‌رئیس اتحادیه آبمیوه، بستنی و کافی‌شاپ‌های تهران، در گفت‌وگو با رکنا اعلام کرد که تصمیم جدید مبنی بر ممنوعیت فعالیت بیرون‌بر این صنف در ماه مبارک رمضان گرفته شده است که باعث خسارت‌های اقتصادی سنگینی به فعالان این حوزه می‌شود.

علی زعفری رئیس شورای سیاستگذاری

وی گفت: «در جلسه‌ای که امروز درباره شرایط فعالیت در ماه مبارک رمضان برگزار شد، تصمیم گرفته شد که کافی‌شاپ‌ها و بستنی‌فروشی‌ها حتی به‌صورت بیرون‌بر و از طریق سامانه‌های آنلاین هم امکان فعالیت نداشته باشند. این در حالی است که رستوران‌ها و اغذیه‌فروشی‌ها می‌توانند با ثبت‌نام در سامانه‌ای الکترونیکی، خدمات بیرون‌بر ارائه دهند.»

زعفری با بیان اینکه بیش از ۲۵ هزار واحد صنفی در حوزه کافی‌شاپ، بستنی‌فروشی و آبمیوه‌فروشی در کشور فعالیت دارند، افزود: «از این تعداد، ۶ هزار واحد در تهران مشغول به کار هستند. اما مشخص نیست چرا این صنف در لیست مشاغلی که امکان فروش بیرون‌بر دارند، قرار نگرفته است. در حالی که بسیاری از کسب‌وکارهای دیگر همچنان به فروش محصولات مشابه مشغول هستند.»

او همچنین به تفاوت برخورد با این صنف اشاره کرد و گفت: «در شهر، دکه‌ها، سوپرمارکت‌ها، نانوایی‌ها و قنادی‌ها به صورت بیرون بر چای، قهوه و بستنی عرضه می‌کنند، اما کافی‌شاپ‌ها و بستنی‌فروشی‌ها از هرگونه فعالیتی منع شده‌اند. این رویکرد، صدمه به 25 هزار واحد صنفی  است.»

نایب‌رئیس اتحادیه آبمیوه و بستنی تهران با انتقاد از این تصمیم، خواستار بازنگری در این سیاست شد و تأکید کرد که جلوگیری از فروش بیرون‌بر این صنف، بدون توجیه کارشناسی صورت گرفته و معیشت هزاران نفر را به خطر می‌اندازد.

 

 

  • انتقاد ایمان معماریان از سیاست‌های مخفی‌کارانه سازمان حفاظت محیط زیست ایران