روزانه حدود ۵۰۰ نفر دچار سکته مغزی می‌شوند / سردرد شایع‌ترین علت مراجعه به درمانگاه‌ها

به گزارش رکنا، محمدرضا عزیزی در یک نشست خبری که در محل انجمن مغز و اعصاب ایران برگزار شد، اظهار کرد: عوامل خطرزای سکته‌های مغزی قابل کنترل هستند که هدف از برگزاری همایش روز جهانی مغز آموزش مردم برای کاهش یا حذف عوامل خطرزای هستند.

وی افزود: حدود ۱۰۰ هزار نفر بیمار پارکینسونی و ۸۰ تا ۹۰ هزار نفر مبتلا به ام‌اس هستند. باید ورودی این بیماری‌ها را کم کرد.

رئیس انجمن علمی مغز و اعصاب نیز با بیان اینکه برای پیشگیری از بیماری‌های مغزی باید کاری کرد که رسانه‌ها به‌صورت مستقیم درگیر شوند، گفت: بیماری‌های مغز و اعصاب بسیار زیاد هستند، اما می‌توان در طول برخی از بیماری‌ها را در طول سال بیشتر مورد اطلاع‌رسانی قرار داد.

محمود معتمدی، عضو هیئت مدیره انجمن بیماری‌های مغز و اعصاب اظهار کرد: در سال جاری سردردها، صرع و عوامل تشدیدکننده صرع‌ها، سکته‌های مغزی و عوامل خطر و زمان طلایی رسیدگی به سکته‌های مغزی و بیماری زوال عقل از بیماری‌هایی است که در سال جاری بیشتر در مورد آن اطلاع‌رسانی می‌شود.

وی افزود: مهم‌ترین برنامه همایش روز جهانی مغز با رویکرد پیشگیری از بیماری‌های مغز و اعصاب در روز اول مرداد است که در فرهنگسرای اندیشه برگزار می‌شود، همایش پیشگیری از بیماری‌های مغز و اعصاب چندین پنل شامل پنل سردردها، پنل سکته‌های مغزی را در بر دارد.

عضو هیئت مدیره انجمن بیماری‌های مغز و اعصاب با بیان اینکه در ارتباط با بیماری‌های مغزی مهم‌ترین اصل زمان رسیدگی بیمار مغزی است، ادامه داد: سلامت مغز به این وابسته است که اکسیژن و مواد غذایی به آن برسد، بنابراین بسیار مهم است که بیمار بی‌درنگ به پزشک مراجعه کند.

حدود ۱۵ درصد بانوان ایرانی دچار سردرد هستند

مجید غفارپور، متخصص مغز و اعصاب در مورد سردردها اظهار کرد: سردرد در کشور از مسائل بسیار شایع است، بین ۱۰ تا ۱۵ درصد بانوان و بین شش تا هفت درصد آقایان به میگرن مبتلا هستند، بعضی از سردرهای ناگهانی، سردردهایی که فرد را از خواب بیدار می‌کنند و سردردهای پس از بیداری نیازمند مراجعه به پزشک هستند.

وی در رابطه با سکته‌های مغزی افزود: مردم باید علائم سکته‌های مغزی را بدانند و سریع به مراکز درمانی مراجعه کنند، مهم‌ترین اصل در سکته‌های مغزی پیشگیری از طریق ورزش، کاهش فشارخون، پرهیز از مصرف دخانیات و الکل و کنترل دیابت است.

متخصص مغز و اعصاب در رابطه با زوال عقلی گفت: ۱۲ تا ۲۰ درصد اختلالات هوشی دلایل قابل درمانی دارند، بعضی از زوال‌های عقلی قابل درمان است و حافظه بازگشت پذیر است، ضمن اینکه ثابت شده است که مطالعه و ورزش از زوال عقل جلوگیری می‌کند.

غفارپور در رابطه با تشنج نیز گفت: وقتی پزشکی دارویی برای تشنج تجویز می‌کند، فرد بیمار باید آن را مصرف کرده و سبک زندگی سالمی داشته باشد، مادران باردار چنانچه دارویی مصرف می‌کنند نباید داروی خود را قطع کنند، چراکه تشنج بر سلامت جنین تأثیر سویی می‌گذارد، ضمن اینکه چنانچه خانمی قصد بارداری دارد و دارو مصرف می‌کند باید پیش از بارداری به پزشک مراجعه کند تا داروهای مورد نظر را که تأثیر منفی بر سلامت جنین ندارد تجویز کنند.