ورود دام و شتر به عرصه «یوز ها » ممنوع است/ حدود ۲۵ فرد یوز در منطقه توران

به گزارش رکنا،  یوزپلنگ آسیایی یکی از گونه‌هایی است که خطر انقراض آن را به‌شدت تهدید می‌کند، به‌گونه‌ای که حدود ۲۵ فرد از آن باقی مانده است این در حالیست که یوز حتی در ذخیره‌گاه زیست‌کرهٔ توران به عنوان یکی از مهم‌ترین زیستگاه این گونه با خطراتی دست و پنجه نرم می‌کند. یکی ازتهدیدهای جدی یوزپلنگ آسیایی در این منطقه حضور تعداد زیادی دام و شتر است بنابراین سازمان حفاظت محیط زیست تلاش کرد با دستگاه‌های مسوول مانند سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری رایزنی‌هایی را انجام دهد.

حسن وحید درباره همکاری‌های سازمان منابع طبیعی با سازمان حفاظت محیط زیست برای نجات یوز اظهارکرد: محدوده پارک‌های ملی در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست است ولی برای حفاظت از یوز در خارج از این عرصه‌ها همانند گذشته آماده هرگونه همکاری با این سازمان هستیم.

وی ادامه داد: سال گذشته با سازمان حفاظت محیط زیست توافق کردیم که این سازمان حفاظت مشارکتی را با رعایت شروطی مانند توجه به حقوق بهره‌برداران و سهامداران در محدوده زیستگاه یوز انجام دهد چون بر اساس قانون اگر ضوابط زیست‌محیطی باعث سلب حقوق پایه اشخاص شود، دستگاه مسوول یعنی سازمان حفاظت محیط زیست باید نسبت به رعایت یا اعاده حقوق قانونی آن‌ها اقدام کند.

معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی اضافه کرد: تعیین مساحت محدوده برای حفاظت را نیز به عهده سازمان محیط زیست گذاشتیم.

وی درباره نگرانی‌های سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به ورود دام‌هایی مانند شتر به عرصه‌های حفاظت شده یوزپلنگ گفت: قرار شده است ادارات کل منابع طبیعی و محیط زیست سمنان مسایل موجود را بررسی کنند.

وحید در پایان تاکید کرد: مدیریت دام موضوعی است که سازمان امور عشایری متولی آن است البته ما هم به آن‌ها کمک می‌کنیم ولی بیشتر حفاظت از یوز سوی سازمان محیط زیست انجام می‌شده است. در زمینه مدیریت شتر اعلام کردیم برای همکاری به منظور اجرای طرح‌های جایگزین مانند تخصیص عرصه برای برای دامداری صنعتی و پرورش شتر آماده هستیم.