آیا مدارس از اول مهر باز می شود؟
رکنا: خبرها حاکی از این است که آموزش و پرورش قصد دارد از مهر 1400 با وجود اینکه هنوز کرونا در ایران مهار نشده است ولی مدارس را باز کند.
رکنا: آیا مدارس از اول مهر باز می شود؟ این سوالی است که این روزها درگیری ذهنی خانواده ها شده است و نگران برای سلامت فرزندانشان دارند زیرا هنوز کرونا در ایران در مرحله مهار و کنترل قرار نگرفته است.آیا مدارس از اول مهر باز می شود؟ سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا چه پاسخی به این سوال دارد
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، مدعی شده سال تحصیلی آینده مدارس و دانشگاهها با حضور دانشآموزان و دانشجویان آغاز خواهد شد، در حالی که راه زیادی تا انجام واکسیناسیون عمومی داریم.
به گزارش رکنا، در حالی که سال تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان رو به پایان است و کم کم به روزهای امتحان نزدیک میشویم، اما از همین حالا این پرسش مطرح است که آیا سال تحصیلی آینده همچنان مجازی خواهد بود و یا اینکه دانش آموزان و دانشجویان، بعد از یک سال تحصیلی مجازی، دوباره وارد کلاسهای درس خواهند شد.
بر اساس آنچه در حال حاضر از وضعیت بیماری کرونا در کشور شاهد هستیم که هر چند وقت یک بار دچار موج جدیدی میشود، رفتن دانش آموزان و دانشجویان به مدارس و دانشگاهها و نشستن پشت میز و صندلیهای کلاسهای درس، تا حدودی دور از واقعیت است. این در حالی است که علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، مدعی شده است که سال تحصیلی آینده برای دانش آموزان و دانشجویان، حضوری خواهد بود. حالا باید منتظر ماند و دید که این ادعا تا چه اندازه میتواند به واقعیت تبدیل شود.
تجربه تلخ موجهای کرونا در کشور
از زمان شیوع کرونا در کشور، چهار موج بیماری را تجربه کردهایم که در هر کدام از موجها نیز شرایط بستریها و فوتیها با یکدیگر تفاوت داشته است. به طوری که در موج چهارم که با آغاز سال ۱۴۰۰ همراه بود، میزان بستریها ۲.۵ برابر موج قبلی بوده و آمار فوتیها کمتر از موج سوم بوده است.
آن طور که بابک عشرتی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران، عنوان داشته است؛ ما زمانی دچار پیک جدید کرونا میشویم که افرادی که مستعد ابتلاء به عفونت هستند در معرض ویروس قرار بگیرند و در نتیجه به عفونت مبتلا میشوند و زمانی که یک دفعه این اتفاق بیافتد دچار موج جدید میشویم.
وی گفت: در موج چهارم به دلیل همزمانی عید نوروز و سفرهایی که انجام شد، بسیاری از افراد مستعدی که در معرض عفونت قرار نداشتند در این شرایط وارد شدند و موج چهارم ایجاد شد.
عشرتی ادامه داد: اگر قرار باشد پوشش واکسن تا زمانی که مقرر شده به یک حد قابل قبول نرسد و افراد مستعد عفونت وجود داشته باشند، امکان پیک پنجم نیز وجود دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: با گذشت زمان احتمال وقوع موجها کمتر میشود ولی هیچ وقت این احتمال صفر نمیشود بنابراین هنوز این خطر برای ما وجود دارد که وارد پیک پنجم شویم.
وی افزود: جهشها در قالب احتمال حرکت میکنند و احتمال اینکه یک جهش عجیب اتفاق بیافتد که ویروس از بین برود کم است و معمولاً جهشها یک سیر زمانی را طی میکنند و در این سیر به ما فرصت میدهند که بتوانیم با واکسن علیه آنها اقداماتی را انجام دهیم.
آنچه را میتوان از نقطه نظرات معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران برداشت کرد، این است که هر وقت شاهد افزایش سفرها و مسافرتها بودهایم، موج جدیدی از بیماری ما را گرفتار کرده است. بنابراین، میتوان حدس زد که با آمدن فصل تابستان و رها شدن بچهها از درس و مدرسه و دانشگاه، خانوادهها با فراغ بال بیشتری میتوانند بار سفر ببندند. و این یعنی زنگ خطر برای اینکه موج دیگری از بیماری را تجربه کنیم.
واکسن میتواند پاسخگوی ابهامات باشد!
نکته قابل تأمل در این بین، توجه به برنامه واکسیناسیون در کشور است. اگر بتوان حداقل ۴۰ تا ۵۰ درصد جمعیت کشور را تا پایان تابستان در مقابل این بیماری واکسینه کرد، این امکان فراهم میشود که تا حدودی به ایمنی جمعی برسیم و امیدوار باشیم روند ابتلاء و مرگ و میرها کاهش یابد.
آن طور که برنامهریزی شده و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا عنوان داشته است، واکسیناسیون گروههای شغلی و سنی در کشور بر اساس سند ملی واکسیناسیون انجام میشود. در همین حال، رئیس جمهور گفته است که تا پایان تیر ۱۴۰۰، حدود ۱۳ میلیون نفر از افراد گروههای پرخطر در مقابل بیماری واکسینه خواهند شد.
در عین حال سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، عنوان داشته است که در مرداد ماه معلمان و اساتید دانشگاهها واکس دریافت خواهند کرد و میتوان امیدوار بود در چنین شرایطی، مدارس و دانشگاهها با حضور دانش آموزان و دانشجویان بازگشایی شود.
اهمیت تزریق دوز دوم واکسن
اگر همان طور که مسئولان وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا عنوان میکنند، برنامه واکسیناسیون به همین شکل پیش برود و اختلال و مشکلی بروز نکند، باید امیدوار بود که دانش آموزان و دانشجویان کشور بعد از نزدیک به ۲۰ ماه دوری از میز و نیمکتهای مدرسه و دانشگاه، دوباره حضور در کلاسهای درس را تجربه کنند.
البته نکتهای که نباید از آن غافل شد، شروع فصل تابستان و آغاز سفرهایی است که میتواند ما را گرفتار موجهای جدید کند. در عین حال، نباید از این موضوع غفلت کرد که اثر بخشی واکسن زمانی اتفاق خواهد افتاد که دو مرحله آن تزریق شده باشد. جعفر صادق تبریزی رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، با بیان اینکه بعد از تزریق دوز اول واکسن کرونا ایمنی در بدن ایجاد نمیشود و از هفته سوم سطح ایمنی بدن بالا میرود و دو هفته بعد از تزریق دوم به سطح ایمنی دلخواه میرسند، افزود: در آن زمان هم نباید ماسکها را کنار بگذاریم و فاصله اجتماعی را فراموش کرده و در تجمعها حضور پیدا کنیم، زیرا واکسن ایمنی صد درصد را نمیدهد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر