دکتر محرز : ایران برای خرید واکسن کرونا دیر اقدام کرد / تا سال ۲۰۲۲ تمام واکسن های جهان پیش خرید شده است + صوت
حجم ویدیو: 33.20M | مدت زمان ویدیو: 00:05:01

برخی گمانه‌زنی‌ها از این حکایت دارد که تا سال ۲۰۲۲ تمام واکسن های خارجی کرونا از سوی کشورهای مختلف پیش خرید شده است و در این میان، به جز تعداد معدود واکسنی که قرار است مجددا از سبد کوواکس وارد کشور شود یا دیگر واکسن‌هایی که ایران از برخی کشورها از جمله روسیه، چین و کره جنوبی خریده است، تا زمان تولید انبوه واکسن‌های داخلی بعید به نظر می‌رسد که واکسیناسیون عمومی کرونا در کشورمان آغاز شود.

کشورهای فقیر تا ۲۰۲۴ واکسیناسیون عمومی را تمام نمی کنند

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، واحد اطلاعات نشریه اکونومیست اخیرا در گزارشی اعلام کرده است با وجود این که اواسط سال ۲۰۲۲ بیشتر افراد بالغ در اقتصادهای پیشرفته واکسینه خواهند شد، اما آمار واکسیناسیون برای کشورهای با درآمد متوسط تا اواخر ۲۰۲۲ یا حتی اوایل سال ۲۰۲۴ طول خواهد کشید. در عین حال، طبق گزارش اکونومیست، فقیرترین ملت‌‎های دنیا باید تا سال ۲۰۲۴ منتظر ایمنی‌سازی گسترده بمانند و حتی ممکن است این اتفاق اصلا رخ ندهد.

این در حالی است که سازمان خیریه بین‌المللی آکسفام نیز در شهریور 99 گزارش داد که برخی کشورهای ثروتمند جهان تا آن زمان 51 درصد از نمونه‌های واکسن بیماری همه‌گیر کووید 19 را پیش‌خرید کرده‌اند و این در حالی است که تنها 13 درصد از جمعیت جهان در کشورهای ثروتمند زندگی می‌کنند.

حالا هم برآوردها نشان می دهد نمونه های واکسنی که تا کنون در سطح جهان به تولید انبوه رسیده اند تا سال 2022 توسط کشورهای مختلف جهان پیش خرید شده اند و بنابراین مردم ایران اگر به دنبال دسترسی گسترده به واکسن کرونا هستند یا باید منتظر شرکت هایی در خارج از کشور بمانند که هنوز واکسن های کرونای خود را به بازار عرضه نکرده اند یا باید انتظار تولید انبوه واکسن ایرانی کرونا را بکشند.

اما سوال اساسی افکار عمومی این است که اساسا چرا ایران برای خرید واکسن کرونا از کشورهای تولیدکننده دیر اقدام کرده است که حالا سعید نمکی، وزیر بهداشت ما بدقولی و تاخیر صادرکنندگان واکسن از جمله هند و کره جنوبی را عاملی برای عقب افتادن حداقل 20 روزه واکسیناسیون کادر درمان و گروه های پرخطری که در اولویت اول واکسیناسیون قرار داشته اند، بداند؟

تولید واکسن کرونا کمتر از تقاضاست

دکتر مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز در گفت و گو با رکنا با تایید تعلل دولت در خرید واکسن های خارجی کرونا عنوان کرد: به نظر می رسد که ما دیر برای خرید واکسن کرونا دیر اقدام کردیم و به همین دلیل، تا کنون واکسن های اندکی به دست ما رسیده است؛ به نحوی که ما هنوز نتوانسته ایم کادر درمان و گروه های پرخطری را که در اولویت دریافت واکسن کرونا بوده اند، علیه این ویروس واکسینه کنیم.

وی به تقاضای بسیار بیشتر برای خرید واکسن کرونا نسبت به میزان تولید آن در جهان اشاره کرد و گفت: بسیاری از کشورهای تولیدکننده واکسن، حاضر نیستند که واکسن های تولیدی خود را به کشورهای دیگر بفروشند، مثلا در هند با این که قدرت بالایی در تولید واکسن دارد، اخیرا دادستان این کشور جلوی صادرات واکسن کرونا را گرفته و گفته است که ابتدا باید مردم هند به طور کامل واکسینه شوند. این در حالی است که این کشور بیش از یک میلیارد نفر جمعیت دارد.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا ادامه داد: همچنین برخی کشورهای دنیا از جمله آمریکا تا سال 2022 بسیار بیشتر از نیاز خودشان واکسن کرونا پیش خرید کرده اند و قصد دارند در آینده بخشی از خریدهایشان را به کشورهای دیگر بفروشند. البته ایران می تواند تا آن زمان تمام واکسن های مورد نیاز مردم را تامین کند.

واکسن ایرانی ما را از کشورهای خارجی بی نیاز می کند

محرز در ادامه صحبت هایش با تاکید بر این که با تولید انبوه واکسن های ایرانی کرونا، کشورمان از واکسن های خارجی بی نیاز می شود، عنوان کرد: اکنون امکان تولید واکسن کرونا در ایران وجود دارد و همین باعث می شود که بعد از نهایی شدن تولید این واکسن ها به کشور دیگری احتیاج نداشته باشیم.

سرپرست تیم تحقیقاتی واکسن «کوو ایران برکت» درباره آخرین وضعیت تولید این واکسن توضیح داد: همین الان من در محل واکسیناسیون واکسن ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در هتل ارم هستم. ما به زودی فاز دوم کارآزمایی این واکسن را تمام می کنیم و از اوایل اردیبهشت و حتی زودتر فاز سوم را نیز آغاز خواهیم کرد.

واکسن ایرانی تا الان هیچ عوارضی نداشته

عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا به شائبه هایی که درباره کیفیت پایین واکسن ایرانی کرونا مطرح می شود، پاسخ داد: واکسنی که ما روی آن کار می کنیم تا الان نتایج مثبتی داشته است و واکسن ایمنی محسوب می شود؛ به نحوی که تا الان که به نزدیک 500 نفر این واکسن را دریافت کرده اند، هیچ کدام از عوارضی را که برای واکسن های خارجی مطرح شده است، در این واکسن مشاهده نکردیم.

وی در پایان تصریح کرد: البته قبول داریم که مردم ایران نظری منفی به واکسن ها و داروهای ایرانی دارند، اما تلاش برای تولید واکسن کووید 19 در ایران باعث شد که صنعت واکسن سازی دوباره احیا شود، اما مردم باید توجه داشته باشند که تجهیزات عالی ما برای ساخت واکسن ها تحسین آمیز است و به مردم ایران نوید می دهیم که خیلی زود واکسن ایرانی کرونا به دستشان می رسد.

در پایان توجه به این نکته خالی از لطف نیست با وجود این که انتهای اسفند سال 99 مجوز واردات واکسن کرونا برای شرکت های خصوصی از سوی وزارت بهداشت صادر شد و در ابتدای فروردین نیز رئیس جمهور این مساله را تایید کرد، تا این لحظه چرا خبری از واردات واکسن کرونا از سوی این شرکت ها نیست؟ یعنی اساسا چه شد که بعد از صحبت های روزهای ابتدایی عید حسن روحانی، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت اخیرا گفته است که واکسن های خارجی کرونا توسط بخش خصوصی قابل آوردن نیست و آیا این موضوع به پیش خرید شدن تمام واکسن ها بازمی‌گردد یا خیر؟ آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.