در گفت وگو با فرهاد آتش افروز مطرح شد،
چه خبر از کوه طلای سیستان و بلوچستان؟ / کودکان بی شناسنامه، قاچاقچیان خرده پای سوخت
اجتماعی رکنا: دیماه 5 سال پیش بود، سال 94، که هلی کوپتر بر فراز کوهی ایستاد که برق می زد... این کوه از طلا بود.
سیستان و بلوچستان استانی است که یک کوه طلا در آن کشف شد اما فقر از دیوارهایش بالا می روند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، نادر میرشکار، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سیستان بلوچستان دو سال پیش (تیرماه 97) اعلام کرد: "مطالعات معدن کوه طلا در بزمان ایرانشهر استان سیستان و بلوچستان پایان یافته است. این معدن بیش از 10 میلیون تن طلا و عیاری بالاتر از معادن طلای دنیا دارد. به زودی اکتشافات معدن کوه طلا در بزمان ایرانشهر شروع خواهد شد." اما از آن به بعد دیگر خبری از این معدن و برداشت از آن منتشر نشد و باز هم فقر گریبان این استان را می فشارد و برخی از کودکانش بدون شناسنامه هستند و هنوز بعضی از روستاهایش از حمام و سرویس بهداشتی محرومند. آب آشامیدنی هم در این استان مشکلات خاص خودش را دارد و مردمش از هوتک ها یا همان گودال هایی که آب در آن جمع می شود، آب می خورند.
فرهاد آتش افروز، نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان ها در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا به بررسی کودکان بی شناسنامه پرداخته و تاکید کرد: در مناطق پایین دست منطقه بلوچستان کودکانی را داریم که شناسنامه ندارند و در دام مافیای تکدیگری و... در تهران گرفتار می شوند، اما مناطق بالادست سیستان و بلوچستان کمتر به تهران می روند.
وی با اشاره به این که این کودکان بازمانده از تحصیل هستند، افزود: بعضی به دام مافیا می افتند و به کارهای خلاف مثل موادمخدر سوق داده می شوند. اما در حال حاضر بیشتر مافیای سوخت در سیستان و بلوچستان فعال هستند. بیشتر این کودکان شاگرد ماشین می شوند و همراه راننده به مرز می روند، حتی از مناطق غیرمجاز داخل کشور پاکستان می شوند. بهره کشی از کودکان در موادمخدر اینگونه است که سرشبکه این کودکان بی شناسنامه آنها را با خودرویی همراه می کند. وقتی بزرگ می شوند چون گواهینامه رانندگی هم ندارند یا کنار دست می شوند یا بارکش موادمخدر می شوند. سرشبکه ها نفع شان را می برند و این افراد بی شناسنامه گیر می افتند. البته سرشبکه موادمخدر را هیچ کس نمی شناسد. افراد بی شناسنامه به زندان می افتند و به بیچارگی و بدبختی می افتند. قطعا وقتی این افراد به دام مافیا می افتند، احتمال دارد اعدام هم شوند. این افراد به مصرف موادمخدر نیز رو می آورند و نتیجه آن بزهکاری اجتماعی و نهایتا با مصرف موادمخدر صنعتی زندگی و جوانی شان را از دست می دهند.
نبود کارخانه یا مرکز تولیدی در استان سیستان و بلوچستان
نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان ها با بیان این که بزرگترین دغدغه و مشکل استان سیستان و بلوچستان بیکاری جوانان و نبود اشتغال است، گفت: منطقه ایرانشهر جوانان تحصیلکرده (لیسانس و فوق لیسانس) بسیاری دارد اما بیکارند. نبود وجود کارخانه یا مراکز تولیدی در منطقه ایرانشهر و حتی استان سیستان و بلوچستان وجود ندارد. تنها حوزه شهرستان ما کارخانه فراگیر "بافت بلوچ" دارد که در سنوات گذشته بیش از 4هزار نفر کارگر داشته که براثر تعطیلی این کارخانه 300-400 کارگر رسیده است. اخیرا با درایت و دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر احیای "بافت بلوچ" از صندوق توسعه این کارخانه در احیا قرار گرفت اما هنوز کامل نیست و بحث بافندگی و رنگرزی کامل احیا نشده است. دستگاه های متولی باید در مرکز کشور به داد جوانان بیکار برسد و این مشکل را حل کند چون کار اداری اینقدر جا ندارد که جوانان را در خود جای دهد.
آب شور در ایرانشهر سیستان و بلوچستان
فرهاد آتش افروز با اشاره به این مشکلات راه های مراسلاتی و آب آشامیدنی، تاکید کرد: ما تنها شهرستانی هستیم که بزرگراه در آن وجود دارد. راه بمپور ایرانشهر به دلگان یا روستاهای دیگر راه های مراسلاتی راه های درجه بسیار بدی است. آب آشامیدنی نیز در مرکز ایرانشهر متاسفانه وضعیت بسیار بدی دارد. کیفیت آب پایین است و آب نمک دارد. 4حلقه چاه از سال 1390 برای تامین آب شرب بمپور حفر شده اما تاکنون هنوز یک ریال برای آب شرب مردم تخصیص نیافته است. وزارت نیرو باید تدبیری بیندیشد تا مردم از آب بی کیفیت نجات دهد. براثر این آب بی کیفیت تمام مردم دچار بیماری شده اند. البته پروژه شرق و غرب افتتاح شده است اما آب به اندازه کافی ندارد.
معادن طلا، آهن و منگنز غنی در ایرانشهر سیستان و بلوچستان
وی در پاسخ به این که معدن طلای ایرانشهر چه خبر؟ چه اتفاقی برای آن رخ داده است؟ گفت: این معدن در منطقه بزمان در 90کیلومتری بمپور قرار گرفته است. اما هنوز کار اکتشاف آن انجام نشده است. البته بزمان معادن بسیار غنی آهن، منگنز، طلا و... دارد. اما معضلی که دامنگیر مردم منطقه را گرفته این است که از معادن به صورت خام برداشت می شود و به مناطق دیگر می رود برای فرآوری. در حالی که اگر فرآوری آن در منطقه انجام شود، اشتغال در منطقه افزایش یافته و بیکاری کاهش می یابد.
مردم از کوه طلای سیستان و بلوچستان سوءاستفاده نکرده اند
فرهاد آتش افروز تاکید کرد: هنوز از معدن طلای سیستان و بلوچستان برداشت نشده است. یگان حفاظتی هم برای آن وجود ندارد. چون مردم این منطقه از آن سوءاستفاده نکرده است. به نظر من سوءاستفاده گران نیز هنوز این منطقه را کشف نکرده اند. درآمد این معادن به استان سیستان و بلوچستان بسیار کم است ولی مردم منطقه فقط کارگر، راننده خودرو یا نگهبان بوده اند و دستمزد فعالیت خود را گرفته اند. اما منطقه بزمان هیچ تحولی نداشته است. امیدواریم با تلاش و پیگیری ها استان سیستان و بلوچستان پویا شود همانطور که مقام معظم رهبری روی آن تاکید کرده اند. ایشان فرمودند: "بلوچ مرزدار واقعی مرزهای جمهوری اسلامی ایران است." ما واقعا مرزداریم و نمی گذاریم که دست اجنبی به این مرز و بوم برسد و امیدواریم که دولت و دولتمردان توجه ویژه ای به منطقه سیستان و بلوچستان داشته باشند. وقتی مردم نان و آب برای خوردن نداشته باشند مهاجرت می کنند. وقتی مقوله امنیت، آموزش، بهداشت و درمان و رفاه اجتماعی باید در منطقه وجود داشته باشد تا مردم بتوانند در آن زندگی کنند. اگر مردم مهاجرت کنند و ناامنی در سیستان و بلوچستان به وجود آید، این نبود امنیت به مناطق دیگر کشور نیز نفوذ خواهد کرد. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر