آمار فوت بیماران سوختگی در ایران / بیماران اسیدپاشی به هیچ وقت حمایت نمی شوند

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، به مناسبت رو ملی پیشگیری از سوانح سوختگی، محمد جواد فاطمی، موسس و رییس هیئت مدیره انجمن ققنوس گفت: آمار سوختگی در کشور ما آمار بالایی دارد و حتی با کشورهایی که تشابه اقتصادی دارد وضعیت بدتری دارد. هر ساله بیش از 200هزار سوختگی، 30هزار به مراجعه بیمارستان می کنند و 3000 نفر براثر ناشی از سوختگی جان خود را از دست می دهند. شایع ترین سوختگی ها در ایران به علت وسایل گازسوز است.

وی افزود: بیمه ها هزینه ها را نمی پردازند و جراحی های سوختگی را جراحی زیبایی محسوب می کنند.

فاطمی درباره استفاده از الکل در دوره کرونا گفت: گاهی شعله آتش الکل معلوم نیست ولی آتش سوزی رخ داده است. موبایل در شارژ باشد و با الکل آن را تمیز کنید احتمال انفجار آن بسیار زیاد است.

مصطفی ده مرده یی، رییس بیمارستان شهید مطهری نیز گفت: اکثر بیماران سوختگی از کار اخراج می شوند همسرانشان طلاق می گیرند. آنها اکثرا به تکدیگری روی می آورند. این روزها الکل در همه جا استفاده می شود و تعداد بسیاری دستهایشان الکلی بوده و نزدیک گاز بودند و دچار سوختگی شده اند.

وی با اشاره به تامین تخت های استاندارد سوختگی برای بیمارستان های تخصصی تاکید کرد: تهیه هر تخت سوختگی 5 میلیارد تومان هزینه دارد. این در حالی است که بیماران باید به صورت انفرادی در یک بیمارستان باشند اما ما در بیمارستان مطهری 6 تخت در یک اتاق وجود دارد که عفونت از بیماری به بیمار دیگر منتقل می شود.

رئیس بیمارستان شهید مطهری به بیمه ها اشاره کرده و افزود: هزینه های واقعی در تعرفه ها دیده نشده است. لباس سوختگی نیز آنقدر گرانقدر گران است که 5درصد بیماران می تواند آن را تهیه کنند. از سوی دیگر پمادهای روزانه سوختگی گاهی 700-800 هزار تومان می شود. هیچ جراحی وجود ندارد که در ایران نتوانیم آن را انجام دهیم اما سیستم باید تکنولوژی را وارد کند.

مجازات های اسیدپاشی بازدارنده نیست

وی افزود: بیماران اسیدپاشی به هیچ وجه حمایت نمی شوند. درمان‌های این افراد سخت است و نتایج خوب نیست. حتی برخی از این افراد برای درمان به خارج از کشور رفته اند. انتظار اینکه این افراد به قبل از اسیدپاشی برسند اصلا امکان پذیر نیست و صبوری زیادی برای پزشک و بیمار می خواهد. همه این ها در کنار هزینه های مالی بسیار زیاد است. متاسفانه مجازات اسید پاشی بازدارنده نیست.

وی افزود: در کشورهای دیگر اسید به راحتی در دسترس نیست و در ایران همه چیزهای خطرناک و ممنوع را می توان پیدا کرد. اسید باید در اختیار افراد با کاربری های خاص باشد و باید با مجوز اسید تهیه کند. قوانین باید کمک کند و در اینجا قانون گذار باید ورود پیدا کند.

فاطمی گفت: در حال حاضر تنها وزارت بهداشت تبعات آن را می پذیرد. سازمان استاندارد، وزارت آموزش و پرورش، وزارت نیرو و وزارت مسکن، راه و شهرسازی، وزارت نفت و سازمان دخانیات باید پای کار بیایند. همت ملی از سوی مردم و سازمان های درگیر می طلبد تا بتوانیم مشکلی که می توان کم کرد را کاهش داد.

وی اظهار کرد: امیدوارم همان گونه که صندوق حوادث تصادفات داریم و سبب شده که بیماران حوادث تصادفات دغدغه نداشته باشند و باید امری به عنوان صندوق حوادث سوختگی دغدغه مالی این بیماران را کاهش بدهند تا بتوانند بیمارستان های سوختگی را از ورشکستگی نجات بدهند.

بیشتر سوختگی‌ها ناشی از حوادث شغلی است

مصطفی ده مرده یی، رییس بیمارستان شهید مطهری نیز در این نشست خبری گفت: سوختگی را می‌توان به سه دسته تقسیم بندی کرد. یکی مرحله قبل بیمارستان، یکی مرحله بیمارستان و یکی مرحله بعد از بیمارستان است. مرحله قبل از بیمارستان اهمیت بسیار زیادی دارد. سوختگی نباید اتفاق بیفتد و هنگامی که اتفاق افتاد با معضل مواجه می شویم و هرگز پوست قوام قبلی را نمی کند و به حالت قبل بر نمی‌گردد. برخی مشکلات در بیمارستان وجود دارد.

وی افزود: بیشتر سوختگی‌ها متاسفانه حوادث شغلی است و برخی از این افراد تابعیت ایرانی ندارند و بدون رعایت هیچ استانداردی به کار گرفته می شوند و هنگام سوختگی به بیمارستان مراجعه می کنند.

هزینه‌های درمان سوختگی

رییس بیمارستان شهید مطهری ادامه داد: درمان سوختگی به نرخ آزاد با تعرفه دولتی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان هزینه دارند و در بیمارستان خصوصی در بدو ورود حدود ۲۵۰ میلیون تومان هزینه و اگر یک ماه در آی سی یو بستری شود تا یک میلیارد تومان هزینه دارند.

وی بیان کرد: بیمارانی داریم که حتی توان پرداخت فرانشیز ندارند. به خاطر مسائل اخلاقی و انسانی هیچ تفاوتی بین بیماران نیست و همه بیماران یکسان درمان می‌شوند. بار هزینه‌ای که به بیمارستان تحمیل می‌شود را باید قبول کنیم.

رییس بیمارستان شهید مطهری گفت: در حال حاضر به جرات می‌توان گفت از نظر اقدامات حمایتی و درمان‌های نوین در مورد سوختگی به شدت در مضیقه هستیم. پانسمان هایی که به ما می رسد، هزینه بسیار بالایی دارد. بیماران و وزارت بهداشت هم توان خرید را ندارند.

فاطمی نیز در پایان اعلام کرد بیمارستان های سوختگی با سوانح مالی روبرو هستند و به دلیل نداشتن امکانات بیماران می میرند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی