افزایش وام ازدواج ترفندی برای کاهش مطالبه گری جوانان / طلاق های زود هنگام نتیجه این ترفند

طلاق/ به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، جوانان با پشتوانه 50 میلیون تومان سرپناهی برای خود تهیه می کنند و زندگی مشترک شان را شروع می کنند. اما ماه بعد از ازدواج، دقیقا وقتی که موعد بازپرداخت قسط ها سر می رسد و مجبورند که با حقوق 2-3میلیونی این اقساط را بپردازند، پرده خوشی ها از زندگی زوج ها کنار می رود. اینجاست که معضلات و مشکلات سرباز می زند و قدمهای عاشقانه جای خود را به بحث و جدل اقتصادی و اجتماعی می دهد و ختم این بحث ها به راهروها و شعب دادگاه خانواده است و پایانش مهر طلاق روی شناسنامه.

مصطفی اقلیما، پدر مددکاری اجتماعی ایران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا به بررسی وام های ازدواج پرداخته و تاکید کرد: باید ببینیم چه عواملی باعث شده که دولت به پرداخت وام ازدواج روی آورد؟ سیاست وام ازدواج چیست؟ آیا کشورهای دیگر نیز این وام را دارند؟ از فقیرترین کشور جهان که بنگلادش است تا غنی ترین کشورها، حتی کشورهای اسلامی هم وام ازدواج ندارند.

اشتغالزایی راه از بین رفتن وام ازدواج

وی در پاسخ به این سوال که چرا وام ازدواج در کشورهای دیگر پرداخت نمی شود؟ گفت: دولت ها موظف به ایجاد اشتغال و کار هستند. اگر اشتغال در کشور وجود داشته باشد جوانان می توانند زندگی خود را بسازند و بدون وام ازدواج می کنند. در رساله روحانیان و مراجع تقلید نیز نوشته شده "مرد زمانی می تواند ازدواج کند که بتواند خرج خود و یک نفر دیگر را با سرپناه بدهد." کسی که بتواند خرج دو نفر و سرپناهی را بدهد، نیازی به وام ازدواج ندارد. وام ازدواج سیاستی بود که مردان مجرد ازدواج کنند.

حراج دارایی پدر و مادرها برای بازپرداخت وام ازدواج

پدر مددکاری اجتماعی ایران اظهار کرد: رهبری فرمودند: "فرد باید شایسته باشد و در جایگاه و مقامی قرار گیرد." اما شایستگان در راس کار قرار ندارند. جوانان برای ازدواج اول سرپناه و در مرحله دوم شغل نیاز دارند. در حالی که 90درصد تحصیلکرده ها بیکارند، کارخانه ها بسته شده و... زوجین چطور اقساط وام ازدواج را بپردازند؟ از سوی دیگر این وام را به پدر و مادر دختر و پسر می دهند. جوانان چطور می خواهند با حقوق های شان اقساط وام ها را بپردازند؟ بنابراین پدر و مادران مجبورند اقساط را بپردازند و اگر آنها نیز توان نداشته باشند دارایی شان به حراج می رود. این وام اسیر کردن پدر و مادرهاست. با شرایط اقتصادی که امروزه وجود دارد، کمتر از 50درصد خانواده ها قادر به بازپرداخت اقساط هستند و وام ازدواج را دریافت می کنند.

مصطفی اقلیما / پدر مددکاری اجتماعی

اخذ وام ازدواج برای تفریح

مصطفی اقلیما تاکید کرد: این وام ازدواج را بسیاری برای تفریح دریافت می کنند نه ازدواج. بعد از تمام شدن این وام برای بازپرداخت اقساط، جدال های زن و شوهرها شروع می شود و آمارها نشان می دهد طلاق ها به دلیل درگیری های زن و شوهر است. حدود 40درصد طلاق ها در دو سال اول رخ می دهد.

وام ازدواج مانند کلیه فروشی است

وی افزود: جوانان این وام را می گیرند تا مشکلی را حل کنند. درست مانند آنهایی که کلیه خود را می فروشند تا به زخم زندگی شان بزنند ولی وقتی پول کلیه به دست شان می رسد متوجه می شوند که این پول کفاف پر کردن هیچ چاله ای را نمی دهد. امروزه یک خانه 40 متری در منطقه نواب تهران را حداقل 100میلیون ودیعه و یک یا 1.5میلیون می توان اجاره کرد. با حقوق های پرداختی اگر یک یا 1.5میلیون اجاره خانه بدهند طی ماه چطور تردد کنند؟ یا چه چیزی بخورند؟

طلاق پشت مسائل اقتصادی راه می رود

پدر مددکاری اجتماعی ایران با اشاره به این که طلاق پشت مسائل اقتصادی راه می رود، گفت: دعواهای زوجین به دلیل مسائل اقتصادی است. بنابراین پرداخت وام ازدواج به جز بدبخت کردن یک خانواده هیچ چیزی در پی ندارد. دولت بهتر است این پول را ندهد و اگر می خواهد برای جامعه کاری انجام دهد اشتغالزایی کند. پرداخت وام ازدواج صدا خفه کن است و مشکلات حل نمی شوند، بلکه روی هم انباشته می شوند. تمام دانشجویان تا چند دهه پیش با همکلاسی های خود ازدواج می کردند چون فردای دانشگاه سرکار بودند. 10هزار تومان به آنها وام 7درصد داده می شد که یک خانه 80متری دو طبقه با آن می خریدند. 500تومان قسط وام بود که با اجاره یک طبقه از خانه این قسط پرداخت می شد و با کار کردن مرد خانه هزینه های زندگی تامین می شد.

از زندگی فاجعه بار جدا شوید

مصطفی اقلیما با بیان این که اسلام طلاق را بد دانسته است، اظهار کرد: اسلام اما در صورت به فاجعه رسیدن زندگی، طلاق را جایز دانسته است. اما جوانان امروزه می گویند: "برای چی ازدواج کنیم که بعد بخواهیم طلاق بگیریم؟" از سوی دیگر قبح طلاق نیز از بین رفته است. یعنی دختران و پسران ازدواج می کنند و با کمترین مشکل طلاق می گیرند. اگر دولت ها می خواهند برای آینده برنامه ریزی کنند، اول باید زیرساخت ازدواج را فراهم کنند. اشتغالزایی، ایجاد امیدواری به آینده، درآمد مناسب و امنیت شغلی به افزایش ازدواج می انجامد. اما نبود شغل، امنیت شغلی و روانی باعث می شود که افراد با همه دعوا داشته باشند. سرمایه دار نیز در این شرایط آرامش نسبی ندارد چرا که نمی داند با نوسانات اقتصادی فردا سرمایه اش با چه مشکلی روبرو می شود. ازدواج پایه اولیه است و اگر محکم و استوار نباشد طی 5 سال فرو می ریزد.

شناسنامه المثنی برای کلاهبرداری در دریافت وام ازدواج

وی با اشاره به این که وام ازدواج برای ازدواج نیست، افزود: دنبال وام می روند اما کسی که می خواهد ازدواج کند به وام کاری ندارد. هستند کسانی که با هم ازدواج می کنند برای اخذ وام اما با هم زندگی نمی کنند. آنها شناسنامه المثنی می گیرند عقد می کنند و پس از گرفتن وام جدا می شوند و شناسنامه المثنی را دور می اندازند. اما اگر این جوانان راه های خلاف را انتخاب می کنند به دلیل عملکرد اشتباه ماست چرا که به بدبختی رسیده و به خلاف روی آورده است.

80درصد زوجین فقط همخانه هستند

مصطفی اقلیما با اشاره به این بدترین اقدام پرداخت وام ازدواج به جوانان است، تاکید کرد: در کشور بالای 80درصد طلاق عاطفی داریم. وقتی مرد با وجود کار در دو شیفت نمی داند زن و بچه اش چه مشکل اجتماعی دارند. بودن آدم ها کنار هم زندگی مشترک محسوب نمی شود بلکه همخانه است. در نهایت دولت باید به وظیفه خود عمل کند و با اشتغالزایی درآمد مناسب خانوارها را تامین و امنیت شغلی را تضمین کند. چرا که وام های ازدواج طلاق ها را افزایش داده و مشکلی را حل نمی کند. کسی که زندگی خود را با بدهی به بانک شروع کند، یعنی با بدهکاری بدبخت می شود و برای پرداخت اقساط احتمال دارد که به کار خلاف و بزهکاری نیز روی بیاورد. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی