رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در گفت و گو با رکنا مطرح کرد،
افزایش 3برابری عضویت در صندوق های بیکاری / نسخه های تازه مجلس برای مردم در دستور کار
اجتماعی رکنا: از درخواست کارگران و کارمندان برای بیمه های بیکاری هنوز آمار رسمی و دقیقی منتشر نشده است.
حمایت دولت از مردم/ به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، کرونا و تعطیلی های پی در پی بخش خصوصی را فلج کرد و جان برخی از بخش ها مانند گردشگری که به زور خود را می کشاندند حالا به شماره افتاده است. در این میان تصمیم گیری های ستاد مبارزه با کرونا یک بام و دو هوا شده و در حالی از مردم می خواهد که با اولین نشانه های سرماخوردگی! کارهایشان را تعطیل کند یا کمتر تردد کنند که تورم و گرانی گریبان معیشت مردم را می فشارد و برای تامین کالاهای اساسی خودشان عاجز مانده اند.
دولت هم از کمک به مردم می گوید ولی هیچ کسی این کمک ها را دریافت نکرده است و حمایت های دولتی به وام هایی با سودهای بالای 10درصد به برخی از مشاغل خلاصه شد.
قرار بود بازپرداخت وام به تعویق بیفتد که فقط در حد حرف باقی ماند و وام گیرندگان با پیامک های بانکی برای پرداخت قسط هایشان روبرو شدند. در این میان حالا دولت برای مردمی که تاکنون هزینه کرونا را به دوش کشیده اند جریمه های گران برای ماسک نزدن تعیین کرده است درحالیکه از ماسک های رایگانی که وعده آن را به مردم داده بود خبری نیست .
محمد صالح جوکار، رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا تاکید کرد: کشور در شرایط فوق العاده قرار دارد و دولت باید تمهیدات لازم را داشته باشد تا بتوانیم از این وضعیت خارج شویم. دستورالعمل هایی که ستاد ملی مبارزه با کرونا تاکید بر آن دارد لازم الاجراست ولی در تصمیمات باید طوری عمل کنیم که مردم کمترین آسیب را ببینند.
زحمت کادر درمان نادیده گرفته شده است
وی افزود: کم کاری بخشی را نباید پای بخش دیگر گذاشت. کادر درمان ایثارگرانه کار می کنند. اما دولت قرار بود بخشی از برداشت صندوق توسعه را در حمایت از کادر درمان استفاده کند اما دولت این حمایت را نکرد ، کادر درمان با توانمندی خود وارد کارزار مبارزه با کرونا شده است و نباید زحمت آنها نادیده گرفته شود.
جای خالی برنامه های اصولی در مبارزه با کرونا
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در پاسخ به این سوال که آخرین وضعیت بیمه بیکاری چیست؟ گفت: دولت از روز اول باید مبارزه با کرونا را جدی می گرفت ولی این بحث را جدی نگرفت. می توانستیم با برنامه ریزی بیماری کرونا را کنترل می کردیم و اجازه شیوع بیشتر آن را در کشور نمی دادیم ولی این اتفاق رخ نداد چرا که این ویروس ناشناخته بود و از سوی دیگر سهل انگاری هم وجود داشت.
هزینه هایی که دولت برای ملت نکرد
محمدصالح جوکار با اشاره به این که باید مشکلات کرونا را پیش بینی می کردیم، تاکید کرد: کرونا همراه خود دگرگونی و تحولی را در حوزه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آورد. پروتکل ها سبک زندگی جدیدی را برای مردم به ارمغان آورده است که هر کدام هزینه هایی دارد. این هزینه ها را باید دولت تقبل می کرد. اما دولت وظیفه خود را به خوبی انجام نداده است. در ابتدای شیوع کرونا ماسک و لباس برای کادر درمان را خانواده شهدا، بسیجیان، گروه های جهادی، خیرین و... تامین کردند و نگذاشتند که مشکلی در کشور ایجاد شود. ولی دولت در ابتدای کار نقشی نداشت و نتوانست که این موضوع را مدیریت کند.
وی به صندوق های بیکاری اشاره کرده و افزود: تعداد عضو صندوق های بیکاری 3 برابر افزایش یافته است. ضمن آن که بسیاری از افرادی که بیکار شدند تحت پوشش این صندوق قرار نمی گیرند. به عنوان مثال کارگران روزمزد، کارگران خدماتی، مشاغل ساختمانی و... تحت حمایت صندوق های بیکاری، تامین اجتماعی و حتی حمایت های دولتی قرار نگرفتند و مشکلات جدی برای زندگی این افراد به وجود آمده است. متاسفانه آسیبی که به مشاغل و حرف وارد شد را کسی جبران نکرد.
مسئولیت تمام مشکلات دولت است ولاغیر
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس تاکید کرد: اگر هر ایرانی در روز یک ماسک بخواهد یک خانواده 5نفره روزی 5 هزار تومان فقط برای ماسک هزینه کند. این به غیر از مواد ضدعفونی و... است که در زندگی مردم پیش بینی نشده بوده و به دلیل شیوع بیماری کرونا به آنها تحمیل شده است. ضمن آن که بخش مهمی از تورم و مشکلاتی که همزمان با کرونا پیش آمد مربوط به دولت بود و ناشی از عملکرد ناصواب و سیاستگذاری های اشتباه ایجاد شد و مسئولیت تمام این موضوعات بر عهده دولت است و هیچ کس دیگری مسئولیتی در این موارد بر عهده ندارد.
دوفوریت های مجلس برای آلام دردهای مردم
نمایندگان مجلس یازدهم با شعار "درمان اقتصاد" وارد کارزار انتخاباتی شدند. محمد صالح جوکار در پاسخ به این سوال که نمایندگان برای درمان اقتصاد چه اقدام عاجلی انجام خواهد داد؟ گفت: چند طرح را با قید دوفوریت در دستور کار مجلس قرار داده ایم. یکی از این دو فوریت ها مربوط به مسکن است که دوفوریت آن تصویب شد. طرح دو فوریتی "تامین مایحتاج معیشت مردم برای 4دهک پایین جامعه" و طرح دو فوریت "توزیع سهام عدالت" برای افرادی که جامانده اند نیز در دستور کار مجلس قرار داده ایم. این نسخه های خوبی برای آلام دردهای مردم است.
دولت در چارچوب قانون حرکت کند
طبق قانون اساسی دولت باید مسکن، آموزش و بهداشت جامعه رایگان باشد. اما دولت ها طی 40سال گذشته به این موضوعات تن نداده اند. محمد صالح جوکار در پاسخ به این سوال که چه تضمینی برای اجرایی شدن این دو فوریت ها وجود دارد؟ تاکید کرد: ما باید براساس سیاست های بالادستی نظام حرکت کنیم. دولت باید هم قانون اساسی و هم قوانین عادی کشور را رعایت کند و در این چارچوب ها عمل کند تا وضیعت و شرایط بهتر خواهد شد. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر