رئیس بنیاد مسکن: رسیدن به 75 درصد مقاوم سازی تا پایان دولت چهاردهم / نماینده ولیفقیه: مسکن محرومان اولویت بنیاد است
رکنا اقتصادی: رئیس بنیاد مسکن از رسیدن شاخص مقاومسازی مسکن روستایی به ۵۴ درصد خبر داد و اعلام کرد با افزایش وام روستایی و برنامهریزیهای انجامشده، این رقم تا پایان دولت به ۷۵ درصد خواهد رسید. نماینده ولیفقیه نیز با تأکید بر ساخت مسکن ارزانقیمت طبق راهبرد امام خمینی (ره)، خواستار استفاده از اراضی بنیاد مستضعفان برای تأمین مسکن محرومان شد.

به گزارش رکنا، غلامرضا صالحی، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، امروز چهارشنبه ۲۰ فروردین در چهل و ششمین سالگرد تاسیس حساب ۱۰۰ حضرت امام(ره) در ساختمان بنیاد مسکن بخشی از فعالیتهای این بنیاد را در حوزههای مسکن شهری مسکن روستایی و مقاوم سازی تشریح کرد.
صالحی افزود: مسکن محرومان برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است، در همین خصوص ساخت ۵۰ هزار واحد در همکاری با سازمان ملی زمین و مسکن برنامهریزی شده است که بخشی از زمین این واحدها توسط سازمان ملی زمین و مسکن تامین شده و به مرحله اجرایی رسیده است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از تامین و تملک زمین برای ساخت ۵۰ هزار واحد در شهرهای مختلف خبر داد و گفت: اعتبارات دولتی در سال گذشته افزایش ۳۵ درصدی داشت همچنین بخشی از عملکرد بنیاد در سال گذشته شناسایی منابع جدید پایدار برای حساب ۱۰۰ بوده است که در این راستا پیگیری تملک و شروع اخذ سند برای یک میلیون و ۴۰۰ هزار متر مربع زمین در شهر تهران انجام شد که میتواند برای خدمت بیشتر به محرومان امیدآفرینی کند.
به گفته وی، تملک زمین روستایی به میزان یک میلیون قطعه مسکونی در بیش از ۴۰۰۰ روستای کشور و آمادگی برای واگذاری ۲۰۰ هزار قطعه زمین در سال به متقاضیان از دیگر اقداماتی است که بنیاد در دست اجرا دارد.
صالحی از پیگیری و تخصیص بخشی از نیم درصد سود بانکها و واریز به حساب ۱۰۰ حضرت امام (ره) خبر داد و از دیگر دستاوردهای مهم بنیاد را اخذ مصوبه مجلس در زمینه تهاتر ۷۰ درصدی قیر عنوان کرد.
وی تاکید کرد: تخصیص ۷۰ درصدی تهاتر قیر، زمینه موثر برای ارتقا کیفیت روستاها و گسترش عملیات اجرایی آسفالت با این اقدام ایجاد شده است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از دیگر اقداماتی که در مسیر تحول برای ساخت مسکن توسط بنیاد پیگیری شده را افزایش ۱۰۰ درصدی وام مسکن روستایی در یک سال گذشته عنوان کرد و گفت: وام مسکن روستایی با نرخ سود مناسب و دوره بازگشت ۲۰ ساله از مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان به ۳۵۰ و در حال حاضر به ۴۰۰ میلیون تومان رسیده است که فرصت مناسبی را برای توانمندسازی اقشار کم درآمد روستایی ایجاد کرده است و انگیزهای برای مهاجرت معکوس به شمار میرود.
صالحی با بیان اینکه در سال گذشته ۳۳۰ هزار نفر متقاضی وام روستایی و شهرهای کوچک به ثبت رسید شاخص مقاوم سازی را در حال حاضر ۵۴ عنوان کرد و افزود: با ادامه روند و تخصیص به موقع تسهیلات و مصوبات در سال جاری و سالهای آتی، پیشبینی کرده ایم که تا پایان دولت چهاردهم شاخص مقابلسازی روستاها به ۷۵ درصد برسد.
صالحی از تدوین و نهایی سازی سند راهبردی برنامه ۵ سالگی بنیاد مسکن خبر داد و گفت: این سند نخستین چارچوب جامع در تاریخ بنیاد است که بر پایه اسناد بالادستی و واقعیتهای میدانی و تحولات آینده محور تدوین شده است. این سند نه تنها نقشه راه در حوزه مسکن به شمار میرود که سندی برای توسعه روستاها و فناوریهای نوین است.
در دوران قبل از انقلاب، سه خانواده در یک خانه سه اتاقه زندگی می کردند
حجتالاسلام حسین روحانی نژاد، نماینده ولیفقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، در مراسم گرامیداشت سالروز تأسیس بنیاد مسکن اظهار کرد: اولین نکته مهم در بنیاد مسکن، عزم و اراده جمعی همکاران است. ما باید وظیفه خود را بهدرستی انجام دهیم و نسبت به شعار سال یعنی "سرمایهگذاری برای تولید"، اهتمام ویژهای داشته باشیم.
وی افزود: بر اساس اساسنامه بنیاد، ما به اجرای دو مأموریت اساسی در حوزه تولید مسکن مکلف شدهایم. بهزودی آثار این اقدامات در حوزه مسکن محرومان، بهصورت ملموس در سطح کشور مشاهده خواهد شد.
ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی درخصوص اهمیت تولید مصالح ساختمانی در کشور گفت: در برنامه هفتم توسعه، برای امسال برنامههایی در این حوزه تدوین شده است. متناسب با شعار سال، باید اقدامات جدی هم در حوزه تولید مصالح و هم در ساخت مسکن انجام شود. رهبر معظم انقلاب نیز در بیانات سال ۱۴۰۴ الزامات مشخصی را در این زمینه مطرح کردهاند که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: برای پیگیری شعار سال، نیاز به یک متولی خاص در سطح ملی و استانی وجود دارد. همچنین، رفع موانع سرمایهگذاری از دیگر اولویتهاست؛ موانع باید شناسایی و برطرف شوند.
روحانی نژاد تأکید کرد: انتخاب محل مناسب برای فعالیتهای تولیدی، موضوع مهم دیگری است. محصولات کارگاههای تولیدی باید در دسترس عموم قرار بگیرد. همچنین باید دقت شود که این کارگاهها به سمت فعالیتهای غیرمولد منحرف نشوند. افزایش بهرهوری نیز باید بهصورت جدی مدنظر قرار گیرد.
وی با انتقاد از برگزاری بیشازحد همایشها در سال ۱۴۰۳ گفت: لازم است از برگزاری همایشهای متعدد خودداری شود. بهتر است این نشستها در فضای مجازی برگزار شود تا از تحمیل هزینههای اضافی جلوگیری گردد.
روحانینژاد با اشاره به فلسفه تأسیس بنیاد مسکن خاطرنشان کرد: این بنیاد با هدف تأمین مسکن محرومان تشکیل شده و کارهای بزرگ باید بهصورت تیمی انجام شود. با وجود پیشرفتها، هنوز عقبماندگیهایی وجود دارد که باید جبران شود.
وی در ادامه به وضعیت بازار مسکن در کشور پرداخت و گفت: در حال حاضر، ایران با جمعیتی ۹۰ میلیونی روبهرو است. در تهران، ۵۱ درصد از مردم مستأجر و ۴۹ درصد صاحبخانه هستند. باید به مبدا مهاجرت توجه کنیم؛ بسیاری از مهاجران در مبدا خود دارای مسکن هستند، اما به دلایلی مجبور به مهاجرت میشوند که این امر خود چالشبرانگیز است.
وی افزود: اگر فردی توان خرید مسکن را نداشته باشد، به اجبار به مستأجری روی میآورد. در دوران قبل از انقلاب، سه خانواده در یک خانه سهاتاقه زندگی میکردند، اما بعد از انقلاب وضعیت بهبود یافته است.
روحانینژاد با تأکید بر اینکه تنها راهکار حل معضل مسکن، نسخه ارائهشده از سوی امام خمینی (ره) است، گفت: در این راهکار، تأسیس شورای مرکزی برای ساخت مسکن ارزانقیمت با صرفهجویی و دقت کامل پیشبینی شده و تأکید شده است که در ازای زمین، پولی پرداخت نشود. همچنین بنیاد مستضعفان باید در این زمینه مشارکت کند و از اراضی تصرفشده پهلوی و خاندانش در طرح تأمین مسکن استفاده شود.
وی تصریح کرد: اگر هزینه زمین از قیمت مسکن حذف شود، قیمت نهایی تا ۵۰ درصد کاهش مییابد. طبق قانون، تهیه اراضی مورد نیاز برای ساخت مسکن بر عهده دولت و بنیاد مستضعفان است. این اراضی باید بهصورت رایگان و قطعی در اختیار بنیاد مسکن قرار گیرد.
نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، یادآور شد: ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن محرومان در دولت شهید رییسی آغاز شده که با قیمت تمام شده به محرومان تحویل میشود.
نوبخت: به افق ۱۴۰۴ نرسیدهایم اما نباید ناامید شویم
محمدباقر نوبخت، رئیس اسبق سازمان برنامه و بودجه در این مراسم اظهار کرد: 20 سال است که هر مسئولی در توصیف افق 404 واژگانی را بیان می کرد که ایران کشوری توسعه یافته درجایگاه، فناوری، علم و... خواهد بود. امروز به این افق رسیده ایم؟
وی افزود: این هدف همچنان یک ضرورت برای جمهوری اسلامی است که با این امکانات در جایگاه علم و فناوری منطقه قرار بگیرد و کشور توسعه یافته ای شود. این اهداف حتی با تاخیر باید پیگیری شود.
وی تصریح کرد: نباید ناامید شویم. برخی برای ما موانعی را ایجاد کردند و نباید به نکوهش خودمان بپردازیم که چرا به هدف نرسیدیم.
وی تاکید کرد: باید در تعریف و تبیین واژه توسعه با هم اشتراک نظر داشته باشیم. اگر تصور این است که توسعه رشد 8 درصدی است، این یک نگاه تک بعدی به این مبحث است.
رییس اسبق سازمان برنامه یادآور شد:از جنگ جهانی دوم واژه توسعه وارد ادبیات اقتصادی شد که با رشد متفاوت است. باید تکلیف خود را در جمهوری اسلامی با توسعه مشخص کنیم. توسعه مفهوم جامع تر برای ما خواهد داشت و آن توجه به انسان است. اینها از امکاناتی محروم هستند و اگر به توسعه در حد زیربناها بدون توجه به انسان ها بپردازیم کار بسیار اشتباهی را انجام دادهایم.
وی در ادامه بیان کرد: ساخت 120 هزار واحد مسکونی را در یک توافق با بنیاد مسکن، سپاه و کمیته امداد تفاهم کرده بودیم تا در راستای توسعه مدنظر رهبر انقلاب اسلامی حرکت کنیم.عدهای در کشور هستند که حتی امکان آنکه تعاونی بیاید مقداری پول بدهد تا خانه دار شوند، اینها یعنی محرومان این توان را هم ندارند.
وی تاکید کرد: سازمان برنامه باید به عنوان متولی توسعه کشور این منابع را تامین کند.
-
فیلم / فلور نظری بازیگر سریال خانه به دوش: انقدر به من نگید پیرزن تو این سن دلم میخواد عاشق بشم/ لذت میبرم از زندگیم!
ارسال نظر