بیوه شدن یعنی باختن زندگی! / 90درصد تحصیلکرده های ایران بیکارند

 دکتر مصطفی اقلیما، پدر مددکاری اجتماعی ایران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا به بررسی ارتباط با جنس مخالف پرداخته و تاکید کرد: وقتی یکسری مسائلی را در جامعه شاهد هستیم که در گذشته آن را ندیده ایم یا کم بوده است معلولی از علت هاست. هیچ مسئله ای به خودی خود در جامعه زیاد نمی شود و از 10 یا 20 سال پیش شروع شده و به تدریج افزایش یافته است تا به یک مشکل یا مسئله اجتماعی رسیده است.

در ایران شغل وجود ندارد

وی با اشاره به این که رابطه ها به بی تفاوتی رسیده اند، افزود: در کشور ما شغل وجود ندارد. در حال حاضر 90درصد تحصیلکرده ها، حتی کارگران و مغازه داران در کشور بیکارند.

زنان به دوستی معمولی علاقه ندارند

پدر مددکاری اجتماعی ایران با اشاره به این که مردان ارتباط حتی موقت را دوست دارند، گفت: مردان در تمام دنیا 90درصد فیزیکی هستند و 10 درصد احساس دارند و برعکس زنان 90درصد احساس دارند. به همین دلیل است که بعد از مدتی مردان رابطه را تمام می کنند. در مقابل دختران به دوستی معمولی علاقه ندارند. البته با ساختار فرهنگی ما این شرایط عادی است و باید راهکار ایجاد شرایط ازدواج را پیش گرفت.

مردان توان خرج های  زندگی مشترک را ندارند

مصطفی اقلیما در پاسخ به این سوال که چرا پسرها تعهد ندارند؟ تاکید کرد: مردان در شرایط فعلی آمادگی تشکیل زندگی را ندارند. خیلی هنر کنند در شرکت یا سازمانی قرارداد ببندند و 2 یا 2.5میلیون دریافت کنند. این پول کرایه خانه زندگی مشترک شان هم نمی شود. بنابراین نمی توانند زندگی مستقلی تشکل دهند. اگر هم زندگی تشکیل دهند و خانواده پسر یا دختر به این زندگی کمک کرده و خانه ای در اختیارشان قرار دهد با این حقوق نمی توانند زندگی کنند و طلاق افزایش می یابد. در ابتدای آشنایی دختران باید با کل خانواده طرف مقابل آشنا شوند. آشنایی در ابتدا با خانواده است و اگر خانواده موافق بود برای شناخت های بیشتر باید با هم ارتباط داشته باشند.

ازدواج با دوست دختر ممنوع

وی افزود: ما در فرهنگی زندگی می کنیم که اگر پسر و دختری با هم دوست باشند مادر یا خانواده پسر از آن خبر دارند اما برای ازدواج اکثر مادران (حتی روشنفکران) حاضر نمی شوند پسرشان با دوست دخترش ازدواج کند.

زنان می ترسند شوهرانشان بروند

پدر مددکاری اجتماعی ایران با بیان این که مردان می دانند که دختران به سرعت وابسته عاطفی می شوند ولی مردان اینطور نیستند، اظهار کرد: از سوی دیگر دختران نیز با دختران زیباتر یا بالاتر از خود دوست نمی شوند چون از شوهرانشان می ترسند. در جامعه ای زندگی می کنیم که امنیت اجتماعی، فکری، روحی و کاری وجود ندارد. بنابراین زنان می ترسند شوهرشان به سمت زن دیگری برود. ما در جامعه ای زندگی می کنیم که بیوه شدن یعنی باختن زندگی! اما اگر زنی پای خود را از این جامعه بیرون بگذارد و برود، نمی ترسد شوهرش رهایش کند. این مشکل در ایران وجود دارد.

شرط اسلام برای داشتن 4 زن

مصطفی اقلیما با اشاره به صیغه تاکید کرد: در زمان پیامبر (ص) جنگ های زیادی رخ می داد. زنان نیز شاغل نبودند و نیاز به سرپرست داشتند. زمان پیامبر (ص) گفتند صیغه کنید نه برای ارتباط بلکه برای سرپرستی زنان. اما امروزه صیغه برای رابطه و بعد از آن خداحافظی است. در اسلام اعلام شده: "مرد می تواند 4 زن اختیار کند به شرط آن که 4زن را به یک چشم نگاه کند!" این در حالی است که مادر نمی تواند همه بچه هایش را به یک چشم نگاه کند و می گوید یکی از آنها ضعیف تر است و توجه بیشتری به او دارد. بنابراین اسلام شرطی قرار داده که اجرای آن امکان پذیر نیست و کسی این شرط را اجرا نمی کند. در جامعه ای که هیچ کس نمی داند در آینده چه اتفاقی می افتد مردان زیر تعهد نمی روند در حالی که زنان جامعه هنوز متعهد هستند.

خیانت های سیاستمردان

وی با اشاره به این که تعهد نداشتن مردان مختص ایران نیست، گفت: کلینتون رئیس جمهور آمریکا بود و از کودکی در کشوری به اصطلاح آزاد زندگی کرده است. اما در کاخ ریاست جمهوری که باید مراقب رفتارش باشد با منشی خود ارتباط برقرار کرد و آبرویش در دنیا رفت. همسر سارکوزی نیست 20 سال تلاش کرد تا او رئیس جمهور فرانسه شود اما بعد از 2 دختر 25 و 27 ساله او زنش را رها کرد و یک دختر 27ساله مانکن را انتخاب کرد. بنابراین ، مشکل به ایران مختص نمی شود.

دختران محدود پسران آزاد

پدر مددکاری اجتماعی ایران افزود: نمی توانیم به زنان بگوییم احساسات شان را عوض کنند. احتمال دارد مردان در همه جای دنیا زنان خود را رها کنند. اما در کشورهای دیگر از کودکی به زنان نیاموخته اند که باید وفادار باشی حتی اگر شوهرت سراغ زن دیگری رفت. در آن فرهنگ زن رفتن مرد را می پذیرد. مشکل دیگری که در ایران وجود دارد تربیت متفاوت دختر و پسر در خانواده هاست. دختران در خانواده ها همیشه محدود می شوند اما پسران آزادند هر کاری دوست دارند انجام دهند. اگر پسری چند دوست دختر داشته باشد خانواده با او کاری ندارد اما اگر دخترشان با یک مرد حرف بزند می خواهند سرش را جدا کنند و می گویند که آبرویمان رفته است.

مردان برای خودشان قانون سخت نمی گذارند

مصطفی اقلیما تاکید کرد: ما زورمان به مرد نمی رسد چون قانونگذار، مجری و اجرا کننده قانون مرد هستند و مردان برای خودشان قانون سخت نمی گذارند. زمان تدوین قانون حمایت از خانواده 2سال دوندگی کردیم اما در تصویب این قانون، طی تبصره ای قانون عقد موقت به این قانون اضافه شد. درست است که عقد موقت، صیغه نیست اما در این عقد نیز مرد نیازی به اجازه همسر اول ندارد. اگر زنی در عقد موقت بچه دار شود آن عقد موقت تبدیل به عقد رسمی می شود. زن اول هم اگر نخواست می تواند طلاق بگیرد. یعنی ما خانواده ای را از هم می پاشیم تا یک مرد بتواند عقد موقت کند.

وعده ای که رئیس جمهور به زنان داد و عملی نکرد

پدر مددکاری اجتماعی ایران با اشاره به انتخابات، گفت: مردان 30درصد و زنان 70درصد رای می دهند. بنابراین رای زنان بیشتر است. رئیس جمهور از ابتدای تبلیغاتش اعلام کرد که باید یک وزیر زن داشته باشیم. به همین دلیل زنان بسیاری به او رای دادد اما وقتی رئیس جمهور شد هیچ زنی را وزیر نکرد و اگر دو مشاور زن دارد برای خالی نبوده عریضه است.

پسر لبخند به لبان مادران ایرانی می آورد

اقلیما در پایان افزود: ما جایی مشکل داریم که از یک زن می پرسیم: "بچه ات چیست؟" با ناراحتی می گوید: "دختر است." برای دلداری می گوییم اشکال ندارد بعدی پسر می شود. اما همین زنان با لبخند می گویند: "من پسر دارم!" شاید این قانون نباشد اما ذهن ما را پر کرده اند که بچه باید پسر باشد. در حالی که پسر هیچ کاری برای خانواده نمی کند، این دختر است که تمام تلاشش را برای خانواده به کار می بندد. به امید روزی که این تفکر از جامعه رخت بربندد. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.