15 سال تشنگی برای 20 هزار نفر در 200 متری سد / آب مایع آزار و بیماری کودکان خوزستان است

آب خوزستان / به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، در خوزستان همچنان آب آلوده است. بیش از یک دهه. هر کارشناسی که از او آب خوزستان را پیگیری می کنیم، بیاد نمی آورد از کی. بیاد نمی آورد آب مایع حیات بوده باشد. بیاد نمی آورد آب زلال باشد. بیماری زا نباشد. آب کودکان مادرانی را بیمار می کند که سال هاست گالان به دوش می روند تا آب قابل شرب را به خانه بیاورند. آب آلوده چه بر سر کودکان خوزستان می آورد؟

آب آلوده مهمترین دلیل بیمارهای عفونی کودکان

دکتر مسعود مردانی- متخصص بیماری های عفونی  در این رابطه به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت:" آب آلوده یکی از مهمترین و اصلی ترین عوامل بیماری های انگلی و روده ای، بویژه در کودکان است. در واقع آب آلوده از مهمترین دلایل بیماری های عفونی در کودکان است. منشع بیماری های حصبه، بیماری های شبه حصبه و وبا آب آلوده است. نقش عمده آب آلوده را در ایجاد بیماری های عفونی همان قدر باید پررنگ بدانیم که نقش آب را به عنوان مایع حیات می دانیم. "

هم اکنون آب آلوده در خوزستان، این بیماری ها را ایجاد می کند. آیا برای مسئولین ممکن نبود که بحران آب را حل کنند؟ تا این آزار مستمر، رنج و بیماری به کودکان خوزستانی تحمیل نشود؟ آیا در خوزستان آب نیست؟ آیا بودجه ندارند؟ از نظر هژیر کیانی، کارشناس آب اهل خوزستان، اینگونه نیست. او در این رابطه با رکنا گفت و گو کرد.
 

سومدیریت و بی توجهی آب خوزستان را گرفت

کیانی گفت: آب در خوزستان آلوده است و یقینا بر سلامت انسان ها و کودکان تاثیر دارد. از آلودگی آب در خوزستان بسیار گفته اند. بیایید از مسببان آن صحبت کنیم. یک عده با سومدیریت برای مردم رنج و برای نظام هزینه ایجاد می کنند. اینطور نیست که سازمان آب و فاضلاب خوزستان پول نداشته باشند، ولی سالهاست که آب آلوده است. این مشکل یک نقطه خاص خوزستان نیست، سومدیریت اجازه نداده است که این منطقه به آب سالم دست پیدا کند. آنها منابع مالی داشتند و نتوانستند تشکیلات آبی ایجاد کنند. قرار است پولی به خوزستانی ها برای حل مشکل آب داده شود. اگر مردم نظارت نکنند این نیز حیف می شود.


جزیره ای میان سه سد در دهدز 20 هزار بی آب دارد

وی افزود: آیا فکر می کنید آب در خوزستان نیست؟ یا ابرسانی خیلی پرهزینه است؟ خیر. مثلا، دهدز در محاصره سه سد بزرگ کارون 3 و 4 و 7 است. آنجا 5 میلیون مترمکعب ظرفیت آبگیری دارد. دهدز یک جزیره میان این سدهاست و به هیچ عنوان تلاقی آب و فاضلاب ندارد. چرا مردم دهدز نباید آب داشته باشند؟ مشخصا بی توجهی سبب شد که از زمان آبگیری کارون 3 این منطقه بی آب شود. آنها 63 پارچه روستا را زیر آب غرق کردند. بالغ 10 هزار نفر را آواره کردند. اما از آن زمان به بعد ما آب جیره بندی شده داریم. اهالی از تانکر آب برمی دارند. 40 پارچه روستا و یک شهر که بالای 20 هزار نفر است در دهدز باید از تانکر آب بخرند. چرا آنها باید متکی به آب چاه باشند. در حالی که تبخیر آب آنجا تقریبا دو و نیم برابر مصرف آب شرب دهدز و ایذه و باغ ملک و چند شهر دیگر است. بنابراین این کم آبی هیچ دلیل جز کم توجهی و بی مسئولیتی ندارد. اگر این رویه ادامه پیدا کند، به کشور و نظام هزینه تحمیل می شود.
 

15 سال تشنگی برای 20 هزار نفر در 200 متری سد

کیانی بیان کرد: مدیریت های انحصاری سالیان بر صنعت آب خوزستان حکمفرما بوده است. تنها 30 هزار میلیارد تومان بودجه یک دوره آب و برق سازمان استان بود. در حال حاضر نمایندگان خوزستان به تحقیق در هزینه کرد سازمان آب ورود کرده اند. تفحص در جریان است.. این گونه هزینه کردها شبهه برانگیز است. مستند می گویم که نزدیک ترین روستای دهدز با مخزن سد کارون سه دویست متر فاصله دارد. دورترین نقطه 10 کیلومتر فاصله دارد و مرکز شهر دهدز است. سالیان سال است که ما منتظر ایجاد یک ایستگاه پمپاژ هستیم. این می توانست مشکل آب همه 20 هزار نفر را حل کند. اما 15 سال است که انجام نشده است.

خوزستانی می خواهند بر هزینه کرد اعتبار آب نظارت کنند

این کارشناس آب گفت : قرار است که مبلغی از صندوق توسعه برای حل مشکل آب خوزستان پرداخت شود. این دستور مقام معظم رهبری است. ما مردم خوزستان و فعالان حوزه درخواست داریم که ناظرین مردمی بر بودجه نظارت کنند. باید سازمان های مردم نهاد نظارت کنند. در غیر اینصورت اطمینانی برای هزینه کرد وجود ندارد. این درخواست را در آخرین جلسه با استاندار مطرح کردیم. باید بدانیم بودجه در جای خودش خرج می شود. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.