ترنس های تحصیلکرده ایرانی ، ترد شده های بیکار  / فرهنگسازی اجتماعی صفر ، حتی مخرب

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، ترنس ها در ادامه  برخوردهای بد جامعه به ویژه خانواده و انکار اصل هویت  گاه از خانه فراری شده ، در دل جامعه با بدرفتاری ها سرخورده شده،  در حالی که آنها هم حق زندگی دارند. آنها هم هویت خود را دارند هر چند که هویتشان برای جامعه ناشناخته است. آنها نه مردند و نه زن... آنها از جنس خودشان هستند.

مجبورند 4عمل جراحی انجام دهند تا جسم و جنس شان به آنچه فکر و ذهن شان هست، نزدیک شوند. سامان ارسطو، بازیگر و کارگردان کشورمان در مورد جراحی خود می گوید: « سال 87 در بیمارستان پارس جراحی کردم و اگر تخفیف را حساب نکنم (جراح من هنرمند بود و تخفیف داد) 15 میلیون هزینه کردم. در آن سال بدون تخفیف 21میلیون بدون آزمایشات قبل و بعد جراحی هزینه داشت.

حذف ترنس ها از برنامه های تلویزیونی و سینما و سریال ها

سامان ارسطو، یکی از این افراد است. افرادی که عمل جراحی انجام دادند تا به جسمی نزدیک شوند که روحیه شان با آن همسانی بیشتری داشت .او بازیگر، کارگردان، نمایش‌نامه و فیلم‌نامه‌نویس و مدرس تئاتر است .

او در گذشته یک ترنسکشوال بود. به همین خاطر در سال ۱۳۸۷، در سن ۴۱ سالگی، تغییر جنسیت داد. وی پیشتر یک زن بوده و با نام فرزانه شناخته می‌شد و در قالب این جنس به ایفای نقش می‌پرداخت. خود وی در اینباره می‌گوید ترس از مطرود شدن باعث شد مدت‌ها برای اینکار اقدام نکند اما سرانجام در سال ۱۳۸۷ تصمیمش را می‌گیرد و تغییر جسنیت می‌دهد.

ارسطو در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: در فرهنگسازی برخورد مردم با ترنس ها بسیار ضعیف عمل  کردیم. زمانی موضوعی وارد مرحله فرهنگسازی می شود که قدم های مثبت برداشته شود. رسانه، تلویزیون، سینما یا سریال های خانگی، هیچ قدم مثبتی برای آگاه سازی جامعه در مقابل ترنس ها برنداشته اند.

وی افزود:  وقتی در رسانه ها و کارهای تصویری فقط آنچه مردم می دانند  را دوباره منعکس می کنیم، نمی توانیم بگوییم قدمی برای آگاهی سازی مردم برای شناخت ترنس ها برداشته ایم.

باید زیر نظر وزارت بهداشت باشیم نه بهزیستی

ارسطو با اشاره به این که چند درصد ترنس ها  می توانند جراحی تغییر جنسیت را انجام دهند؟ گفت: شاید یک درصد می توانند هزینه ها را پرداخت کنند. بیش از 3هزار نفر با من در ارتباط هستند و از این تعداد فقط هزار نفر توانسته اند در بیمارستان دولتی از 4 عمل جراحی 2 جراحی را انجام دهند. بخشی از آنها با مشکل عفونت روبرو شدند چون با هزینه خیلی کم در بیمارستان های دولتی پذیرش شدند. ما باید کلینک مخصوص برای تراجنسی ها داشته باشیم و متاسفانه این کلینک وجود ندارد. چون اساسا تراجنسی ها باید زیر نظر وزارت بهداشت باشند نه بهزیستی. ما آسیب اجتماعی نیستیم، بیمار هم نیستیم،اختلال هم نیستیم.

هزینه عمل جراحی ترنس ها در سال جاری

وی افزود: هزینه عمل جراحی بیمارستان خصوصی برای ترنس ها بالای 40 میلیون است. اگر بخواهیم هزینه های قبل و بعد از جراحی را هم حساب کنیم چیزی حدود 55میلیون تومان هزینه دارد. البته این مبلغ مربوط به سال 98 است و هر ساله چیزی حدود 30درصد به آن اضافه می شود. بهزیستی چیزی بین یک تا 3 میلیون تومان به تراجنسی ها کمک می کند. البته  اول باید جراحی انجام شود و با ارائه پرونده پزشکی و فاکتورهای پرداختی این پول را پرداخت می کند.

ناآگاهی روانشناسان از  ترانجنسی ها و جراحی های اشتباه

ارسطو با اشاره به این که بسیاری از روانشناسان تشخیص درستی در مورد تراجنسی ها ندارند، تاکید کرد: تشخیص روانشناسان ما بر پایه علمی نیست. وقتی فردی به روانشناسان مراجعه می کنند در همان جلسه اول می گوید که شما تراجنسی هستید در حالی که شاید این فرد اقلیت دیگری باشد و ترنس نباشد. اگر یک اقلیت دیگری باشند و جراحی کنند انتهای زندگی شان به اعتیاد، خودکشی و... می رسد.

خیانت سریال های هم گناه و ممنوعه به ترنس ها

وی در پاسخ به این سوال که ترنس ها بیشترین ضربه را از چه کسانی می خورند؟ گفت: بیشترین ضربه را از ناآگاهی خودشان می خورند. اول باید خودمان را بسازیم و اعتماد به نفس، شعور، سواد و... خود را بزرگ کنیم. من و شما در درجه اول انسان هستیم جنسیت ها مهم نیست. وقتی روانشناسی به دلیل نداشتن اطلاعات همه را به زن و مرد محدود می کنند، بنابراین من ترنس می گویم باید مرد باشم در حالی که اگر جراحی کنم و مرد شوم باز هم ترنس هستم. من بارها به ترنس ها گفتم شما 20 یا 30سال در این جسم و پوشش بودید، بدون آگاهی نمی توانید به خانواده تان بگویید من این نیستم. باید به آنها آگاهی دهید. من خانواده ها را مقصر نمی دانم، من جامعه رسانه و هنری را مقصر می دانم. تریبون دست آنهاست ولی آگاهی رسانی نمی کنند. سازندگان سریال خانگی هم گناه و ممنوعه، به جامعه خیانت می کنند و آیندگان آنها را قضاوت می کنند. همیشه می گویم محدودیت خلاقیت به وجود می آورد. بزرگترین خبرنگاران و هنرمندان مانند اوریانا فالاچی در محدودیت خلاقیت را به وجود آورد. رسانه باید آگاهی رسانی کند.

آگاهی رسانی ها مسموم در مورد ترنس ها

وی افزود: من به کارگردان سریال ممنوعه زنگ زدم و گفتم: بازیگرت اشتباه است. شما چند ترنس دیده ای؟ می گوید: مگر ترنس با دو جنسه فرق دارد؟ وقتی سوادش را ندارند باید مشاور درست بگیرند. برخی هم تئاتر می سازند که گریه مردم را در بیاورند. مگر ترنس ها نیاز به ترحم دارند؟ استمرار در گفتن چیزی به شکل درست می تواند فرهنگسازی کند. به عنوان مثال وقتی می خواهید زبان یاد بگیرید پیش استادی می روید که زبانش خوب باشد نه کسی که در سطح خودتان باشد و اگر اشتباه کنید تاییدتان کند. ولی متاسفانه فیلمسازان و تئاتری ها کارشناسی نمی آورند که سطح دانش آنها بالاتر از خودشان باشد. یک تکه از سریال همگناه را دیدم. فیلمنامه نویس روی حرف اشتباه عوام، صحه می گذارد. پدر چک می دهد و می گوید: «دختر من را بگیر، می خواهم نوه ام را بغل کنم!» این آموزش می دهد که از فردا پدرها یاد می گیرند. نمی دانم چه اصراری دارند در مورد برخی مسائل اظهارنظر کنند. یا دست از سر اقلیت های جنسی بردارند و آگاهی رسانی نکنند، یا دانش خود را بالا ببرند. آگاهی رسانی آنها مسموم است و چه فایده ای دارد.  حاضرم با تمام سازندگان این اثرها مناظره بگذارم. چون این ها نگران آن بچه ای که در روستا از پدرش کتک می خورد نیستند.

 معافیت هورمونی ترنس ها از سربازی

این کارگردان و نویسنده کشورمان با بیان این که هیچ کسی نمی تواند از علم نوین فرار کند، افزود: اگر با علم نوین پیش نرویم محکوم به نابودی هستیم. مانند کرونا که اگر فاصله گذاری را رعایت نکنیم، نابود می شویم.

ارسطو گفت: یکی از ترنس هایی که با او در ارتباطم در شیراز زندگی می کند. برادرش فلج است و زخم بستر گرفته است. مادر و پدرش بیکار هستند. چه کسی می تواند به او کمک کند؟ می خواهید دوربین ببرید خانه او و مردم به او ترحم کنند و یکی در جشنواره اول شود؟ اتفاقات عجیبی برای ترنس ها می افتد که روزها می شود در مورد آن صحبت کرد.

وی در مورد سربازی ترنس ها تاکید کرد: در جلسات متعدد با مسئولان توانستیم کاری کنیم با یک جلسه روانشناسی ترنس ها معاف شوند. عنوان معافیت را در گذشته اعصاب و روان می زدند و ترنس ها برای اشتغال با مشکل روبرو می شدند اما با پافشاری ها در حال حاضر این عنوان معافیت را «هورمونی» می گذارند. برای بخشی از ترنس هایی که معافیت شان با عنوان اعصاب و روان صادر شده بود، شغل پیدا کردیم. لیسانس، وکالت، کارگردانی سینما،، بازیگری ، مهندسی ... زیاد داریم و همه ترنس ها کارتن خواب نیستند. عده کمی از ترنس ها به دلیل فشارهایی که به آنها می آید، به کارتنخوابی روی می آورند. بخشی از ترنس ها نیز زندانی بودند اما تعدادی آزاد شدند. با آنها در ارتباط هستم تا بتوانم برایشان شغل ایجاد کنم.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی