20 سال درجا زدن اورژانس اجتماعی / همیشه دیر می رسند

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، رضا شفاخواه وکیل پایه یک دادگستری در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی رکنا، در خصوص این مسئله که اورژانس اجتماعی با توجه با قوانین موجود چقدر توانسته موفق عمل کند بیان کرد: ما هر روز با اورژانس اجتماعی چالش هایی داریم چرا که آن کارایی لازم را ندارد. البته مدیر جدیدی که روی کار آمده قول هایی را به ما داده است تا تغییر و تحولاتی به زودی ایجاد شود.

اقدامات اورژانس اجتماعی در خصوص خشونت خانگی

وی ادامه داد: آمار خشونت خانگی در دوران کرونا بین خانواده های کم درآمد و ضعیف افزایش داشته است که متاسفانه ما شاهد اقدام خوب از سوی اورژانس اجتماعی برای مقابله با خشونت خانگی نبوده ایم.

شفاخواه با بیان اینکه موارد متعددی را به اورژانس اجتماعی خبر داده اما متاسفانه شاهد پیگیری از سوی آنها نبودیم تشریح کرد: اگر قرار بود اورژانس اجتماعی جزو فوریت های خدمات اجتماعی باشد تا به صورت اورژانسی در محل حضور پیدا بکنند پس چرا هم اکنون عملکرد خاصی را از آنها نمی بینیم؟

اورژانس اجتماعی خود ضابط قضایی است

او خاطر نشان کرد: اورژانس اجتماعی دائم این بهانه را ذکر می کند که برای ورود به خانه ها نیاز به دستور دادستانی دارد در حالی که این موضوع به دلیل ضابط قضایی بودن این ارگان اصلا قابل پذیرش نیست چرا که نافی حقوق و تکالیف آن است بنابراین در مواجهه با آسیب های اجتماعی باید ورود پیدا بکنند.

این وکیل پایه یک دادگستری با گفتن این مسئله که ما دائم خود در مسائل مختلف وارد میشویم و از دادستان می خواهیم که دستور به اورژانس اجتماعی بدهد تشریح کرد: آیین نامه ها و قوانین تکالیف را برای اورژانس اجتماعی روشن کرده است اما انگار با کمبود نیرو و بودجه مواجه هستند.

شوآف بهزیستی برای معرفی 123

شفاخواه خاطرنشان کرد: پیامک ارسال شده از سوی وزارت بهداشت به مردم درباره تماس با 123 برای جلوگیری از خشونت های خانگی هر ساعت از شبانه روز فقط یک شوآف بود چراکه موارد زیادی را ما دیده ایم که مسئله جانی در میان بوده اما یک روز بعد مراجعه کردند.

او با بیان اینکه موردی وجود نداشته که با اورژانس اجتماعی تماس بگیرم و آنها همان موقع پیگیری کنند تصریح کرد: هماهنگی بین دستگاهی در خصوص اورژانس اجتماعی وجود ندارد. ما می بینیم که نیروی انتظامی اگر مسئله مهمی باشد از دادستان کشیک به صورت تلفنی هم که شده دستور می گیرد تا به مسئله ورود پیدا بکند بنابراین اورژانس اجتماعی نیز می تواند چنین کاری را انجام بدهد.

شفاخواه در پاسخ به این سوال که برای بهتر شدن وضعیت اورژانس اجتماعی چه کارهایی باید صورت بگیرد مطرح کرد: نخستین کاری که باید در اورژانس اجتماعی صورت بگیرد بدون شک آموزش مددکاران آن است چرا که خیلی از آنها هنوز قبول نکرده اند که با چه طیفی از افراد کار می کنند.

او ادامه داد: فوریت اجتماعی در این ارگان وجود ندارد بلکه فقط اگر شرایط فراهم و دادستانی نیز حکم صادر کرده بود به وسیله ونی که به آنها داده شده، مددجو را به نقطه امن منتقل کنند کمااینکه اگر روز تعطیل باشد ما با مشکلات زیادی روبرو خواهیم شد.

دبیر کمیته حقوقی جمعیت امام علی در پایان با بیان اینکه اورژانس اجتماعی فقط با دستور قضایی اقدام می کند خاطر نشان کرد: اورژانس اجتماعی از نظر بودجه و ساختار خود مشکل دارد که می توان با برنامه ریزی درست، آن را به نمونه ای مثل پلیس 110 درآورد تا جلوی بسیاری از مشکلات گرفته شود.

اورژانس اجتماعی با مشکل بودجه روبرو است

در ادامه سارا رضایی عضو جمعیت امام علی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره این مسئله اعلام کرد: اورژانس اجتماعی با مشکل بودجه نیز روبرو است چراکه در مناطق مختلف به خصوص در مناطق حاشیه نشین این معضل بیشتر خود را با کمبود وسیله نقیله و پول نشان می دهد.

وی ادامه داد: نوع سازماندهی اورژانس اجتماعی معطوف به نیازی که تعریف شده نیست یعنی ما ما در مناطق حاشیه نشین شاهد این موضوع هستیم که کودک آزاری آمار بالایی دارد و این کودکان تبدیل به قربانیان خاموشی شده اند که کسی صدای آنها را نمی شنود حال در همین مناطق ما با کمبود زیر ساخت ها روبرو هستیم.

رضایی با بیان اینکه سیستم جامعه برای اطلاعات از خانواده ها وجود ندارد تصریح کرد: اگر این سیستم وجود داشته باشد نیز باز ضمانت اجرایی برای آن تعریف نشده است.

این فعال اجتماعی در پایان تاکید کرد: یکی دیگر از کارهایی که باید به صورت جدی پیگیر آن شد این است که در مناطق آسیب پذیر پایگاه های اورژانس اجتماعی شکل بگیرد.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی