خداکرمی : حداقل باید  20هزار نیروی شهرداری را تعدیل کنیم/ بیماری مزمن 40 ساله را نمی توان در 2 سال درمان کرد

به گزارش گروه اجتماعی رکنا، نیمی از عمر شورای شهر دوره پنجم گذشته است و بسیاری از شعارهای لیست امید به منصه ظهور نرسیده است. کلاف سر درگم شهرداری و مدیریت شهری دور دست و پای اعضای شورای شهر تهران پیچیده و آنها را از برنامه های خود عقب انداخته است. حالا حرف از این است که روابط و قدرت مدیریت شهری قبل هنوز هم در شهرداری حاکم است.

در مورد عملکرد پنجمین دوره شورای شهر تهران با ناهید خداکرمی همکلام شدیم. او به خبرنگار اجتماعی رکنا تاکید کرد: آمال و آرزوهایش شورای شهر دوره پنجم از ابتدا این بود که تهران به شهری قابل تحمل تبدیل شود و مردم در آن احساس تعلق خاطر به شهر داشته باشند. که مردم را رنج می داد مهم ترین مشکلی که مردم را رنج می دهد فساد در شهرداری و آلودگی هوا و ترافیک بود. با وجود ابزاری که شورای شهر تهران در اختیار دارد، وضعیت شهرداری از نظر نیروی انسانی و شرایطی که شهر تهران در سال های گذشته پیدا کرده است، عملکرد شورای شهر دوره پنجم از نمره قابل قبول بالاتر است.

خداکرمی افزود: همه اعضای شورای شهر تلاش کردند که مشکلات شهر حل شود، اما عوامل مداخله گر در شهر تهران (به عنوان پایتخت) زیاد است که از اختیار شورای شهر تهران و شهرداری خارج است. وقتی عملکرد شورای شهر را مورد بررسی قرار می دهیم باید متغیرهای تاثیرگذار را در نظر بگیریم. مهم ترین اولویت و خواسته مردم آلودگی هوا بود، شورای شهر و شهرداری نقش خود را به خوبی ایفا کردند اما در ایجاد ترافیک و آلودگی هوا شهرداری کوچک ترین نقشی ندارد. این موضوعات به مدیریت یکپارچه شهری مربوط است. در مجموع باید بگویم که عملکرد شورای شهر بسیار خوب بوده است.

وی با اشاره به آغاز کار شورای شهر تاکید کرد: شهرداری را با بدهی بیش از 50هزار میلیارد تومان تحویل گرفتیم. نیروی انسانی بسیاری که عمدتا با رابطه وارد شهرداری شده اند و بخشی از آن همراه با شورای شهر تهران همراه نیستند و هنوز منتظر هستند که مدیریت شهری گذشته بازگردد. همه این مشکلات، سرعت کار را مقداری کاهش داده است وگرنه ما با تمام توان سعی کردیم به قول هایمان عمل کنیم.

اعضای شورای شهر تهران قبل از ورود به پارلمان شهری اطلاع داشتند که مدیریت یکپارچه شهری وجود ندارد و شرایط شهر چگونه است. آنها بر همین مبنا شعارهای دادند و مسلما پذیرفتنی نیست بعد از گذشت دو سال این موضوع را سد راه شورای شهر بدانند. مردم از نتیجه کارهای شورای شهر تهران راضی نیستند. رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که با اطلاع از این مشکلات چرا وارد گود شورای شهر شدید؟ گفت: سعی ما حل کردن مشکلات شهر است. اما یادتان باشد یک بیماری مزمن 40ساله را نمی توان در عرض 2.5ساله درمان کرد. به ویژه بیماری که 12سال اخیر اوج گرفته است و برج هایی در مناطقی ظرفیت نداشت و هم گستردگی منطقه 22 ساخته شد. همه این موارد کار شورای شهر تهران و مدیریت شهری را سخت کرد. با این وجود اعتقاد دارم که در آلودگی هوا و ترافیک اقدامات خوبی انجام شده است. برای مبارزه با فساد شورای شهر پنجم شاهکار کرده است و مردمی بودن خود را حفظ کرده تا آلوده نباشد. شفافیت را نهادینه کردیم.

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با بیان این که مقاومت زیادی در مدیریت میانی شهرداری وجود دارد، افزود: نیروی انسانی در شهرداری عادت کرده که دستور بگیرد و طبق دستور عمل کند و کمترین ابتکار و نوآوری را در بدنه شهرداری شاهد بودیم. در حالی که ما می دانیم روش های نوآورانه و خلاق در شرایط سخت اقتصادی مشکلات را حل کنیم. یادمان باشد که ریخت و پاش های شهرداری در دوره گذشته دیده نمی شود و شهرداری بدهکاری است، تحریم هم دست و پایش (در توسعه مترو و اتوبوس) بسته شده و مسائل دیگری که باید با منابع ارزی حل شود، همچنان روی پا ایستاده ایم و نگذاشتیم کاری زمین بماند. به نظر من شهر خوب اداره می شود.

ناهید خداکرمی در پاسخ به این سوال که چرا افرادی که به صورت رابطه ای استخدام شده اند و تخصص ندارند، را اخراج نمی کنید تا هزینه سرسام آور حقوق را به شهر تحمیل نکنید؟ گفت: ایده آل این بود که ما حداقل 20هزار نیروی شهرداری را تعدیل کنیم. برای این که تعداد ردیف های پست رسمی شهرداری 20هزار است ولی شهرداری در حال حاضر بیش از 60هزار کارمند دارد. اغلب این افراد با رابطه وارد شهرداری شده اند و هنوز هم به آن ارتباط ها وابسته هستند و دلشان با مدیریت شهری جدید نیست. دومین مسئله مهم این است که این افراد تخصص لازم برای کار خود نداشتند. وقتی 100 تا 200 نیرو در شهرداری تعدیل شد، دیدید که چه مشکلاتی برای شهرداری و شورای شهر تهران به وجود آمده است. شرایط کشور هم طوری نیست که این افراد جای دیگر مشغول شوند. به همین دلیل ما سعی کردیم کمترین تعدیل را داشته باشیم و با همین نیروی انسانی پیش برویم. بعضی وقت ها طرفداران ما که انتظار داشتند که کاری برایشان انجام شود اما اتفاقی برایشان نیفتاد می گویند: «شما دوباره همه چیز را آماده می کنید تا دیگران بیایند و نیروهای خود را در شهرداری استخدام کنند.» این جمله بسیار ساده است اما سنگینی آنچه که در شهرداری گذشته و ممکن است در آینده پیش بیاید را نشان می دهد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا از طریق رسانه ها با مردم حرف نمی زنید و نمی گویید که این آدم ها با رابطه وارد شهرداری شدند و تخصصی ندارند، فقط هزینه شهر را بالا می برند و باید تعدیل شوند؟ آیا شما به جای آن که با مردم حرف بزنید دنبال راه فراری برای عملکرد خود هستید؟ تاکید کرد: اینطور نیست. در مواردی که قرار بوده که نیرویی تعدیل شود همان آدم هایی که راه ورود او را به شهرداری مهیا کرده اند با فشار خواستار بازگشت فرد تعدیلی یا حذف روند تعدیل شده اند. می دانید کشور ما کشور رابطه و فامیل بازی بوده است و این موضوع همچنان آزار دهنده است. من پیشنهاد کردم آن 20هزار نیروی مازاد بروند خانه و تا یکسال به آنها حقوق می دهیم تا بروند و کاری پیدا کنند و شهرداری نیروهای موثر بگیرند. ولی شرایط جامعه طوری است که نه آن نیرو دنبال کار دیگری می رود و نه کار دیگری پیدا می کند.

ناهید خداکرمی در پاسخ به این سوال که چرا باید از جیب مردم و شهرداری به 20هزار نیرو حقوق داده شود، در حالی که بهره وری ندارند؟ گفت: شورای شهر تهران ابزار اجرایی ندارد و ما برای کوچک کردن ساختار 2سال است که تلاش می کنیم ولی سرعت آن بسیار کم است. از سوی دیگر مشکلات شهرداری بسیار پیچیده است. تعداد اعضای شورای شهر تهران نیز کاهش یافته و توان ما را هم بریده است. هر عضو شورای شهر از صبح تا شب در حوزه های مختلف فعالیت می کند و من فکر می کنم شورای شهر دوره پنجم به بهترین وجه در برابر مشکلات عمل می کند. این کار یک روز و دو سال نیست و این مشکلات در زمان طولانی به وجود آمده و در زمان کوتاه از بین نمی رود و این قطار از ریل خارج شده به راحتی به مسیر برنمی گردد.

خبرنگار: پریسا هاشمی

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی