نقش خون بر متر به متر کوچه های سیستان و بلوچستان! / کودکان مصرف کنندگان ثابت مخدر "گوتکا" + عکس

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، به سیستان و بلوچستان که می رسید، از قطار، اتوبوس یا هواپیما که پیاده شده ،پا بر آسفالت خیابان های شهر که می گذارید ، اگر شناختی از آداب و رسوم و آسیب های منطقه نداشته باشید ،چشمهایتان که به زمین بیفتد، بهت زده می شوید! با خود فکر می کنید یعنی تا این اندازه جنایت در شهر رخ می دهد که قدم به قدم لکه قطرات خون بر زمین نقش بسته است؟

چند ساعت بعد وقتی در میان مردم راه رفته باشید و نگاهی به وضعیت منطقه داشته باشید می فهمید جنایتی که تصورش را می کردید از بعد خون و خونریزی اشتباه بوده است و لکه های بر زمین نقش بسته از ازدیاد قتل و درگیری نیست از طوفان اعتیاد است که از کودک و بزرگ، زن و مرد را در بر گرفته است. اعتیاد به "گوتکا" ، مخدری وارداتی از هند و پاکستان.

«گوتکا» نام مخدری است که در بسته‌هایی  با عکس‌های هنرپیشه‌های هندی و پاکستانی در فروشگاه های سیستان و بلوچستان عرضه می شود.

90 درصد مردان به ماده مخدر گوتکا اعتیاد دارند . محلی ها می گویند:" اینجا از ده سالگی پسران به گوتکا معتاد می شوند . زنان کمتر مصرف می کنند ولی آمار مصرف کنندگانشان کم نیست.

5

عبدالصمد ناظری، عضو مجمع جوانان استان سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی رکنا درباره افزایش ماده مخدر گوتکا در بین جوانان آن استان بیان کرد: این ماده مخدر از مرز کشور پاکستان به سیستان و بلوچستان وارد می‌شود و بیشتر در شهرستان های سراوان، چابهار و... پیدا می‌شود . سوپرمارکت ها و دست فروش های خیابانی خیلی راحت آن را در اختیار جوانان، نوجوانان و نونهالان قرار می‌دهند.

وی ادامه داد: مصرف این  مخدر  در بلند مدت ضررهای فراوانی را برروی بدن بجای می‌گذارد. یکی از این مضرات این است که گوتکا به صورت آهک است و فردی که این ماده را استفاده می‌کند پس از مدتی رنگ دندان هایش به قرمز تغییر می‌کند و به نوعی زنگ می‌زند.

ناظری تاکید کرد: گوتکاها را در بسته های کوچک 5 در 5 قرار می‌دهند که افراد می‌توانند خیلی راحت آن را جابجا کنند. همچنین از نظر قیمت نیز به شدت ارزان است و هر فرد می‌تواند با 500 یا 1000 تومان یک بسته از آن را که برای مصرف یک هفته کافی است، خریداری کند.

عضو مجمع جوانان استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه گوتکا تقریبا به شکل ناس است تاکید: باید کار کارشناسی برروی این مسئله انجام شود تا جلوی ورود این ماده به کشور گرفته شود. این ماده در مناطق سیل زده به خصوص در چابهار زیاد مصرف می‌شود که یکی از دلایل آن عدم آگاهی خانواده ها است.

او با اشاره به این مسئله که درباره تریاک و هروئین آگاه سازی صورت گرفته است اظهار کرد: نسبت به مواد های جدید مثل گوتکا، پان، بی تی و جیم آگاه سازی صورت نگرفته است. اعتیاد به این مواد در بازه زمانی بلند مدت خود را نشان می‌دهد و خانواده ها نیز وقتی می‌فهمند که دیگر دیر شده است.

ناظری تاکید کرد: نیاز است که در خصوص این نوع مخدر ها و مضرات آن اطلاع رسانی های موثر  بگیرد. البته کلاس هایی درباره مواد مخدر در استان برگزار می‌شود اما با توجه به حجم زیاد موادی که به ایران وارد می‌شود باید متناسب با آن برنامه ریزی ها انجام شود.

این فعال اجتماعی خاطرنشان کرد: امروز به راحتی می‌توان یک دانش آموز 12 ساله را در مدارس پیدا کرد که از این ماده استفاده می‌کنند چرا که به شدت فراگیر شده است و حتی بر اساس مشاهدات خانم ها نیز به تازگی از این ماده مخدر استفاده می‌کنند.

عبدالصمد ناظری در پایان چگونه می توان مانع افزایش آمار استفاده از این مخدر شد گفت : در ابتدا باید دسترسی آسان به این ماده  سخت تر شود نه اینکه مثل آدامس و شکلات در هر سوپرمارکتی بتوان خرید. ارگان های مختلف مثل نیروی انتظامی، وزارت صنعت و معدن، بهداشت و... باید با سوپرمارکت ها و دست فروش ها برخورد کنند تا به راحتی در اختیار نونهالان، نوجوانان و جوانان قرار نگیرد. همچنین باید در بحث ورود این ماده از مرز نیز مراقبت های بیشتری صورت بگیرد.

WhatsApp Image 2020-01-24 at 17.17.12

WhatsApp Image 2020-01-24 at 17.17.11

WhatsApp Image 2020-01-24 at 17.17.10

WhatsApp Image 2020-01-24 at 17.17.10(1)

خبرنگار: علی چاهه

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی