آژیر قرمز فقر شخصیتی در جامعه / سازمان های مردم نهاد یاری برسانند

به گزارش خبرنگار رکنا، فقر یکی از مهم ترین معضلات و پدیده اجتماعی است که آسیب های بسیاری به جامعه وارد می‌کند. این حقیقت مطرح است که فقر می تواند پایه و اساس یک جامعه را به خطر بیاندازند کمااینکه با گسترش آن احتمال فعال شدن سایر معضلات اجتماعی است.

 افرادی که با عوامل استرس زا از جمله پایین بودن درآمد خانواده ، تبعیض ، دسترسی محدود به مراقبت های بهداشتی ، قرار گرفتن در معرض جرم و...  ، مستعد ابتلا به اختلالات جسمی و روحی  هستند که معنای فقر شخصیتی ، نشات گرفته از شرایط اجتماعی را به خود اختصاص می دهند.

بدون شک فردی که به لحاظ مالی فقیر است اگر از نظر شخصیتی نیز فقیر باشد با مشکلات بسیار زیادی روبرو خواهد شد چرا که زیربنا و رکن اصلی هستی هر انسان، شخصیت او است. کمیت و کیفیت زندگی آدمی به شخصیت افراد بستگی دارد و انسان های تحقیر شده و بی شخصیت، نمی توانند مبدأ حرکت و کارهای مهم اجتماعی باشند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که زندگی انسان به قوام شخصیت او بستگی دارد.

فقر شخصیتی یکی از عوامل رفتار های ضد اجتماعی است که به کل جامعه صدمه وارد می‌کند و مردم را با مشکلات زیادی روبرو می‌کند.

امان الله قرایی مقدم استاد جامعه شناسی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، در خصوص چگونگی حذف فقر شخصیتی در یک جامعه می‌گوید: در این مسئله آموزش و پرورش از اهمیت زیادی برخوردار است. آموزش و پرورش به دو بخش رسمی و غیر رسمی تقسیم می‌شود که شما آموزش رسمی را در مدارس و دانشگاه تجربه می‌کنید اما آموزش غیر رسمی آنچیزی است که در درون جامعه توسط افراد مختلف با در نظر گرفتن رفتارها، برخوردها و کردارها صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: این را باید بدانیم که هر فرد تنها یک سوم عمرش را با آموزش رسمی سپری می‌کند و ما بقی عمر خود از آموزش غیر رسمی بهره می‌برد. وقتی یک مسئولی به مردم فحش می‌دهد و آنها لاابالی می‌خواند به تحصیل کرده ها غرب زده می‌گوید و خبرنگاران را جاسوس می‌داند، طبیعی است که او به جامعه صدمه می‌زند چرا که مسئولان نیز معلم یک جامعه هستند.

قرایی مقدم با بیان اینکه در یک جامعه رفتار مردم شبیه به حاکمانشان است تاکید کرد:اما مطبوعات، رسانه ها نیز تاثیر زیادی برروی مردم دارند. بنابراین بزرگان باید در رفتار، کردار و پوشش خود مراعات کنند. هوای جامعه ما آلوده بوده و همین مسئله بی شخصیتی به وجود ‌آورده است. حتی این آب و هوای اجتماعی است که می‌تواند باعث رشد اقتصادی شود.

این جامعه شناس با اشاره به پیشرفت های ژاپن اظهار کرد: ژاپن پیشرفت می‌کند چون شخصیت مردم خود را تحلیل کرده و بر مبنای آن برنامه ریزی می‌کند. در کشور ما بیگانگی با فرهنگ ملی از کودکستان آغاز می‌شود. بنابراین ما باید ایرانی بمانیم اما از تمدن غرب عقب نمانیم که این شعار را ژاپنی ها در سال 1948 سر دادند. حال ما کدام سریال را ساختیم تا به مردم خود معرفت یاد بدهیم یا کدام موسیقی را پخش کردیم که ادب و تربیت و تاریخ آموزش دهد.

وی اضافه کرد: ما باید از خود شروع کنیم، وقتی همه دنیا را جز خودمان فاسد می‌دانیم؛ طبیعی است که بهتر از این نمی‌شویم. بنابراین باید سازمان های مردم نهاد فعال شوند و آموزش پرورش را جدی بگیریم. آموزش ماده مخدر شیشه نیست که آن را درست کنیم بلکه یک پروسه 12 ساله و بلند مدت است.

قرایی مقدم در پایان خاطر نشان کرد: زنگ خطر فقر شخصیتی جامعه به صدا در آمده است.ما باید به سنت ها، هنر، اخلاق و کردار ایرانی خود رجوع کنیم. تاریخ ما از بین رفته است و فرزندان ما فکر می‌کنند تاریخ از واقعه توتون و تنباکو آغاز می‌شود.  از طرفی، رسانه های خارجی سریال های ترکیه ای را نشان می‌دهند که جز لودگی و بی بند باری حاصل دیگری ندارد.

خبرنگار: علی چاهه

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی