به گزارش رکنا، سید موید علویان افزود: همه ایرانیان برای پیشگیری از ابتلا به بیماری هپاتیت B واکسن هپاتیت B را بزKند زیرا این بیماری نوعی عفونی ویروسی است که بیشترین آسیب را به کبد می زند.
وی اظهار داشت: اغلب مبتلایان به هپاتیت B بین 24 تا 50 سال سن دارند یعنی بیشتر قشر جوان و مولد هستند که به این بیماری مبتلا می‌‌شوند و چنانچه علایم م آن کمتر از 6 ماه طول بکشد به آن هپاتیت حاد و اگر از 6 ماه بیشتر به درازا بکشد به آن هپاتیت مزمن گفته می شود.
علویان، تغییر رنگ پوست و چشم‌‌ها به زردی، تیره شدن ادرار، بی رنگ شدن مدفوع، تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، خارش بدن، خستگی، بی حالی و کاهش توانایی در انجام فعالیت‌های روزانه را از جمله علائم هپاتیت بیان کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله ادامه داد: مهمترین راه‌های انتقال ویروس هپاتیت B انتقال ویروس از طریق مادر مبتلا به نوزاد، انتقال جنسی، تزریق با سرنگ مشترک، تماس خونی پر خطر، قمه زدن، اعتیاد تزریقی، انتقال گروه‌‌های پر خطر مانند بیماران هموفیلی از طریق فرآورده های خونی، دیالیز است و کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی، نیز جزو گروه های پر خطر هستند.
علویان تصریح کرد: اگر در خانواده، یک فرد ناقل هپاتیت وجود داشته باشد امکان انتقال بیماری به سایر افراد خانواده نیز وجود دارد اما این امر نیاز به تماس مداوم و طولانی دارد و نحوه انتقال از طریق ورود خون فرد ناقل هپاتیت B به مخاط یا خون فرد سالم است.
به گفته رئیس شبکه هپاتیت، بیماری هپاتیت از طریق دست دادن و بوسیدن فرد آلوده، آشپزی کردن و در یک مکان غذا خوردن، انجام معاشرت معمول در محل کار و منزل، در آغوش گرفتن مبتلایان، از راه هوا، شنا کردن در یک استخر منتقل نمی شود.
وی افزود: ممکن است خطر انتقال در تماس‌‌های جنسی خانواده سبب نگرانی شود و بر نحوه زندگی و معاشرت و روابط جنسی تاثیر بگذارد اما باید گفت که خطر ابتلا در خانواده بسیار ضعیف است و انتقال این ویروس به دنبال تماس جنسی در خانواده شایع نیست، آمارهای موجود خطر کمتر از 5 درصد را در این مورد نشان می‌‌دهد.
علویان خاطرنشان کرد: سوراخ کردن پوست با یک سوزن به منظور خالکوبی نیز یکی از راه‌های شناخته شده انتقال هپاتیت است، البته در صورت رعایت بهداشت و استفاده از وسایل یکبار مصرف نباید نگران ابتلا بود.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید