حذف مشق شب از مدارس/ تکالیف مهارت محور چیست
رکنا: در تکالیف مهارت محور، دانش آموزان به آموختن مهارتهایی چون مهارت شغلی، حفظ محیط زیست، کار گروهی، حل مسئله و تصمیم گیری میپردازند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش مدتی قبل گفت که در سال تحصیلی جدید مشق شب حذف و تکالیف مهارت محور جایگزین آن میشود. او همچنین تاکید کرد که دانش آموزان پایههای اول تا سوم ابتدایی امسال مشق شب ندارند.
اما اکنون پرسشی که مطرح میشود این است که تکالیف مهارت محور چیست؟ رضوان حکیم زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در این زمینه به ایسنا میگوید که در تکالیف مهارت محور، دانش آموزان به آموختن مهارتهایی چون مهارت شغلی، حفظ محیط زیست، کار گروهی، حل مسئله و تصمیم گیری میپردازند.
حکیم زاده با بیان اینکه ما در دوره ابتدایی تصمیم گرفتیم برای تغییر فضای کلاس از حافظهپروری به سمت مهارت محوری در کلاسهایی که امکانش وجود دارد تکالیف مهارت محور را جایگزین مشق شب کنیم گفت: قرار است در مرحله اول در مدارسی که تراکم بین ۱۶ تا ۲۵ نفر دارند به جای آنکه در منزل رونویسی انجام دهند و تکرار و تمرین کنند، این کار را در مدرسه انجام دهند و در خارج از مدرسه فعالیت عملی که برای زندگیشان ضروری است، انجام بدهند.
اما مصادیق تکلیف مهارت محور چیست؟ حکیمزاده در این زمینه میگوید: به عنوان مثال یکی از محورهای مهم این است که بچهها یک سری مهارت شغلی فرا بگیرند. ما تلاش میکنیم زمینههای این کار یعنی مهارتهای پایه از جمله مسئولیتپذیری، مدیریت زمان، تصمیمگیری و حل مسئله را فراهم کنیم. این مهارتهای پایه در دوره ابتدایی قابل ارائه هستند. اصل مهارت آموزی هم توجه کردن به مهارتهای دست ورزی و انجام کارهای عملی است و اگر کار را از پیش دبستانی شروع کنیم، وقتی دانش آموزان به سن بالاتر میرسند زمینه فراگیری مهارت را دارند.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش ادامه میدهد: در بستههایی که آماده کردیم به عنوان مثال برای آنکه در دانش آموزان حفاظت از محیط زیست را یاد بگیرند، تاکید داریم که ابتدا مشاهده گر خوبی باشند و خوب دقت کنند که چه چیزهایی محیط زیست را آلوده میکند. یا برای تمرین مسئولیت پذیری از آنها میخواهیم مرتب کردن فضای منزل و اتاق خودشان را انجام دهند و یا برای مهارت بهداشت، تمرین عملی مسواک زدن را داشته باشند. برای تثبیت مهارت ریاضی هم آنها میتوانند با خانواده به خرید بروند و حساب و کتاب خرید را انجام دهند و ضمنا مدیریت منابع را هم فرا بگیرند. مهارت خواندن نیز با قصه خوانی تقویت میشود و در سنین کوچکتر اگر خانوادهها برایشان قصه بخوانند و آنها آن را تعریف و بازگو کنند مهارتهای بیانی و ارائه دادنشان تقویت میشود. در واقع فعالیتهای متنوعی وجود دارد.
ارسال نظر