صدور کارت ملی هوشمند برای همه ایرانیان تا پایان سال97
رکنا: رییس سازمان ثبت احوال کشور گفت: هدف این است که تا پایان سال 97 کارت ملی هوشمند برای همه ایرانیان صادر شده باشد.
به گزارش گروه اجتماعی رکنا، حمید درخشان نیا رییس سازمان ثبت احوال کشور نیز با بیان اینکه امروزه میتوانیم سازمان ثبت احوال را یکی از پیشروترین سازمانها در کشور نام ببریم زیرا همه اقدامات مکانیزه است، گفت: پایگاه داده اطلاعات جمعیت کشور، اطلاعات بیش از 120 میلیون ایرانی اعم از زنده و مرده را دارد و چهار واقعه حیاتی (ازدواج، طلاق، تولد و فوت) به صورت لحظهای به ثبت میرسد و بروزرسانی میشود. همچنین میانگین پوشش ثبت وقایع ولادت و فوت در کشور بیش از 98 درصد است و پایگاه اطلاعات جمعیت کشور به صورت آنلاین به زایشگاهها و آرامستانها متصل است.
وی ادامه داد: بیش از 120 هزار وزارتخانه، موسسه، اداره دولتی و نهاد خصوصی به پایگاه اطلاعات جمعیت کشور متصل هستند و در 200 هزار نقطه کشور به صورت آنلاین استعلام هویت افراد انجام میشود.
رییس سازمان ثبت احوال به کارتهای ملی هوشمند اشاره کرد و گفت: هوشمندسازی کارت ملی از اقداماتی بود که از سال 94 کلید خورد و تا مرداد سال 95 موفق شدیم حدود 10 میلیون کارت صادر کنیم و امروز نیز 29 میلیون کارت را صادر و از این تعداد حدود 28 میلیون کارت نیز ارسال شده است.
درخشان نیا اظهار کرد: کسانی که کارتهای ملی سابقشان را تا پایان سال 89 دریافت کردهاند، اعتبار کارتشان تا پایان امسال تمام میشود و بایستی برای درخواست کارت جدید اقدام کنند.
رییس سازمان ثبت احوال کشور افزود: میانگین مراجعه افراد برای درخواست صدور کارت ملی هوشمند ماهانه حدود یک میلیون و 200 هزار نفر و ظرفیت تولید کارت نیز حدود 2.5 میلیون کارت در ماه است. همچنین در تفاهمنامهای با پست نیز ایستگاههای سیار برای افراد کم توان در نظر گرفتهایم تا درخصوص مراجعه به این افراد و صدور کارت آنها اقداماتی انجام دهند و درخصوص ایرانیان خارج از کشور نیز قرار است در یکی از کشورها به صورت آزمایشی کارت ملی هوشمند صادر شود و در 137 کشوری که ایران در آن کنسولگری دارد، اقدام به صدور کارت ملی هوشمند کنیم.
درخشان نیا با بیان اینکه در کارت ملی هوشمند مشخصات افراد و امضای دیجیتال نیز در نظر گرفته شده است و امیدواریم با بهرهبرداری سریع، مردم ثمرات آن را دریابند، اظهار کرد: این اقدام ورود به دولت الکترونیک است و ما نیز برای آمادهسازی زیرساختها جلسات فنی زیادی با بانکها و قوه قضاییه و مراجع مختلف داشتهایم.
ابوالحسن فیروزآبادی نیز ضمن بازدید از سازمان ثبت احوال، با بیان اینکه کارت ملی هوشمند کارتی به روز و پیشرفته است و دارای ویژگیهایی بوده که در کشورهای توسعه یافته نیز هست، اظهار کرد: جمهوری اسلامی با همت سازمان ثبت احوال و سایر سازمانها اقدامات خوبی انجام داده است. هرچند معتقدیم یکی از کلیدیترین زیرساختها در فضای مجازی بخش هویت افراد و هویت افراد حقیقی است.
وی ادامه داد: در مرکز ملی فضای مجازی و دبیرخانه شورای عالی مجازی، طرحی را در دستور کار داریم که سازمان ثبت احوال نیز مشارکت خوبی در این کارگروه دارد. در حقیقت به دنبال این هستیم که هویتهای حقیقی، حقوقی، دستگاهها (سختافزارها و نرمافزارها و فرآیندها) در فضای مجازی هویتمند شوند و تا زمانی که این فضاها را هویتمند نکنیم بسیاری از طرحهایی که قصد پیاده کردن در فضای مجازی داریم کامل نخواهند شد.
رییس مرکز ملی فضای مجازی اضافه کرد: بنابراین مصمم هستیم که نظام هویتی در کشور ساماندهی شود البته اقداماتی در دستگاههای مختلف انجام شده است اما مهمترین آن این اقدام سازمان ثبت احوال است و اصرار داریم که سازمان ثبت احوال در اجرای پروژه هوشمندسازی کارتهای ملی موفق شود و به نتیجه برسد.
به گفته فیروزآبادی، به سمتی میرویم که هر ایرانی در جامعه اگر بخواهد از خدمات اجتماعی شامل خدمات بانکی، بیمهای، سلامتی Health و... در فضای مجازی بهرهمند شود و در این فضا از این امکانات استفاده کند، بایستی ابتدا احراز هویت شود و پس از آن نیز احراز هویت افراد حقوقی و فرآیندها نیز مطرح میشود.
رییس مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه برای پیاده کردن دولت الکترونیک، کلیدیترین مقدمه هویت دیجیتال است و این هویت در کارت ملی هوشمند وجود دارد، گفت: بروز شهرهای هوشمند، دولتهای هوشمند و هوشمندسازی در کشور منوط بر داشتن کارت هوشمند ملی برای احراز هویت است. بنابراین در این پروژه که یکی از پروژه های مهم ملی است، توصیه میکنیم که مردم در اسرع وقت برای دریافت این کارت مراجعه کنند. زیرا با مراجعه مردم، خدمات بهتری ارائه میشود.
فیروزآبادی ادامه داد: اگر مردم کارت هوشمند هویتی داشته باشند، میتوانیم طرحها و خدمات بهتری را از طریق دولت به مردم ارائه کنیم.
وی همچنین درخصوص امنیت فضای مجازی نیز گفت: برای اینکه فضای مجازی امنی داشته باشیم، اقدامات متعددی صورت میگیرد که کلیدیترین اقدامها، احراز هویت است. سال گذشته در مصوبه مرکز ملی فضای مجازی بنا شد تمام کانالهایی که بیش از 5000 کاربر دارند، احراز هویت شوند، بنابراین احراز هویت در تمام حوزههای فضای مجازی مورد توجه ما است.
رییس مرکز ملی فضای مجازی بیان کرد: برای مقابله با فضای مجازی نیز تمهیداتی نیز در نظر گرفتهایم که آخرین مصوبه شورای عالی فضای مجازی نیز درخصوص مدیریت مقابله با حوادث Accidents در فضای مجازی بود که در آن نیز تقسیم کار ملی صورت گرفت به طوری که مقابله با حوادث فضای مجازی در بخش خصوصی و حوزههایی که عامه مردم در آن فعالیت دارند با نیروی انتظامی، مقابله با حوادث مجازی فضای مجازی سازمانهای دولتی با وزارت ارتباطات و مقابله با حوادث فضای مجازی زیرساختهای حیاتی کشور بر عهده مرکز مدیریت افتا ریاست جمهوری است.
فیروزآبادی اضافه کرد: آن چیزی که امروز در ثبت احوال میبینیم رابطه مردم با دولت و سازمانها است که قرار است توسط کارت ملی هوشمند ساماندهی شود، اما در حال طراحی طرح جامعی هستیم که شرایط بین کسب و کارها را مشخص میکند یعنی اگر در کسب و کار بخواهند اطلاعاتی راجع به شهروندی استعلام کنند، این اطلاعات از طریق کارت ملی هوشمند مبادله میشود. در حقیقت هدف ما حفظ حریم خصوصی افراد است.
به گفته وی، فضای مجازی حریم خصوصی و دیوارهای مجازی دارد و این دیوارهای مجازی باید برداشته و حفاظت شوند. در حقیقت کارت ملی هوشمند کلید حفاظت و حفظ حریم خصوصی افراد در آینده است.
رییس مرکز ملی فضای مجازی در پایان صحبتهایش با بیان اینکه بحث امنیت در فضای مجازی یکی از معضلات جهان امروز است و آن هم به دلیل این است که سرعت توسعه فضای مجازی بیش از سرعت حفظ امنیت در این فضا است، اظهار کرد: در جوامعی مانند ایران که بحث حریم خصوصی، حرمت بیشتری نسبت به جوامع دیگر دارد، باید در این موضوع دقت بیشتری داشته باشیم به همین دلیل برنامههایی در دستور کار است.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر