خواننده رپ :
آلبوم شهر سوخته را به محسن هاشمی و محمدعلی نجفی تقدیم خواهم کرد+موسیقی
رکنا: حامد مجتهدی تهرانی چند وقتی است با عنوانهایی ازجمله "شهردار رپر" در فضای مجازی مطح شده؛ او نوهی مرحوم آیتالله مجتهدی تهرانی است و مدتی نیز به عنوان شهردار اکباتان فعالیت کرده است.
رکنا اجتماعی:حامد مجتهدی تهرانی چند وقتیست با عنوانهایی ازجمله "شهردار رپر" در فضای مجازی مطرح شده؛ او نوه مرحوم آیتالله مجتهدی تهرانی است؛ البته مدتی نیز به عنوان شهردار اکباتان فعالیت کرده است. از حامد مجتهدی تهرانی آثاری در فضای مجازی منتشر شده که در فضای موسیقی رپ هستند اما او خودش این آثار را رپ نمیداند. با این "شهردار خواننده" یا به اصطلاح بسیاری از کاربران اینترنتی "شهردار رپر" پیرامون موضوعاتی چون "تقدیم آلبوم آیندهاش به محسن هاشمی و محمدعلی نجفی"، "نگاه خانوادهاش به فعالیت او در زمینه موسیقی"، "انتقادهایش به محمدباقر الیباف"، "لغو کنسرتها"، "کنسرت در مشهد" و برخی موضوعات دیگر گفتگویی انجام دادهایم که در ادامه میآید:
حامد مجتهدی تهرانی درباره فعالیتهای موسیقی خود و موضع خانوادهاش به موسیقی گفت: هر کسی که به دنیا میآید خدا استعدادهایی به او میدهد و در آخرت نیز به خاطر همین استعدادها از طرف خداوند بازخواست میشود. هدف ما به عنوان انسان روی زمین این است که باید بتوانیم استعدادهای خودمان را بشناسیم و آنها را به ثمر بنشانیم تا به موفقیت دست پیدا کنیم و در نهایت به کمال برسیم. اینکه من در خانوادهای مذهبی به دنیا آمدهام باعث افتخار و سربلندی من است؛ در خانواده مذهبی بزرگ شدم و خودم هم مذهبی بودم. بیایید کمی معیارها و شاخصههایمان را نسبت به "مذهبی بودن" عوض کنیم.
وی در ادامه افزود: دین را به یک بیزینس بزرگ تبدیل نکنیم. ما باید در این زمینه فکر کنیم؛ ببینید خداوند در قرآن چقدر گفته است فکر کنید. ما متاسفانه مشکلمان این است که شاخصهمان در مورد افراد، محاسن آنهاست و هرچه این محاسن بلندتر باشند گویا طرف متدینتر است. یعنی شاخصه در مورد افراد ظاهر آنهاست. یعنی اگر کسی شلوار جین بپوشد؛ او را مرتد میدانیم و با چنین پوششی؛ او حتی دیگر نمیتواند در یک اداره کار کند. ما اگر بتوانیم شاخصهایمان را تغییر بدهیم، میتوانیم دیدگاه بهتری نیز نسبت به موسیقی داشته باشیم. این هیچ ایرادی ندارد که یک آدم مذهبی در یک خانواده مذهبی به موسیقی بپردازد. خود مقام معظم رهبری نیز اهل شعر هستند. حتی مرحوم امام (ره) نیز دیوان اشعاری داشتند و اهل هنر Art بودند.
این خواننده همچنین عنوان کرد: اینطور نیست که هنرمند به واسطه کار هنری که انجام میدهد مجبور باشد شلوار جین بپوشد و روی بدن خود تتو بزند و موهایش را دم اسبی ببندد. خانواده من هیچ وقت برای اینکه من در موسیقی فعالیت میکنم مانع تراشی انجام ندادند و همیشه به من کمک هم کردهاند. اگر به کارهای من گوش داده باشید متوجه میشوید که هیچ ابتذالی در قطعات من وجود ندارد. حتی در شورای چهارم نیز آقای شاکری در مورد کارهای من صحبت کردند. من تا به حال کار "شیش و هشتی" نخواندهام و کار رپ هم نخواندهام.
حامد مجتهدی تهرانی درباره قطعاتی که از او منتشر شده و دیگران؛ این آثار و قطعات را رپ میدانند، گفت: کارهایی که من خواندهام هیچکدام رپ نیستند بلکه معمولا کارهایی "اسلو" هستند یعنی هر کاری که بیرون دادهام اسلو بوده. در واقع نوعی "شیش و هشت" سنگین یا به زبان عامیانه کارهای غمگین هستند.
وی در مورد ورودش به دنیای موسیقی گفت: من از حدود سال 85 وارد موسیقی شدم و کار تنظیم را یاد گرفتم. در آن زمان تازه نرمافزار کیوبیس آمده بود که از آنها استفاده میکردم. دلنوشتههایی برای خودم مینوشتم و ملودیهایی میساختند یا ترانه میگفتم.
این خواننده در مورد آثاری که از او در فضای مجازی منتشر شده، عنوان کرد: کارهای بسیار زیادی دارم اما از یک زمانی به بعد دیگر هیچ از اثری بیرون ندادم و ترجیح دادم به دنبال آلبوم بروم. انشاءالله به زودی آلبوم "شهر سوخته" را به آقای محسن هاشمی و همچنین آقای نجفی شهردار محترم تهران تقدیم میکنم.
این خواننده در ادامه افزود: قصد دارم با آلبوم "شهر سوخته" یک کار اجتماعی در مورد تهران انجام بدهم. دوست دارم موزیک این کار پاپیولار باشد. بیشتر انرژیام را روی این میگذارم که ترانههایش یک مقداری اجتماعی باشد. ما در حال حاضر در مرحله پیشتولید هستیم و داریم ترانهها را جمع میکنیم. برای اینکه مردم بتوانند در یک آلبوم طعمهای متفاوتی را تجربه کنند ما فقط با یک "تنظیم کننده" کار نخواهیم کرد. در مورد ترانهسراها نیز به همین شکل عمل خواهیم کرد یعنی به سراغ ترانهسراهایی میرویم که بیشتر ترانههای اجتماعی مینویسند. من بسیار دوست دارم از روزبه بمانی نیز شعر بگیرم و خیلی خیلی علاقه دارم این اتفاق بیفتد و در این مورد رایزنیهایی را انجام خواهم داد. آهنگسازی چند ترانه از این کار با خود من است و تلاش میکنم بیشتر ملودیها از خودم باشد.
وی همچنین در مورد انتخاب اسم "شهر سوخته" گفت: برای این آلبوم "شهر سوخته" را منتشر میکنم تا آقای محسن هاشمی و آقای نجفی نسبت به کارشان دلگرم شوند و اینکه میشود دوباره تهران را بهتر کرد.
وی همچنین در مورد بخشی از آثارش که بدون مجوز و اصطلاحات زیر زمینی منتشر شدهاند، عنوان کرد: این آثار بسیار قدیمی است و دقیقاً به یاد نمیآورم مربوط به چه سالی میشود. فکر میکنم دو یا سه قطعه به این صورت منتشر شده است. فکر میکنم این آثار حدود سال ۸۸ منتشر شده باشد.
این خواننده در ادامه افزود: ما اصلا به صورت زیر زمینی کار نکردهایم. بعد از اینکه یک اتفاقی افتاد یکسری از آدمها آمدند و برخی از کارها را منتشر کردند، ما اصلا قصدمان انجام کار زیرزمینی نبود. یعنی به محض اینکه من شهردار شدم و پست گرفتم یکسری از دوستان که علاقه به این ماجرا نداشتند خیلی پیگیر بودند تا این اتفاق برای من نیفتد و در واقع بعد از شهردار شدن من این قطعات منتشر شد. من از قبل در شهرداری بودم ولی حدود چهار سال است که شهردار شدهام. یعنی تقریبا از چهار سال قبل این قطعات منتشر شد.
حامد مجتهد تهرانی همچنین عنوان کرد: شعر و ملودی کارهایی که منتشر شده از خودم نبود و دوستان دیگری آنها را تنظیم کرده بودند. در یکی از قطعات من با یکی دیگر از دوستانم همخوانی کرده بودم و او این کار را منتشر کرد. این کار به خصوص شعر و ملودیاش نیز متعلق به من نبود.
وی درباره دیدگاه آیتالله مجتهدی تهرانی درباره موسیقی گفت: ایشان مانند بسیاری دیگر از مراجع میگفتند موسیقی نباید غنا باشد. البته ایشان سال ۸۶ فوت شدند و این مسئله باعث شد تا نتوانم نظر ایشان را در مورد کار خودم در زمینه موسیقی بپرسم. یعنی فوت ایشان تقریبا در دورانی اتفاق افتاد که مصادف با ورود من به این عرصه بود. ولی ایشان همیشه اهل احتیاط بودند؛ ایشان همیشه به ما میگفتند مرجع تقلید داشته باشید و از مرجع تقلیدتان پیروی کنید و از آنجا که مسئله "داشتن مرجع تقلید" موضوعی شخصی است من هم نمیتوانم بگویم مرجع تقلیدم کیست ولی حتما از ایشان تقلید میکنم و چراغ قرمز دین را رد نمیکنم و کار حرام انجام نمیدهم.
این خواننده همچنین در پاسخ به این سوال که "آیا آیت الله مجتهدی تهرانی موسیقی گوش میدادند؟" گفت: ایشان هیچ علاقهای به گوش دادن به موسیقی نداشتند در واقع زیاد به این کارها کاری نداشتند و همانطور که گفتم اهل احتیاط بودند. از آنجا که من هنوز وارد این حوزه نشده بودم خوب هیچ وقت بحثی هم در این زمینه با ایشان پیش نیامده بود.
وی در ادامه درباره برگزاری کنسرت عنوان کرد: من پس از اینکه آلبوم "شهر سوخته" را منتشر کردم حتما قصد برگزاری کنسرت نیز دارم. اینکه کسی شهردار باشد و کنسرت هم بدهد؛ هیچ اتفاق عجیبی نیست مثلا آقای ساعی که در شورای شهر حضور داشتند و هم زمان نیز سریالی از ایشان در تلویزین پخش میشد. به نظر شما این کار آقای ساعی موردی داشت؟ یا آقای مختاباد در شورای شهر بودند و کنسرت هم میداد؛ یا آقای دبیر قهرمان کشتی بودند و آقای رضازاده قهرمان وزنهبرداری بودند و در شورای شهر نیز بودند. آیا اینها مانعالجمع هستند؟
وی همچنین دوران همکاری خود با محمدباقر قالیباف به عنوان شهردار تهران نیز گفت: آقای قالیباف یکسری شعارهای خیلی خوب داشتند که عملی نشد. از اول ابتدا به امر ایشان بسیجی و رزمنده و جهادی بودند؛ اما متاسفانه به یکسری از فرمایشاتشان عمل نکردند و این قضاوتش باشد با مردم. اینکه من میخواهم اسم آلبوم خودم را "شهر سوخته" بگذارم علاقه شخصی من است. من در دورهای که برای آقای قالیباف مدیریت کردم با ایشان خیلی اصطکاک داشتم. یکی از حرفهایی که من با ایشان داشتم این است که من بعد از استعفا، ایشان را در مراسم تودیع و معارفه معاونینشان دیدم. زمانی که استعفا دادم سال ۹۵ بود و من شهردار اکباتان بودم. در مسیر حرکت از سالن روابط عمومی به سمت پارکینگ، ایشان را دیدم و خودم را معرفی کردم و ایشان با اشاره به آقای خیرالله میرزایی گفتند روز دوشنبه بیایید من میخواهم شما را ببینم. یکی از شعارهای آقای قالیباف این بود که میگفت من از فکر معیشت پرسنلم شبها خوابم نمیبرد ولی دیدار ما اتفاق نیفتاد. نمیدانم ایشان مرا نپذیرفت یا کسان دیگری نگذاشتند که من ایشان را ببینم. من دو مرتبه ایشان را دیدم و هر دو مرتبه نیز قرار شد، ایشان را بعدا ببینم که نشد.
وی در ادامه افزود: یکی از نقدهایی که به دوره ایشان وارد میشد این بود که در دوره ایشان اجازه نقد داده نمیشد حال آنکه پیشرفت در کار وابسته به نقد است. البته من ایشان را نقد نکردم بلکه کار خودم را در حوزهای که بودم نقد کردم. این نقد را هم نزد فردی که بالا دستیام بود، انجام دادم اما به جای اینکه تشویق شوم؛ تنبیه شدم.
مجتهدی تهرانی همچنین در پاسخ به این سوال که نظرش درباره لغو کنسرتهای اخیر به ویژه در مشهد چیست، گفت: اتفاقاً در این ۶ ماه کنسرتهای زیادی برگزار شده و من در این موردی که شما میگویید نظر خاصی ندارم. من آرزو دارم در سالن برج میلاد و یا در سالن وزارت کشور این کنسرت برگزار کنم. اجازه بدهید به آن زمان برسیم و بعد در مورد کنسرت در سایر شهرها فکر کنیم و صحبت کنیم. با اینکه در مشهد کنسرت برگزار شود یا نشود نیز زاویهای ندارم، تصمیم گیرنده هم من نیستم یعنی نه موافقم و نه مخالف.
قطعه "اسفند" از حامد مجتهدی تهرانی را میتوانید از اینجا بشنوید:
منبع: ایلنا
ارسال نظر