اعتبار پاداش پایان خدمت فرهنگیان تخصیص یافت/ وزیر آموزش و پرورش خبر داد

محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش از تخصیص اعتبار پاداش پایان خدمت فرهنگیان و افزایش دریافتی نیروهای خدماتی خبر داد.

به گزارش رکنا، محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش در پنل تخصصی «تحول و نیروی انسانی» در سی و پنجمین اجلاس سراسری مدیران و رؤسای آموزش و پرورش که در اردوگاه باهنر برگزار شد با بیان اینکه تا پایان امسال، اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان تعیین تکلیف و بسته نیروی انسانی تکمیل خواهد شد، درباره رتبه بندی معلمان گفت: ارتقای کیفی صلاحیت های معلمی از جمله اهداف اصلی رتبه بندی معلمان است و به افزایش انگیزه معلمان کمک می‌کند.

وی افزود: طرح کارآمد در معاونت ابتدایی و طرح جامع یادگیری در معاونت متوسطه برای سال تحصیلی جدید، اجرا خواهد شد که خروجی  آنها، ارتقای صلاحیت معلمان است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در دوره‌های تربیت معلم دانشگاه فرهنگیان ۲۰ رشته مطابق با شرایط جدید، بازنگری و به وزارت علوم ارسال شده است اظهار کرد: همچنین در راستای افزایش صلاحیت کیفی دانشگاه نیز اقدامات لازم صورت گرفته است. الگویی با ۱۴ شاخص برای نیروی انسانی طراحی کرده ایم و هیچ مدرسه ای نباید در آغاز سال تحصیلی بدون معلم باشد.

حاجی میرزایی در پاسخ به پرسشی درباره افزایش حقوق نیروهای خدماتی عنوان کرد: در قانون هیچ راهی برای افزایش حقوق نیروهای خدماتی وجود نداشت، اما با هماهنگی‌های صورت گرفته از ماه گذشته به دریافتی‌های آنان یک میلیون تومان در قالب اضافه کار افزوده شده است. اعتبارات پاداش پایان خدمت بازنشستگان نیز تخصیص یافته و باید تأمین شود که در هفته‌های آینده پرداخت خواهد شد.

وی در پنل تخصصی «تحول در برنامه درسی» نیز با بیان اینکه در حال حاضر ماهیت برنامه درسی به دلیل پیچیدگی‌های این عرصه با کندی پیش می‌رود و باید برای سال‌های آینده برنامه ریزی و پیش بینی صورت گیرد اظهار کرد: نقشه راه آینده باید در برنامه درسی تعیین شود. اقدامات خوبی در زمینه تهیه برنامه درسی مناسب ایجاد شده که امید است با تبیین نقش اولیا به خوبی پیش رود.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در حال حاضر تهیه محتوای آموزشی مناسب برای سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در حال انجام است. سازمان تعلیم و تربیت کودک از جمله نهادهای اساسی ماست که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

حاجی میرزایی با بیان اینکه برای ایجاد برنامه درسی مناسب نیازمند استفاده از ظرفیت اجتماعی هستیم گفت: استفاده از ظرفیت‌های بیرونی مورد تاکید است. آموزش و پرورش باید همپای تحولات پیش برود. ما بدون شک در سال تحصیلی جدید در این عرصه جلوتر از سال‌های گذشته هستیم.

وی تاکید کرد: هیچ تحولی بدون تحول در برنامه درسی میسر نمی‌شود، برای تحقق اهداف سند تحول بنیادین نیازمند برنامه درسی مناسب هستیم. در سند تحول بنیادین از حاکمیت رویکرد تربیت محور یاد شده و لازم است از رویکرد آموزش حافظه محور به سمت آموزش تربیت محور پیش برویم تا انسانی مطابق با اهداف سند تحول بنیادین پرورش یابد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه نسل ما برای بالندگی، خلاقیت، پرسشگری و پژوهشگری باید از برنامه درسی بیرون بیاید گفت: روش‌های آموزشی مختلف مورد بررسی قرار گرفته است، باید از روش‌های اثربخش و مبتنی بر نتیجه و خلق موقعیت یادگیری بهره مند شد.

حاجی میرزایی با اشاره به اینکه با شیوع ویروس کرونا وارد زیست بوم جدیدی شدیم که پیش از آن آمادگی لازم را نداشتیم گفت: این آمادگی باید در برنامه درسی نیز ایجاد شود.