صدور بیش از ۵ هزار شناسنامه برای فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی / تزریق بیش از یک میلیون دُز واکسن کرونا به اتباع خارجی

به گزارش رکنا، مهدی محمودیان، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی درباره اعطای شناسنامه‌ به فرزندان حاصل از ازدواج زن ایرانی با مرد غیرایرانی گفت: از ابتدای ابلاغ آیین نامه اعطای تابعیت ایران به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی تعداد 29737 فقره پرونده تشکیل شده است، که این پرونده‌ها تکمیل و جهت استعلام به مراجع امنیتی ارسال شده است.

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی با اشاره به شناسنامه‌های صادر شده برای این افراد خاطرنشان کرد: از ابتدای ابلاغ آیین نامه پیش‌گفته تاکنون بیش از 5000 فقره شناسنامه برای فرزندان دارای مادر ایرانی صادر شده است.

محمودی در پاسخ به این سوال که چرا در برخی استان‌ها صدور شناسنامه برای فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی به کندی پیش می‌رود و روند طولانی دارد، گفت: ملاک عمل استان‌ها مفاد مطرح شده آیین نامه است و شیوه نامه صرفا برای رفع ابهامات استان ها در اجرا، تهیه و ارسال شده و کماکان ملاک عمل استان‌ها در دریافت پاسخ استعلام امنیتی بر اساس مفاد ماده 13 آیین‌نامه است.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که در کدام استان‌ها بیشترین متقاضیان صدور شناسنامه وجود دارد؟ گفت: استان‌های سیستان و بلوچستان، تهران و خراسان رضوی بالاترین میزان درخواست برای دریافت شناسنامه فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی را دارا هستند.

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به خدمات ارائه شده به اتباع خارجی از ابتدای شیوع کرونا گفت: از ابتدای شیوع کرونا خدمات بهداشتی به اتباع غیرایرانی به طور کامل ارائه شده است. از جمله اقدامات انجام شده در این مدت راه‌اندازی نقاهتگاه‌های ویژه داخل مهمانشهرها برای بیماران مبتلا به بیماری کووید-19(بصورت مجزا مرد وزن) بوده است.

وی ادامه‌ داد: همچنین خرید اقلام بهداشتی، تجهیزات پزشکی و دارو در راستای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری کووید 19 با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از طریق کمک سازمان های بین المللی و توزیع آن در بین پناهندگان و مراکز درمانی و بهداشتی از دیگر اقدامات انجام شده است.

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی تصریح کرد: رایگان شدن کلیه خدمات بهداشتی و درمانی همانند اتباع ایرانیان برای پناهندگان مبتلا به کووید 19، آموزش دقیق پروتکل های بهداشتی به اتباع خارجی شامل آموزش فاصله گذاری اجتماعی، آموزش استفاده از ماسک و الزام استفاده از آن  (از طریق ارسال پیام کوتاه، تهیه کتابچه، ساخت انیمیشن کوتاه به زبانهای محلی ) از دیگر اقدامات صورت گرفته در این مدت بوده است.

محمودی همچنین درباره واکسیناسیون اتباع خارجی گفت: واکسیناسیون پناهندگان و اتباع خارجی براساس سند ملی جمهوری اسلامی ایران در حال انجام است و تاکنون نزدیک به یک میلیون دوز تزریق واکسن برای اتباع خارجی انجام شده است.

منبع: ایلنا