کشف 25 تابوت و جنازه در تونل مخفی زیر شهر کرمانشاه + عکس
رکنا : راز تونل مخفی زیر شهر کرمانشاه فاش شد.
در تونل مخفی شهر کرمانشاه تابوت و جنازه های قدیمی کشف شد.
هنوز نمی داند این داستان تا چه حد واقعیت دارد، اما قدیمی های سالخورده و دنیادیده شهر می گویند تونلی بزرگ و عمیق در زیر شهرشان وجود دارد که قدمت زیادی دارد. تونلی عجیب و اسرارآمیز که تنها تعداد کمی از رازش باخبرند.
داستان فقط در حد همین حرف ها نمی ماند، بزرگترهای شهر از قول کسانی که دیگر دستشان از دنیا کوتاه شده و خیلی ناگفته ها را با خود به زیر خاک برده اند، می گویند زمان های خیلی دور وارد این تونل مخفی شده اند و حتی تعداد زیادی هم سنگ قبر آنجا دیده اند.
قصه تونل زیر زمینی بین بقعه مالک و امامزاده احمد شهر سنقر گاهی نشانه هایی از واقعیت دارد و گاهی هم رنگ افسانه ها را به خود میگیرد.
کشف 25 تابوت در تونل مخفی شهر کرمانشاه
گفته می شود حدود نیم قرن پیش یعنی سال 1346 گروهی از طریق سرداب بقعه وارد این تونل زیرزمینی شده و 25 تابوت چوبی را از آن بیرون میکشند. داخل این تابوت ها جنازه هایی وجود داشته که به شیوه اسلامی دفن شده بودند. داستان هایی باور نکردنی که برای بقعه و تونل مخفی آن گفته شده هم کم نیست.
و اما رئیس میراث فرهنگی شهرستان سنقروکلیایی معتقد است، باتوجه به وجود برخی شواهد اصل داستان وجود یک تونل زیرزمینی در شهر سنقر می تواند واقعیت داشته باشد.
داریوش فرمانی البته گفت که احتمال بسیار دارد که این تونل زیرزمینی یک قنات باشد، نه آنچه را که خیلی ها فکر می کنند.
وی افزود: از آنجایی که تاکنون هیچ کاوشی در بقعه مالک صورت نگرفته، نمی توانیم دقیقا بگوییم این تونل وجود دارد یا نه و یا اگر هم وجود دارد در گذشته چه کاربردی داشته است.
این باستانشناس اضافه کرد: با این وجود، مردم قدیمی شهرستان به وجود چنین تونلی اعتقاد دارند و حتی اسنادی در سازمان ثبت اسناد کشور وجود دارد که نشان می دهد سال 1346 تعداد 25 تابوت چوبی را از داخل سرداب بقعه کشف کرده اند که البته مربوط به دوره اسلامی هستند.
وی تصریح کرد: این اسناد حاکی از آن است که سرداب بقعه در آن زمان تا سال 1359 باز بوده و از این سال به بعد بسته شده است، با اینحال حدود شش سال پیش ما یک پاکسازی را در همین نقطه انجام دادیم ولی هیچ فضایی را نشان نداد که از وجود یک در ورودی به تونل خبر بدهد.
فرمانی تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم به واقعیت این ماجرا پی ببریم نیاز به کاوش هایی داریم و برای کاوش هم اعتبار نیاز است که ما برای سال 1400 درخواست آن را داده ایم.
وی متذکر کرد: با همه این احوال به عنوان یک باستان شناس حدس می زنم، آنچه که احتمالا در زیر سرداب بقعه مالک وجود دارد، یک قنات است که در زمان های دور ساخت آنها مرسوم بوده است.
رئیس میراث فرهنگی شهرستان سنقر یادآورشد: اگر هم تونلی باشد، احتمالا مربوط به دوره ایلخانیان و صفویان است، چراکه در آن دوران ساخت چنین تونل هایی رواج داشته و نمونه های آن را می توان در شهر تبریز دید.
تاریخ دقیق ساخت بقعه مالک را کسی نمی داند، اما برخی بر این باورند که باتوجه به نوع معماری بنا مربوط به دوره ایلخانیان است.
درباره صاحب آرامگاه مالک هم عده ای به اشتباه آن را مربوط به مالک اشتر می دانند، اما برخی دیگر می گویند این بقعه مربوط به فردی به نام سنقر است که سالهای دور مالک و حاکم شهر سنقر بوده و اکنون در این مکان دفن شده است.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر