سن دقیق آیت الله جنتی+ عکس همسر و فرزندان !

بیوگرافی احمد جنتی

نام:احمد

نام خانوادگی:جنتی لادانی

متولد:3 اسفند 1305

پیشه:دبیری شورای نگهبان، ریاست مجلس خبرگان رهبری

تعداد فرزندان:4 فرزند

آیت الله جنتی

زندگی شخصی آیت الله جنتی

برای بسیاری از افرادی که آیت‌الله جنتی را می‌شناسند یا اسم او را شنیده‌اند این سوال مطرح می‌شود که احمد جنتی کیست؟ احمد جنتی سیاستمدار و روحانی ایرانی است که به ‌عنوان عضو فقیه و دبیر شورای نگهبان فعالیت می‌کند. او در روستای لادان در نزدیکی شهر اصفهان متولد شده است.

پدر او، ملاهاشم، از روحانیون بنام آن زمان در اصفهان به تدریس علوم حوزوی مشغول بود. مادرش نیز در جلسات مذهبی قرآن و برخی از کتب دینی را تدریس می‌کرد. احمد جنتی تنها فرزند این خانواده بود که با مشکلات مالی فراوانی دست و پنجه نرم می‌کردند و زندگی را به سختی می‌گذراندند.

جنتی از دوره‌ی اول شورای نگهبان در سال 1359 به ‌عنوان عضوی از فقهای این نهاد منصوب شد و از سال 1371 نیز دبیری این شورا را بر عهده داشته است. او همچنین از سال 1395 تا 1403 ریاست مجلس خبرگان رهبری را بر عهده داشت.

احمد جنتی چند ساله است؟

تاریخ تولد آیت الله جنتی همواره یکی از موضوعات روز مکالمات مردم بوده است. در شناسنامه احمد جنتی متولد 3 اسفند 1305 است و امسال 98 امین سال زندگی خود را می‌گذراند. جنتی در این سال‌ها بیشتر به تحصیل و تدریس دروس حوزوی مشغول بوده است. او در این زمینه پس از گذراندن دروس خارج فقه و اصول، به درجه‌ی اجتهاد رسید.

شوخی رهبر با سن جنتی

رهبر انقلاب در جریان دیداری که در سال 1397 با نمایندگان منتخب ملت در مجلس خبرگان رهبری و آیت‌الله جنتی رئیس این مجلس داشتند، زمانی که موضوع جوانگرایی مطرح شد، با سن ایشان شوخی جالبی کردند. ماجرا از این قرار بود که رهبر انقلاب در انتهای سخنان خود فرمودند:

    «شنیدم بعضی‌ها گفتند فلانی می‌گوید جوانگرایی یعنی پیرزدایی؛ بنده این را رد می‌کنم، مراد من پیرزدایی نیست. جوانگرایی یک معنایی است که باید روی آن فکر کرد، تأمل کرد؛ یک معنای روشنی از جوانگرایی داریم؛ معنایش پیرزدایی نیست.»

آیت الله جنتی

آیت‌الله خامنه‌ای بعد از این سخنان به شوخی ادامه دادند:

    «سن بنده از خیلی از شما آقایون بالاتر است و پیرتر هستم؛ البته از آقای احمد جنتی سن بنده خیلی کمتر هست.»

آیت الله جنتی در جوانی

در محل زندگی احمد جنتی در نوجوانی مدرسه‌ای وجود نداشت. به همین دلیل او به مکتب‌خانه می‌رفت و دروس مختلف را به صورت خودخوان مطالعه می‌کرد. احمد جنتی بعدها وارد حوزه‌ی علمیه‌ی اصفهان شد و تا سال 1324 دروس حوزوی را در این حوزه‌ی علمیه نزد پدر و استادان آن حوزه نظیر حیدرعلی صلواتی، روح‌الله امامی، سید محمدباقر ابطحی و احمد فیاض گذراند.

او پس از تکمیل مقدمات به حوزه‌ی علمیه‌ی قم رفت و در آنجا شاگرد محمد صدوقی، سید رضا بهاءالدینی، آیت‌الله بروجردی، آیت‌الله خمینی و آیت‌الله گلپایگانی بود. جنتی پس از پایان تحصیلات حوزوی، به مدت 14 سال در مدرسه‌ی علمیه‌ی حقانی قم به تدریس دروس دوره‌ی مقدمات و سطح پرداخت و برخی از کتب حدیث را نیز ترجمه کرد.

آیت الله جنتی

فعالیت های سیاسی احمد جنتی

فعالیت‌های سیاسی احمد جنتی از سال 1342 آغاز شد. او در اجتماعات عمومی و جلسات خصوصی به افشای رژیم پهلوی می‌پرداخت و با عضویت در جامعه‌ی مدرسین حوزه‌ی علمیه‌ی قم، نسبت به برنامه‌ریزی برای برپایی راهپیمایی‌ها، نوشتن اعلامیه‌ و ارتباط با دیگر مراکز مرتبط با نهضت امام خمینی اقدام می‌کرد. احمد جنتی پیش از انقلاب 3 بار به زندان رفت و مجموعاً 3 ماه زندانی شد. او همچنین یک بار نیز دستگیر و به مدت 3 سال به اسدآباد همدان تبعید شد. فعالیت‌ سیاسی او پس از انقلاب هم با قبول مسئولیت‌‌های گوناگون ادامه یافت.

ازدواج و تعداد همسران آیت الله جنتی

تعداد همسران جنتی پرسشی است که در میان مردم همواره مطرح بوده است. احمد جنتی تاکنون 2 بار ازدواج کرده. او بار اول در سال 1327 و در ایام طلبگی، با صدیقه مظاهری جان‌نثاری ازدواج کرد و صاحب 4 پسر به نام‌های علی، حسن، حسین و محمد شد.

آیت الله جنتی

فرزندان آیت الله جنتی

حسن جنتی در دیار پدری، لادان اصفهان، به نجاری مشغول است. محمد جنتی نیز اکنون کارمند سازمان تبلیغات اسلامی تهران است. علی جنتی دیگر پسر او چهره‌ای شناخته‌شده‌تر بوده و در عرصه‌ی سیاست فعالیت دارد؛ او در دولت یازدهم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را عهده‌دار بود. حسین جنتی هم پسر دیگر احمد جنتی بود که سالها پیش از دنیا رفت.

آیت الله جنتی

ماجرای ازدواج جنتی در 90 سالگی

همسر احمد جنتی، صدیقه مظاهری جان‌نثاری در تاریخ 6 فروردین سال 1394 بر اثر کهولت سن و ایست قلبی درگذشت. چندی پس از این اتفاق عکس ازدواج جنتی با پرستارش در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد و حواشی را ایجاد کرد.

در حالی که مردم به دنبال عکس همسر دوم جنتی بودند، علی جنتی در سال 1396 خبر از ازدواج مجدد پدرش به دلیل تنهایی را داد و ازدواج مجدد او را تایید کرد اما به اینکه همسر دوم جنتی کیست، اشاره ای نداشت.

مناصب احمد جنتی پس از انقلاب

آیت‌الله جنتی پس از انقلاب نیز با قبول مسئولیت‌های مهم به مبارزه ادامه داد. احمد جنتی فرد انقلابی و پیرو خط و آرمان‌های انقلاب، نخستین مسئولیت خود را پس از پیروزی انقلاب، در قضاوت دادگاه‌‌های انقلاب با حکم آیت‌الله خمینی در تهران، خوزستان، اصفهان و اراک عهده‌دار شد. او در آن سال‌ها مأمور محاکمه‌ی مجرمین طاغوتی بود.

جنتی در سال 1358 به عنوان فقیه به عضویت شورای نگهبان درآمد و پس از آن در تمام ادوار شورای نگهبان عضویت داشته؛ او هم‌اکنون نیز دبیر این شورا است.

آیت‌الله جنتی همچنین علاوه بر امامت موقت جمعه در شهرهای تهران، قم، اهواز و کرمانشاه، عضو مجلس خبرگان رهبری به عنوان نماینده‌ی مردم استان خوزستان در دوره‌های اول و دوم و نماینده‌ی مردم تهران در دوره‌های سوم، چهام و پنجم بوده‌ است. او همچنین در پنجمین دوره‌ی مجلس خبرگان در 4 خرداد 1395 به ریاست این مجلس انتخاب شد.

دیگر سوابق آیت الله جنتی

آیت‌الله احمد جنتی علاوه بر مسئولیت‌های یادشده، در سمت‌های مختلف دیگری نیز صاحب منصب بوده است. فهرستی از سایر مسئولیت‌های ایشان به شرح زیر است.

        دبیری‌ شورای‌ هماهنگی‌ تبلیغات‌ اسلامی

        ریاست‌ سازمان‌ تبلیغات‌ اسلامی

        عضویت‌ در مجمع‌ تشخیص‌ مصلحت‌ نظام

        عضویت‌ در شورای‌ بازنگری‌ قانون‌ اساسی

        عضویت‌ در شورای عالی انقلاب فرهنگی‌

        عضویت‌ در کمیسیون‌ صدا و سیما

        عضویت در شورای عالی مجمع جهانی اهل‌ بیت (ع)

        نمایندگی در امور بوسنی و هرزگوین

 

وبگردی