آیین رونمایی از سامانههای صدف و زینو برگزارشد / وزیر ارشاد: دادهها؛ عنصر اصلی قدرت ملی در جهان پساسایبر
رکنا: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم رونمایی از سامانههای صدف و زینو مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی، دادهها را عنصر اصلی قدرت ملی در جهان پساسایبر عنوان کرد.
به گزارش رکنا و به نقل از روابط عمومی مرکز توسعه فرهنگ وهنردرفضای مجازی، مراسم رونمایی از سامانه صدف (بستری برای نشانگذاری آثار و محتواهای فرهنگی دیجیتال) و سامانه زینو (بستری برای ارتقای سواد رسانهای و به اشتراکگذاری دانایی نوین) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی ، معاون امور هنری،معاون امور مجلس وحقوقی مرکز ملی فضای مجازی ومدیران وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی ومدیران مشاوره های سواد رسانه ایی و زیست مجازی برگزار شد.
در این مراسم همچنین از مجموعه کتابهایی شامل گفتارهایی در نسبت حکمرانی فرهنگی و تحولات فضای مجازی، مبانی حکمرانی و تحول سازمانهای فرهنگی در فضای مجازی، فنآوریهای فضای مجازی و مدیریت فرهنگی، فرصتها و چالشهای فضای مجازی در حکمرانی فرهنگی، فضای مجازی و نقش مردم در حکمرانی فرهنگی و فضای مجازی و تحولات فرهنگی هویتی و نیز کتابهای «مجموعه دوم» شامل تحول سازمانهای فرهنگی در عصر فضای مجازی (تجربهنگاری برنامه تحول وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در فضای مجازی) همراه با ۱۰ عنوان گزارش تجربهنگاری است، رونمایی شد.
محمدرضا بهمنی، رییس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی در این آیین طی سخنان کوتاهی گفت: اگر تحولات فضای مجازی در لایه حکمرانی تحلیل نشود نتیجه اش انفعال است .
وی افزود: مولفههای کلیدی در این زمینه عبارتند از مطرح کردن نظام حکمرانی و الگوریتمهای حکمرانی که در بستر پلتفرم ها میتواند محقق شود، هوشمند کردن حکمرانی به واسطه حکمرانی داده های کلان و توانمند کردن کاربران برای زیست مجازی، دانش افزایی و مهارت افزایی کارگزاران حاکمیتی در سطوح مدیریتی و کارشناسی است.
بهمنی تصریح کرد: آن چه که امروز مطرح می شود ناظر به این سه مولفه کلیدی است.
وی ادامه داد: اتفاقاتی که در سال ۹۹ در مرکز ملی فضای مجازی و شورای عالی فضای مجازی به عنوان قرارگاه تحولات فضای مجازی کشور رخ داد، بسیار مبارک بود. در سال ۹۹، پیرو مطالبهای که رهبر معظم انقلاب اسلامی در ارتباط با شبکه ملی اطلاعات داشتند، مسئله بازنگری در سند شبکه ملی اطلاعات رخ داد و سبب شد که این سند به نوعی غنیسازی شود؛ به این معنی که مؤلفه محتوا در آن برجسته شده و مسیر حرکت آن به سمتی باشد که به تمامی زوایای برنامه توجه شود.
رییس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی خاطرنشان کرد: اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سامانه صدف ناظر به مسئله گمنامی در فضای مجازی دستگاه نشانه گذاری محتوای فرهنگی و حمایت از آنان است و سامانه زینو سواد مجازی که پایهگذاری نظام آموزش حکمرانی فرهنگ و فضای مجازی است.
همچنین امیر خوراکیان، معاون حقوقی و امور مجلس مرکز ملی فضای مجازی در این مراسم با بیان اینکه بیشترین تحولات ساختاری و رویکردی در حوزه فضای مجازی در ارتباط با نهادهای فرهنگی در وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی رخ داده است گفت: البته از مقطعی به بعد نیز به اجبار کرونا، تحولاتی در آموزش و پرورش رخ داد، اما خیلی اجباری و منفعلانه انجام شد. این تحولات در وزارت ارشاد با برنامه و تدابیر از پیش تعیین شده صورت گرفت.
وی افزود: ما در نظام موضوعات محتوایی در فضای مجازی، تقریباً موضوعی را نداریم که مرکز هنر و فرهنگ در فضای مجازی درباره آن پروژه یا اقدام مشخصی انجام نداده باشد، یعنی امروز فهرست ارزشمندی از پروژههایی در دست است که ذیل هر یک از عناوین اصلی در ارتباط با محتوا در فضای مجازی در این مجموع شکل گرفته و به نتیجه رسیده است.
خوراکیان در ادامه به دو فعالیت مهم در حوزه تولید محتوا در فضای مجازی اشاره و اظهار کرد: اولین فعالیت مهم در این زمینه، نشانگذاری و هویتدار شدن محتوا است که چنانچه اقدامی در حوزه اقتصاد محتوا، مالکیت معنوی، مدیریت انتشار، اعمال سیاستهای محتوایی و ... تا نشانگذاری و هویت محتوا در فضای مجازی شکل نگیرد، کارهای بعدی نیز ابتر است. دومین فعالیت مهم در این زمینه نیز سهم تولید کننده در اقتصاد محتوا است، یعنی چیدمان و گردش کار محتوا در فضای مجازی باید به گونهای باشد که سهم تولیدکنندگان محتوا مشخص باشد.
ارسال نظر