چرا از نامِ بازیگر ابن‌ملجم برای توقف فیلم‌ها استفاده می‌کنند؟

به گزارش رکنا، بیانیه‌هایی که بعد از درگذشت مرحوم "کریم اکبری مبارکه" بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون منتشر شد آن‌قدر پرطمطراق بود که گویا در تمام این مدت، بازیگر محبوب کانون‌های تهیه‌کنندگان، کارگردانان و بازیگران این هنرمند متواضع و مهربان بوده است.

در حالی که اصحاب سینما و مطلعین می‌دانند که بهترین نقش‌ها برای مهم‌ترین پروژه‌های سینمایی و بعضاً تلویزیونی برای تعداد محدود و معدودی از اطرافیان و رفقای صمیمی تهیه‌کنندگان و کارگردانان سینمای کشور است که حتی به بازیگرانی مثل مرحوم "اکبری مبارکه" را به صحنه نمایش و یا جلوی دوربین هم نمی‌دادند چه برسد به انعقاد قرارداد و ایفای نقش!

اما لحظاتی بعد از خبر تلخِ درگذشت بازیگر پیشکسوت سریال‌های ماندگارِ تلویزیون و تئاتر، جریانی به بهانه حمایت از وداع او با ابتلای کرونا، کلید خورد که باید پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی متوقف شوند! بازیگری که با نقش بسیار هنرمندانه‌اش در سریال امام علی (ع) به شهرت رسید به نوکِ پیکان انتقادات و هجمه‌ها و جریان‌سازی‌ها تبدیل شد.

البته در اینکه درگذشتِ این بازیگر پیشکسوت، ضایعه دردناک و اتفاقی غم‌انگیز و تلخ است هیچ شکی وجود ندارد و باید مجدّانه پروتکل‌های بهداشتی و مراقبت‌های پزشکی پروژه‌های شلوغ و پرلوکیشن و تاریخی رعایت شود. حتی اگر جلوی فیلمبرداری پروژه‌هایی که پروتکلِ بهداشتی را رعایت نمی‌کنند گرفته شود.

موضوع این است دلسوزی که برخی از این بیانیه‌نویسان از خودشان بروز می‌دهند، حقیقت ندارد و بیشتر ما را به خنده وادار می‌کند. چون در زمان حیاتِ این بازیگران پیشکسوت، دلسوزی نمی‌کنند و حتی سراغی از آن‌ها نمی‌گیرند. بسیاری از پیشکسوتان الان در قید حیات‌اند و بیشتر رسانه‌ای‌ها سراغشان می‌روند تا این بیانیه‌نویسان به اصطلاح دلسوز!

به مناسبت روز خاکسپاری این بازیگر پیشکسوت، لازم به یادآوری است که بسیاری از نویسندگان این بیانیه‌ها بدانند او چقدر برای هنر هفتم تلاش کرد و متعهدانه با صحنه نمایش و دنیای تصویر خداحافظی کرد. همین روزهایی که بعضاً‌ همین مشوّقان جریان‌سازی علیه تلویزیون و سینما می‌کوشند تا اثری ساخته نشود و تمام نگاهِ مخاطبین به سمت شبکه‌های ماهواره‌ای و مجازی باشد او و همکارانش در بیرون از تهران، جلوی دوربین "جشن سربرون" بودند تا سال آینده‌ به آنتنِ تلویزیون برسد. یا دیگر بازیگرانی که این روزها جلوی دوربین فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی‌اند.

سؤال اینجا است از چه زمانی بازیگرانی مانند "اکبری مبارکه" مهم شده‌اند که از نام آن‌ها با اسم تعطیلی پروژه‌های فیلمبرداری بهره‌برداری سوء می‌شود. چرا اینجا دوباره فریاد توقف پروژه‌های سینمایی و بیشتر تلویزیونی را سر می‌دهند؟ یک بار در سال گذشته،‌ آستانه نوروز بود که این کار در دستور کار قرار گرفت که پروژه‌های تلویزیونی کمرنگ‌تر بشوند و حالا یک بار دیگر این پروژه نافرجام، کلید خورده است. همان‌موقع خیلی از بازیگران کاربلد که معیشت‌شان در گرو حضور جلوی دوربین‌های سینمایی و تلویزیونی است، گفتند هم مخاطب و هم خودشان به این پروژه‌ها نیازمندند.

واقعاً اگر به طور جدّی دلسوز بازیگران این کشوریم، به داد بازیگران ضعیف و مظلومی برسیم که از مشکلات اقتصادی در فغان‌اند و از کمترین دارایی در ماه برخوردارند. شاید نمونه بارز آن اسماعیل سلطانیان بازیگر یوسف پیامبر باشد که مدت‌ها است در پروژه‌ای حاضر نشده و خودش اعتقاد دارد سینما و تلویزیون به او اجحاف کرده‌اند یا خیلی‌های دیگر که دور مانده‌اند و کاری به آن‌ها پیشنهاد نمی‌شود.

یکی از بازیگران باتجربه و قدیمی سینمای ایران که در بایکوت به سر می‌برد در گفت‌وگویی با ما اشاره کرده بود که درآمدش ماهانه به 2 میلیون تومان می‌رسد. یکی دیگر از کارگردانان باتجربه سینما که آثار ارزشمندی را برای سینمای ایران ساخته تنها به دلیل مجروحیت جنگی‌اش از بنیاد ایثارگران مستمری می‌گیرد. این زنجیره هنرمندان فقیر و مستضعف کشور آنقدر جدّی و طولانی است که در دوران کرونا اکثر آنان به نان شب‌شان نیز محتاج شدند.

بیانیه‌نویسان محترم، تمام بازیگران و هنرمندان منازل‌شان در مناطق مرفه‌نشین تهران نیست. ثروتمندان سینما نیز برای حل مشکلات اقتصادی در خانه غیر سینمایی خود برای حل مشکل آنان غیر از توزیع مفتضحانه بسته‌های معیشتی کاری نکردند. با این اوصاف چگونه بتوانند امرار معاش کنند؟

کارگروه کرونای خانه سینما که مسئولیت پیگیری این مهم را داشت با عدم حمایت همین بیانیه‌نویسان به قهقرا رفت و تنها موتور گازسوزی که ولو با توان اندکش نگران حال هنرمندان بود خاموش شد. این‌گونه سلسله‌ قربانیان کرونای هنرمندان رو به افزایش گذاشت و باعث شد تا هنرمندان برجسته و بزرگی مانند "کریم اکبری مبارکه" و بسیاری دیگر از دست بروند.

کرونا هست و اگر لازم باشد ستاد ملی مبارزه با کرونا می‌تواند اقدام کند و در صورت لزوم پروژه‌های فیلمبرداری را تعطیل کند یا تذکر جدّی برای رعایت بیشتر و سرسختانه‌تر بدهد اما یادمان باشد که حقیقتاً دلسوز بازیگرانی که خودمان را نگران آنان نشان می‌دهیم، نیستیم و آنان را بیشتر بهانه‌ای کردیم تا به اهدافِ پشت پرده‌مان برسیم. در غیر این صورت بار دیگر با تشکیل کارگروه کرونای خانه سینما و همینطور ارائه سازوکار جدّی بهداشتی در صحنه فیلمبرداری از ابتلای هنرمندان به کرونا جلوگیری کنیم و از سوی دیگر تنها بازیگران رفیق و خودمانی را برای پروژه‌ها دعوت نکنیم و تمام هنرمندان را در دایره هنر و سینما حساب کنیم.

"اکبری مبارکه" و بسیاری از هنرمندان دیگر از میان ما رفته‌اند و می‌روند، از خودشان خاطرات گرانسنگی به یادگار می‌گذارند اما آن چیزی که باید این هجمه‌پراکنان به آن توجه کنند تلویزیون را نباید کمرنگ کنند و به توسعه و تقویت آنتن جمهوری اسلامی کمک کنند. در زمینِ برخی در آن سوی مرزها بازی نکنند که تمام هدف‌شان این است مردم ایران، برنامه‌ها و سریال‌های ماهواره‌ها را ببینند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی