کودک‌آزاری و همسرآزاری جرم های صعودی ایران در کرونا

کودک آزاری و همسرآزاری در ایران در روزهای کرونایی 2 جرمی است رو به افزایش رفته است. در روزهای قرنطینه ، بیکاری و فشار اقتصادی به خانواده ها تماس به اورژانس های اجتماعی بیشتر برای کودک آزاری و همسرآزاری بوده است. تماس هایی که خانواده به منظور کودک آزاری و همسرآزاری با اوژانس اجتماعی گرفتند برای مراجعه آنها به خانه های امن بوده است. اکنون این کارشناسان هستند که در این روزهای سخت باید برای کودک آزاری و همسرآزاری های رو به افزایش چاره اندیشی کنند.

رییس اورژانس اجتماعی کشور با بیان اینکه در تمام مراکز استان‌ها خانه امن ایجاد شده است، گفت: بیشترین تماس‌ها با اورژانس اجتماعی برای گزارش موارد کودک‌آزاری و همسرآزاری است.

به گزارش رکنا، محمود علیگو رییس اورژانس اجتماعی کشور درباره بیشترین مواردی که به خاطر آن با اورژانس اجتماعی تماس گرفته می‌شود، گفت: بیشترین مواردی که به اورژانس اجتماعی اطلاع داده می‌شود، مواردی مانند کودک‌آزاری و همسرآزاری است.

وی درباره تاثیر کرونا بر افزایش این موارد گفت: اینگونه نیست که کرونا در این خصوص تاثیرگذار باشد. البته تاثیر داشته اما چشمگیر نبوده است.

رییس اورژانس اجتماعی کشور در ادامه درباره اظهارات نماینده شورای شهر شهرستان سردشت مبنی بر نبود خانه امن در این شهرستان و ضرورت وجود این خانه‌ها در شهرستان سردشت، گفت: ما در تمام مراکز استان‌ها «خانه امن» را ایجاد کرده‌ایم. ما براساس وضعیت منابع بودجه‌ای این خانه‌ها را ایجاد می‌کنیم.

او گفت: اگر کسی در شهرهایی که فاقد خانه امن هستند با مشکل مواجه شوند، اورژانس اجتماعی مداخله می‌کند و در صورت نیاز، فرد را به خانه امنی در مرکز استان انتقال می‌دهد.

وی ادامه داد: اخیرا خانواده‌ای بودند که در فاصله دوری از مرکز استان سیستان و بلوچستان دچار مشکل شده بودند و با مداخله اورژانس اجتماعی، به خانه امنی در مرکز استان منتقل شدند.

علیگو تصریح کرد: در حال حاضر در تمام مراکز استان‌ها ستینگ‌های نگهداری از زنان وجود دارد. همچنین بیش از ۳۰۰ مرکز مداخله در بحران داریم که اقدامات مداخله‌ای را از طریق اورژانس اجتماعی انجام می‌دهند.

او با بیان اقدامات اورژانس اجتماعی برای زنان و کودکان است، گفت: سازمان اورژانس اجتماعی این قابلیت را دارد که اقدامات لازم را درباره حفاظت از زنان آسیب‌دیده انجام دهد.

رییس اورژانس اجتماعی کشور تاکید کرد: اگر منابع مالی تامین شود و از نظر مالی مشکلی وجود نداشته باشد، ما هم مایل هستیم که در مناطق آسیب‌خیز در صورتی که موارد آسیب‌پذیر بالا باشد برای ایجاد خانه امن اقدام کنیم. اما وقتی موارد آسیب‌پذیر کم است و منابع مالی هم وجود ندارد ترجیحا فرد را در صورت نیاز به مرکز استان منتقل می‌کنیم.