اعترافات عجیب سرشبکه هلدینگ آفتاب / آخرین پلان متهمان جعل مدرک تحصیلی رقم خورد

به گزارش رکنا، پول، پول و پول، واژه ای آشنا و صد البته دوست داشتی برای همه. کاغذهای رنگی ای که برخی از افراد را به درجه ای از حقارت می رساند که برای دستیابی به آن نه تنها پا روی انسانیت خود می گذارند بلکه آتش تاراج به اقتصاد یک جامعه یا یک کشور می زنند. برخی از همین انسان های پول پرست امروزی لباس احتکار بر تن می کنند و با دپوی مایحتاج مردم به قول خودشان نبض بازار کالاهای اساسی را در دست می گیرند و بعضی ها هم در قامت قاچاق ظاهر می شوند و با واردات بی رویه اجناس بی کیفیت کمر تولید کننده را می شکنند. 

اما پول؛ این اسکناس های وسوسه کننده برخی ها را هم به میادین جرم های دیگری همچون جعل، تقلب، پول شویی، کلاهبرداری و ... می کشاند. در این بین عده ای را به جان هم می اندازد و موجب سوء استفاده در برخی از حوزه های قانونی دیگر می شود. در مقابل افراد دیگری هستند که پول هایشان را در راهی غیر از مسیر قانونی خرج می کنند و از این طریق قطعات پازل مجرمان پول پرست را تکمیل می کنند. برای مثال جاعلی مدرک تحصیلی برای دریافت پول های نامتعارف طراحی و چاپ می کند و فردی هم حاضر به خرید این مدرک تقلبی با هزینه ای کلان می شود.

آخرین پلان پرونده سرشبکه آفتاب

درست همانند پرونده هلدینگ آفتاب که تاکنون ده ها میلیارد تومان از طریق جعل مدرک تحصیلی تقلبی به جیب زده و خدا می داند که چه تعداد از افراد در کشور به این شبکه متقلب مراجعه و مدارک تحصیلی با عنوان های آقای دکتر، آقای مهندس یا خانم دکتر و خانم مهندس برای خود خریداری کرده اند.

حالا بعد از گذشت 4 جلسه از دادگاه این شبکه جعل مدارک تحصیلی در دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم مفسدان و اخلالگران نظام اقتصادی کشور در مشهد که در مرداد امسال در محل دادگاه انقلاب مرکز استان خراسان رضوی برگزار شد، صبح دیروز پنجمین مرحله رسیدگی به این پرونده موسوم به هلدینگ آفتاب به ریاست قاضی منصوری اجرا شد.

در این جلسه که متهمان ردیف اول تا چهارم پرونده آخرین دفاعیات خود را به دادگاه ارائه دادند در ابتدا اتهامات وارده یک به یک به هرکدام از آن ها برای چندمین بار تفهیم شد.

متهمان تا 31 شهریور فرصت دفاع دارند

قاضی سید هادی منصوری، رئیس دادگاه رسیدگی کننده به پرونده هلدینگ آفتاب در ابتدای این جلسه بیان کرد: در4 نوبت رسیدگی گذشته که از پنجم تا هشتم مرداد امسال برگزار شد اتهامات 15 متهم پرونده مورد بررسی قرار گرفت در جلسات ۲۳، ۲۴ و ۲۵ شهریور آخرین دفاعیات این افراد از سوی آن ها یا وکیل حقوقی شان به دادگاه ارائه خواهد شد.

رئیس دادگاه در بخش دیگری از اظهاراتش به دستورالعمل دادگاه اشاره و تاکید کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و رعایت شیوه نامه های بهداشتی، سقف دفاعیات هر یک از متهمان ١٠ دقیقه است و پس از بیان آخرین دفاعیات ،این افراد می توانند جلسه را ترک کنند. همچنین متهمان تا ٣١ شهریور امسال فرصت دارند تا لایحه دفاعیه تکمیلی را به دادگاه ارائه دهند.

اخذ رضایت شاکیان خصوصی

در بخش بعدی این جلسه نماینده دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی در جایگاه خود قرار گرفت و درباره این پرونده گفت: بیشترین مطلبی که از لوایح این پرونده برداشت می شود، ناظر بر مالیات است. حال سؤال ما این بود که برچه مبنا مالیات محاسبه شده و مرجع تشخیص مالیات چگونه شاکی خصوصی است؟

صادق غرابادیان ادامه داد: علاوه بر این وکلای متهمان این پرونده موضوع عدم مداخله موکلان خود در شبکه کلاهبرداری را اعلام کرده اند و این درحالی است که طبق بررسی های صورت گرفته پرواضح است که متهم ردیف اول «امیررضا ثابت» به تنهایی نمی توانسته این اقدامات را آن هم با این حجم از پول انجام دهد، بنابراین این دفاع قابل استناد نیست. همچنین در دادگاه تاکنون حق همه متهمان به خوبی رعایت شده و مهلت برای دفاع به آن ها داده شده که همین امر موجب شده تا متهمان با استفاده از این فرصت بتوانند رضایت شاکیان خصوصی پرونده را اخذ کنند. اما جنبه عمومی جرم و شکایت سازمان ها و ادارات همچنان در این پرونده باقی است.

آخرین دفاع امیررضا ثابت

بعد از پایان قرائت کیفرخواست پرونده از سوی نماینده دادستان مرکز استان خراسان رضوی «امیررضا ثابت» متهم ردیف اول برای ارائه آخرین دفاعیاتش به جایگاه خود فراخوانده شد. ثابت متهم است به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق تشکیل و رهبری شبکه کلاهبرداری با استفاده از تبلیغات عامه و از طریق وسایل ارتباط جمعی به میزان ۱۱ میلیارد و ۵۶ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال و 8 هزار و ۹۲۰ یورو، فرار مالیاتی از طریق تاسیس شرکت های متعدد صوری و اختفای فعالیت های اقتصادی و کتمان درآمدهای حاصل از آن که منتهی به اخلال در نظام پولی و کسری بودجه به میزان حدود ۸۴۳ میلیارد و ۱۰۱ میلیون و ۵۴۳ هزار ریال شده است.

تحصیل مال از طریق نامشروع در سال های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۷ به مبلغ ۱۰۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون و ۴۶۵ هزار ریال به واسطه میزان جذب مشتری از سوی مدیران بازرگانی، پول شویی به مبلغ ۸۹۲ میلیارد و ۵۰ میلیون و ۶۰ هزار ریال، مشارکت در جعل مدارک تحصیلی دانشگاه های خارجی و برخی موسسات داخلی، جعل مهر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مشارکت در جعل رایانه ای ۹۹ سایت، جعل مهر و علامت شرکت ها و انجمن های خصوصی و داخلی و خارجی از دیگر اتهامات متهم امیررضا ثابت است که قبل از ارائه دفاعیاتش قرائت شد.

پس از تفهیم و قرائت اتهامات این متهم، وکیل او به بیان آخرین دفاعیات موکلش پرداخت و طبق ادعای امیررضا ثابت برخی از اتهامات وارده را رد کرد. نماینده امور مالیاتی نیز پس از ارائه دفاعیات متهم ردیف اول و رد برخی از موارد اتهامی در جایگاه خود قرار گرفت و بیان کرد: تمام اقدامات صورت گرفته درباره مباحث مالیاتی این پرونده طبق قانون و به صورت کارشناسی انجام شده است.

دفاعیات دیگر همدستان ثابت

در ادامه جلسه قاضی غرابادیان، نماینده دادستان مرکز استان خراسان رضوی درباره «مجید نوروزی» متهم ردیف دوم این پرونده گفت: این شخص به مدت ۱۰ سال مسئولیت مالی هلدینگ آفتاب را برعهده داشته است که مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی از طریق مشارکت در کلاهبرداری شبکه ای با استفاده از تبلیغات عامه و از طریق وسایل ارتباط جمعی به میزان ۱۱ میلیارد و ۵۶ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال و 8 هزار و ۹۲۰ یورو، فرار مالیاتی از طریق تاسیس شرکت های متعدد صوری و اختفای فعالیت های اقتصادی و کتمان درآمدهای حاصل از آن که منتهی به اخلال در نظام پولی و کسری بودجه به میزان حدود ۸۴۳ میلیارد و ۱۰۱ میلیون و ۵۴۳ هزار ریال شده است، تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ ۱۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال و پول شویی به مبلغ ۸۹۲ میلیارد و ۵۰ میلیون و ۶۰ هزار ریال از اتهامات وارده او است. پس از قرائت شرح کیفرخواست و تفهیم اتهام وکیل مجید نوروزی اخرین دفاعیات موکلش را به دادگاه ارائه کرد.

همچنین با قرار گرفتن « وحید پورمحمد شاندیز» متهم ردیف سوم پرونده در جایگاه خود، اتهامات او نیز قرائت شد. مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی از طریق مشارکت در کلاهبرداری شبکه ای با استفاده از تبلیغات عامه و از طریق وسایل ارتباط جمعی به میزان ۱۱ میلیارد و ۵۶ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال و 8 هزار و ۹۲۰ یورو، فرار مالیاتی از طریق تاسیس شرکت های متعدد صوری و اختفای فعالیت های اقتصادی و کتمان درآمدهای حاصل از آن که منتهی به اخلال در نظام پولی و کسری بودجه به میزان حدود ۸۴۳ میلیارد و ۱۰۱ میلیون و ۵۴۳ هزار ریال شده است، تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ یک میلیارد و ۶۹۰ میلیون ریال ، پول شویی به مبلغ ۸۹۲ میلیارد و ۵۰ میلیون و ۶۰ هزار ریال، به عنوان اتهامات متهم ردیف سوم پرونده به او تفهیم شد.

مشارکت در جعل مدارک تحصیلی دانشگاه های خارجی و برخی موسسات آموزش عالی داخلی و مشارکت در جعل رایانه ای ۹۲ سایت از دیگر اتهامات وحید پورمحمد شاندیز بود که وکیل مدافع این فرد آخرین دفاعیات موکلش را تقدیم دادگاه کرد.

پس از ارائه دفاعیات متهم ردیف سوم پرونده

«مهرداد دهر آزما» متهم ردیف چهارم به جایگاه خود فراخوانده شد. مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی از طریق مشارکت در کلاهبرداری شبکه ای با استفاده از تبلیغات عامه و از طریق وسایل ارتباط جمعی به میزان ۱۱ میلیارد و ۵۶ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال و 8 هزار و ۹۲۰ یورو، فرار مالیاتی از طریق تاسیس شرکت های متعدد صوری و اختفای فعالیت های اقتصادی و کتمان درآمدهای حاصل از آن که منتهی به اخلال در نظام پولی و کسری بودجه به میزان حدود ۸۴۳ میلیارد و ۱۰۱ میلیون و ۵۴۳ هزار ریال شده است و تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ حدود یک میلیارد و ۶۶۲میلیون ریال به عنوان اتهامات این متهم بود که به او تفهیم شد.

همچنین پول شویی به مبلغ ۸۹۲ میلیارد و ۵۰ میلیون و ۶۰ هزار ریال،مشارکت در جعل مدارک تحصیلی دانشگاه های خارجی و برخی موسسات آموزش عالی داخلی و مشارکت در جعل رایانه ای ۹۲ سایت هم از دیگر موارد اتهامی مهرداد دهر آزما بود که وکیل مدافع این فرد آخرین دفاعیات موکلش را ارائه کرد.

پنجمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده 40 جلدی هلدینگ آفتاب با ارائه دفاعیات چهارمین متهم به پایان رسید و جلسه ارائه آخرین دفاعیات دیگر متهمان این پرونده شش هزار برگی به صبح فردا موکول شد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی