اظهارات شوک آور قاضی پرونده پتروشیمی در صحن دادگاه / از فرار داماد وزیر تا نپرداختن حقوق کارگران پتروشیمی + فیلم
حوادث رکنا: در جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات پرونده پتروشیمی جزئیات جدیدی از فرار کردن داماد وزیر سابق مطرح شد.
به گزارش رکنا : چهاردهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام مدیرعامل وقت شرکت بازرگانی پتروشیمی و ١۴ متهم دیگر امروز - دوشنبه - در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزارشد .
حسینی، نماینده دادستان تهران دراولین جلسه در تشریح کیفرخواست گفت: در این پرونده رضا حمزه لو مدیرعامل وقت شرکت بازرگانی پتروشیمی متهم به مشارکت در اخلال کلان در نظام اقتصادی کشور به مبلغ ۶ میلیارد و ۶۵۶ میلیون یورو و تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ ۷ میلیون و ۶۵ هزاریورو و ۸ میلیون و ۷۱۰ هزار و ۳۸۴ دلار بوده است.
نماینده دادستان در ادامه عنوان کرد : محسن احمدیان بازنشسته پتروشیمی به مشارکت در اخلال کلان در نظام اقتصادی کشور به مبلغ مذکور و تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ ۱۵ میلیون دلار و ۵۰۰ هزار یورو متهم است.
وی ادامه داد: همچنین عباسی صمیمی عضو هیئت مدیره شرکت بازرگانی پتروشیمی متهم به مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به مبلغ مذکور و تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ ۳۱۸ میلیارد و ۶۳۷ میلیون و ۲۷۵ هزار ریال، مرجان شیخ الاسلامی متهم به مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به مبلغ مذکور و تحصیل مال نامشروع به مبلغ ۷ میلیون و ۶۵ هزار و ۵۲۹ یورو و ۸ میلیون و ۷۱۰ هزار و ۳۸۴ دلار، سید امین قرشی سروستانی متهم به مشارکت دراخلال در نظام اقتصادی کشور به مبلغ مذکور و تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ ۳۱۸ میلیارد و ۶۳۷ میلیون و ۲۷۵ هزار ریال، علیرضا رحمانی متهم به مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور و تحصیل مال از طریق نامشروع هستند.
تا شما را احضار میکنیم حقوق کارکنان را دو ماه عقب میاندازید!
حسینی افزود: مصطفی تهرانی صفا بازنشسته و عضو هیئت مدیره شرکت بازرگانی پتروشیمی متهم است به مشارکت در اخلال درنظام اقتصادی کشور به مبلغ مذکور و تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ ۴۱ هزار و ۱۰۰ یورو. سام ساعدیان متهم است به مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به مبلغ مذکور و تحصیل مال نامشروع به مبلغ ۵ میلیارد و ۴۹ میلیون ریال، معصومه دری مدیر عامل شرکت بازرگانی دفتر دوبی متهم است به معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور و معاونت درتحصیل مال از طریق نامشروع، محمد حسین شیرعلی متهم است به معاونت در نظام اقتصادی کشور و معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و همچنین تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ ۸ میلیون دلار است.
در ادامه قرائت کیفرخواست نماینده دادستان گفت: سعید خیری زاده فرزند سید مراد متهم است به معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور و تحصیل مال از طریق نامشروع که این سه نفر که در معاونت یاد شده، جرمشان فراتر از معاونت است که در جریان رسیدگی به عنصر مادی رفتار ارتکابی آنها اشاره خواهم داشت. اقدام آنها در حد مباشرت و شرکت در جرم و ردیف ۸ متهم دیگر است.
وی گفت: ابوالفضل شمسآبادی متهم است به معاونت اخلال کلان در نظام اقتصادی و تحصیل مال از طریق نامشروع، سید علیرضا حسینی مدیر عامل شرکت پتروشیمی شانگهای متهم است به معاونت در اخلال در نظام کلان اقتصادی و معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و متهم دیگر علی اشرف ریاحی متهم است به معاونت در اخلال کلان در نظام اقتصادی و تحصیل مال از طریق نامشروع.
منافع میلیاردی متهمان با ایجاد شرکت های تراستی
رضا حمزه لو مدیر عامل وقت شرکت پتروشیمی پس از خصوصی سازی در سال ۸۸ بوده است ، وی با تبانی با خانم مرجان شیخ الاسلامی آل آقا حسب گزارش سازمان بازرسی در تشکیل شرکتهای تراستی مختلف ضوابط را رعایت نکردهاند. این متهم ۶۵۹ میلیون و ۹۳۴ هزار و ۷۶۳ یورو ارز منتقل شده از خارج را به حساب شرکت دنیز ترکیه واریز و بخشی از آن را به صورت ارز خارجی به شرکتهای خود منتقل کرده است و مابقی این مبلغ به میزان ۳۴۷ میلیون و ۲۳۸ هزار ۳۱۳ یورو را که منشا خارجی داشته است به داخل منتقل کرده است. با توجه به تفاوت ارزش ارز این متهم ما به التفاوت قیمت مذکور را به ارزش ۷ میلیون و ۶۵ هزار و ۵۲۹ یورو که معادل ۸ میلیون و ۷۱۰ هزار و ۳۸۴ دلار میباشد تحصیل کرده است که این تحصیل نامشروع بوده است.
حسینی در ادامه گفت: ساعدیان متهم دیگر پرونده به عنوان مدیر عامل شرکت والا سرمایه امین اظهار نمود که آشنایی زیادی با یورونس نداشته است و گفت: بنده اطلاعی از این ارزها که به شرکتهایی داده شده ندارم.
حسینی خاطر نشان کرد: متهم حمزه لویی مدیر عامل وقت پی سی سی شرکت دنیز را به صورت یک شرکت سرمایهای به ثبت میرساند و دستور متهم حمزه لویی به پی سی سی برگرفته از منافع شخصی نامبرده بوده است که مجموع مبالغ واریز شده به مبلغ ۶۵۹ میلیون و ۸۲۹ هزار و ۴۵۶ یورو بوده است.
به گزارش رکنا به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، صبح امروز - دوشنبه - در حاشیه دادگاه امیرحسین اسدبیگی قائم مقام مدیرعامل شرکت هفت تپه در گفتوگویی با شبکه خبر طی اظهاراتی مدعی شد که حقوق کارگردان تا اردیبهشت ماه بروز پرداخت شده؛ اما از این تاریخ به نادرست برای ما پرونده قضایی تشکیل شد و حسابهای بانکی ما را بستند و نتوانستیم حقوقها را پرداخت کنیم.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که این ادعا پیشتر نیز در جلسات دادگاه مطرح شده بود و در دهمین جلسه رسیدگی به اتهامات ۲۱ متهم کلان ارزی، قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم اسدبیگی گفت: آزادی شما برای پرداخت حقوق کارگران است و حقوق ها باید پرداخت شود.
نماینده دادستان هم گفت: در چند جلسه برای پرداخت حقوق با متهم اسد بیگی به صورت خصوصی صحبت کردم. ده میلیون یوآن او در توقیف است و این ارز ناشی از خرید و فروش ارز است. او به دادسرا فشار میآورد.
قاضی مسعودی مقام خطاب به اسدبیگی، گفت: خود فروش ارز هم که جزو جرائم محسوب میشود.
رییس دادگاه گفت: این حساب که تخلف ارزی درآن صورت گرفته توقیف است شما منابع دیگری هم دارید و از آن میتوانید حقوق را پرداخت کنید. تا شما را احضار میکنیم حقوق کارکنان را دو ماه عقب میاندازید. از وقتی که در اردیبهشت ماه دادگاه تشکیل شده است پرداخت حقوق را عقب انداختهاید و این کار را برای فشار به دادگاه انجام میدهید. این ده میلیون یوآن اسنادش وجود دارد و این پول ماحصل خرید و فروش ارز است. برای دادسرا امکان دادن مجوز برای این پول وجود ندارد، شما از منابع و حساب های دیگری که دارید پول را پرداخت کنید.
بنابراین گزارش ، در ابتدای جلسه رسیدگی امروز قاضی مسعودی مقام ضمن اعلام رسمیت جلسه و تفهیم مفاد مواد ١٩٣ و ١٩٤ قانون آیین دادرسی کیفری، گفت: در جلسه قبل بخشی از مدافعات متهم حمزه لو استماع شد و در این جلسه آنچه در باب دفاعیات مدنظر دارید با ذکر اختصار ارائه دهید.
وی افزود : این پرونده ۱۵ متهم دارد که ۵ متهم آن به نامهای مرجان شیخ الاسلامی، محمدحسین شیرعلی، مهدی شریفی نیک نفس، سید امین قریشی سربستانی و اشرف ریاحی ( داماد سابق وزیر ) متواری هستند.
حمزه لو( متهم )در جایگاه قرار گرفت و گفت: از محضر دادگاه بابت تحقیقاتی که برای کشف حقیقت انجام داده است، تشکر میکنم.
وی افزود: در جلسه گذشته عرض کردم در گرفتن اطلاعات با دشواری مواجه بودم و هنوز هم نتوانستم اطلاعات مربوط به دوره خود را بگیرم.
وی ادامه داد: علنی بودن دادگاه میتواند به جامعه آرامش دهد. در دورانی که بودم قیمت ارز ثابت بود.
این متهم در ادامه به یادآوری دفاعیات خود در جلسه قبل پرداخت و گفت: در دوره من پی سی سی از منابع خودش مازاد پرداخت کرده است. در تاریخ نوزدهم اردیبهشت سال ٨٩ نامهای را خیری زاده به نعیمی مینویسد که نکتهای در اینجا مهم است. از همه کسانی که در دوره من بودند بپرسید میگویند یکی از دولتیترین دورانها مربوط به زمان من بوده استوی ادامه داد: بازرگانی پتروشیمی یک ابزار برای دولت بود. من اساسا با واگذاری بازرگانی مشکل داشتم و همان موقع مصاحبه کردم و گفتم نباید بازرگانی را خصوصی میکردند؛ زیرا مثل خزانهداری کل کشور است. بانک مرکزی ممکن است به عنوان مرجع تصمیم گیرنده ارز تصمیم اشتباهی بگیرد.
متهم حمزه لو گفت: در زمان من خیری زاده مدیرمالی شرکت بود و کوچکترین دخالتی در اختیاراتی که ان پی سی به او داده بود، نکردم.
این متهم گفت: در ٨٦، قبل از آمدن ما مدیرعامل وقت نامهای را به ان پی سی مینویسد که مصوبهای صادر میشود. در آنجا گفته میشود اختیار مالی از مدیرعامل ساقط و به مدیرمالی واگذار میشود.
وی گفت: زمانی که قرار شد شرکت خصوصی شود اساسنامه باید تغییر میکرد. با تیمی که معاون وزیر هم بود شروع کردیم و با هم جلو رفتیم.
متهم (حمزه لو ) گفت: دو اتفاق افتاد که خیلی شفاف بیان نشد. یکی پرداخت اقساط بدهی شرکتهای پتروشیمی خصوصی به شرکت نفت قبل از خصوصی شدن بازرگانی است. اینها در زمان دولتی بودن بدهی داشتند، سالهای سال وزارت نفت از اینها پول خوراکشان را نمیگرفت و میگفت میخواهیم توان مالی این شرکتها حفظ شود.
متهم حمزه لو افزود: اگر قرار باشد کسی را بیاورید اینجا و از او سئوال کنید که چرا تبدیل به ارز کردید تمام هیات مدیره قبل از من باید به اینجا بیایند.
در ادامه متهم حمزه لو گفت: نعیمی مدیر مالی صنایع پتروشیمی در پاسخ به نامه خیری زاده دستور میدهد ارزها را ریال کنید و لذا مجوز تبدیل ارز به ریال صادر میشود که این مجوز قبل از حضور من بود.
متهم حمزه لو ادامه داد: سال ٨٩ تا ٢٩ / ١٢ / ٨٩ پی سی سی ٤٩٢ میلیارد ریال زیان کرده است. در سال ٩٠ به دلیل حجم عظیم ارز یک دفعه ٨٦٧ میلیارد ریال پی سی سی بدهکار میشود.
در این بخش از جلسه دادگاه حسینی نماینده دادستان بیان کرد: حمزه لو از ابتدا به دفاع از خود شروع کرد و باید گریزی از بدو مدیریت او بزنم. شروع فعالیت مجرمانه از زمان مدیریت وی صورت گرفته و آنچه در مدیریت بعدی صورت گرفته در زمان او پایه ریزی شده بود.
وی ادامه بیان کرد: شیخ الاسلامی را در هر دو شرکت به عنوان مدیرعامل تعیین کرده است. صرف نظر از اینکه در انتخاب این دو شرکت قانون تجارت رعایت نشده، متهم با واریز وجوه به شرکتهای خود با شیخ الاسلامی کسب درآمد کردهاند.
نماینده دادستان عنوان کرد: تکلیف مشخص بوده و وظیفه حق العمل کار در قانون مشخص شده و اقدامات صورت گرفته در زمان شما منجر به ممنوعیت تبدیل ارز شده است.
حسینی تصریح کرد: جرم اخلال از جمله جرایم مقید به نتیجه است و این طور نیست که امروز دست به عملی بزنم و همان روز نتیجه آن محقق شود. اگر اقداماتی صورت گیرد نتیجه و اثر آن که کمبود منابع ارزی کشور است همان موقع نمود پیدا نمیکند و مدتی طول میکشد تا اثر اقدامات مجرمانه در این زمینه محقق شود.
نماینده دادستان خاطرنشان کرد: عدم ورود ارز حاصل از صادرات به کشور نتیجهای میتواند در پی داشته باشد که آثارش را میبینیم، بخشی از این اقدام در زمان شما صورت گرفته است.
فرار داماد وزیر سابق به خارج از کشور با پاسپورت جعلی
وی تصریح کرد: در نامهای که اشاره گردید تاکید شده برای تبدیل ارز قبلی در صورت نیاز نسبت به اصلاح قرارداد اقدام شود.
حسینی اذعان کرد: این ناظر به قبلی است و بعدیها را شامل نمیشود و این نامه از نظر ما مجوز تبدیل ارزهای بعدی نیست.
نماینده دادستان در ادامه با اشاره به نامه دیگری گفت: مجوزی که به اینها دادند مربوط به منابع ارزی قبلی است و نه بعدی.
قاضی در ادامه عنوان کرد: در مورد ارزی که به شما و شیخ الاسلامی تعلق گرفته، علی اشرف ریاحی ( داماد وزیر سابق ) بخشی از اطلاعات را با اسناد ارائه کرده و با پاسپورت دیگری از کشور فرار کرده است.
وی تصریح کرد: این فرد حتی علیه وزیر سابق که پدرخانمش است مطالبی در راستای تسویه حساب شبنم نعمت زاده در بحث دارویی ارائه کرده و مستنداتی ارائه داده و مستنداتی که ارائه شده از ناحیه شرکا و معاونان شما بوده و مستندات راستی آزمایی شده است.
قاضی اظهار کرد: این فرد یکسری مستندات ارائه کرده است.
متهم (حمزه لو ) گفت: آنهایی که از کشور فرار کردند، علیه آنهایی که در کشور ایستادهاند و از خودشان دفاع میکنند، سند میدهند که خیلی جالب است.
وی افزود : منابع ارزی عظیمی دستم بود و میتوانستم هر کاری میخواهم بکنم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر