ادعای یک رییس فدراسیون تنها ورزش فکری دنیا هستیم
یک رییس فدراسیون گفت: تنها رشته فکری دنیا هستیم و نیاز به خمایت بیشتری داریم.
حسن تامینی در گفتوگو با رکنا، در خصوص شرایط فعلی فدراسیون شطرنج اظهار داشت: به نظرم شرایط خیلی خوبی در فدراسیون وجود دارد با توجه به اینکه ما به تازگی یکسری اعزامهای خوبی داشتهایم از جمله آنها اعزام یک تیم چهارده یا پانزده نفر به اندونزی بود. خوشبختانه عزیزان ما در ردههای سنی پایه توانستند 2 مدال طلا، پنج نقره و 3 برنز بگیرند و در مجموع رده سنی زیر هشت سال آسیا، سوم تیمی شدیم. البته این را باید بگویم تعداد شرکتکنندههای کشور دیگر چندین برابر ما بود و ما اگر میتوانستیم تعداد بیشتری اعزام کنیم قطعأ بچهها نتیجه بهتری میگرفتند. در مجموع 800 یا 900 میلیون تومان برای این سفر هزینه کردیم.
وی افزود: سفر به هندوستان پیشروی شظرنجبازان ما بود و با اینکه تلاش زیادی داشتیم و بلیت هم تهیه کرده بودیم اما از طرف کشور میزبان به ما روادید ندادند.حتی برای اعزام به فیلیپین تمام مقدمات کار را فراهم کرده و بلیت گرفتهایم اما نگران هستیم تا مبادا آنها هم برای ما مشکل ایجاد کنند.
رییس فدراسیون شطرنج تصریح کرد: توانستیم در این مدت از طریق حامیان مالی کمک خوبی بگیریم و شرایط را به شکلی که خودمان مدنظر داریم در بیاوریم. همچنین برنامهریزی ما این است که در تمام استانها برنامه استعدادیابی داشته باشیم به نحوی که از هر استان پنج نفر دختر و پنج نفر پسر که جزو بهترینها بودند شناسایی و برای آنها رایگان کلاس آموزشی برگزار و حتی مربی هم انتخاب کردیم تا راحتتر کارها را پیش ببریم.
تامینی ادامه داد: تمام سطوح سعی میکنیم از بچهها خوب حمایت کنیم. این مدت در خیلی استانهای محروم دوره مربیگری گذاشتیم و جدا از آن نیز دانش مربیان و داورانمان را تقویت کردیم. به طور مثال برای برگزاری مسابقات خودشان مجبور بودند از دیگر استانها داور بیاورند و در حال برطرف کردن این مشکل هستیم. متاسفانه خیلی از استانهای ما در مناطق محروم دارای صفحه و مهره شطرنج نیستند و سعی داریم این مشکل را هم برطرف کنیم. براساس توان خودمان نه نیاز خودمان استانها تا حالا کمکهای خوبی به آنها کردهایم.
وی با بیان اینکه ملیپوشان این رشته دغدغههای زیادی دارند و برای حل این مشکل به کمک دیگر نهادها نیاز دارند، اظهار داشت: تا پیش از ورود من به فدراسیون یکسری شطرنجبازان نخبه از ایران رفته بودند و از زمان ورودم به فدراسیون تلاش کردم با حداقلهایی که در اختیار داریم نیازهای اولیه شطرنج بزرگبازان را فراهم کنیم تا دغدغهای از این بابت نداشته باشند.تیم ما در روسیه جزو هشت تیم برتر جهان قرار گرفت و کار ما برای حمایت از این بچهها خیلی سخت است.
رییس فدراسیون شطرنج عنوان کرد: به طور مثال ورزشکارانی مانند محمد امین طباطبایی و پرهام مقصودلو نیازهایی دارند که از عهده و توان فدراسیون خارج است و باید مسئولان ورزش کشور در این راه به ما کمک کنند. مثلأ یکی از راهکارها این است برای این ورزشکاران مربی سطح بالای خارجی به استخدام در بیاوریم هر چند از لحاظ مالی خیلی در چالش خواهیم بود و حتما نیاز است به ما کمک شود.
تامینی با اشاره به سفر هفته گذشته خود به ارمنستان تصریح کرد: هفته گذشته سفری به ارمنستان داشتیم و در آنجا با لپوتیان رییس فدراسیون شطرنج ارمنستان که رییس حوزه دانش آموزی فدراسیون جهانی شطرنج هم است، دیداری داشتم. ماحصل این دیدار مذاکرات متعدد بین ما بود و با توجه به اینکه آنها کتابهایی در حوزه آموزشی به تالیف آوردهاند، خواستار این بودیم تا در حوزه آموزشی از آنها کمک بگیریم. حتی با مسئولان آموزش و پرورش هم صحبت داشتیم چطور بتوانیم در مدارس ابتدایی این رشته را برای دانشآموزان تدریس کنند، تا انشاالله بتوانیم این موضوع را جا بندازیم. در صورت تحقق این اتفاق بدون شک اتفاق خوبی برای شطرنج ما در آینده رقم خواهد خورد.
وی درباره اینکه از چه زمانی دوباره شاهد استارت لیگ شطرنج خواهیم بود، گفت: در بُعد حامیان مالی توانستیم اتفاقات خوبی رقم بزنیم به نحوی که جلسات مختلفی در این مدت با مسئولان دخانیات کل کشور داشتیم که در لیگ از وجود آنها بهرهمند شویم و از لحاظ مالی ما را مورد عنایت ویژه خودشان قرار دهند. با توجه به اپیدمی ویروس کرونا نتواستیم لیگ را ادامه دهیم اما اکنون با فروکش کردن این ویروس در حال تدارک برنامهای هستیم تا دوباره لیگ را در دستور کار خودمان داشته باشیم.
رییس فدراسیون شطرنج با بیان اینکه شطرنجبازان ایران خیلی مظلوم هستند، بیان کرد: حقیقت امر این است که بچههای شطرنجی ما خیلی مظلوم هستند و با امکاناتی که ما به آنها میدهیم و جایگاهی که در دنیا دارند قابل ملاحظه با هیچ کشوری نیست. نیاز است شرایط بهتری فراهم تا انگیزه آنها بالاتر برود. یکسری بچههای ما مطالباتی دارند که اگر بتوانیم این مطالبات را برایشان فراهم کنیم اتفاق خوبی است. مساله امیدوارکنندهتر این است که همدلی و هماهنگی بین شطرنجبازان ما موج میزند. پس از این همه افتخارآفرینی از طرف مقصودلو نیاز است تا از او تقدیر به عمل بیاید و نیاز است عزیزان ما در بدنه ورزش کشور توجه داشته باشند آنها تنها و تنها برای پرچم ایران است که میجنگند. همچنین محمدامین طباطبایی اکنون درگیر خدمت سربازی است و باید از او حمایت و حتی به او کمک شود که دغدغه سربازی مواجه نباشد. انشاالله در بازیهای آسیایی مقام بیاورند تا این مشکل آنها هم برطرف شود.
تامینی با اشاره به برگزاری مسابقات جام پایتخت در آذرماه گفت: تصمیم داریم تورنمنت جام پایتخت را آذرماه در تهران برگزار کنیم. تا الان موافقت 10 کشور را برای حضور در این مسابقات بگیریم و در حال رایزنی هستیم تا بتوانیم شرایط را برای حضور دیگر کشورها در ایران فراهم کنیم. جایزه نقدی این مسابقات سیصد میلیون تومان است و کنار آن هم باید یکسری تسهیلات برای شطرنجبازان از جمله اسکان و ..... ایجاد کنیم و همین امر خود به خود هزینهها را دوچندان میکند. امیدوارم مسئولان بلندپایه ورزش کشور به ما کمک بیایند تا برای برگزاری آن با مشکلی مواجه نشویم.
وی با بیان اینکه به دنبال جذب مربی خارجی برای شطرنج بازان ایران هستند، عنوان کرد: طی سفری که به ارمنستان داشتیم نظر مسئولان ارمنستان بر این بود تا بتوانیم از دانش مربیان مربیانی گرجستان، ارمنستان یا حتی روسیه برای ملیپوشانمان برخوردار شویم. حتی یک مربی خوب ایرانی داریم به نام تومانیان جا دارد از او کمال تشکر و قدردانی را داشته باشیم که همکاری خوبی با ما دارد. قرار شد رایزنی لازم از طرف او فراهم تا امکان حضور یک مربی سطح بالای برای ما ایجاد شود. علاوه بر اینکه باید در مدت زمان حضور در ایران به او پول بدهیم. علاوه بر این صحبت از این شد تا کلاس آنلاین برای بچهها و مربیان ترتیب دهیم تا برای بازیهای آسیایی به تجربه آنها افزوده شود.
رییس فدراسیون شطرنج با بیان اینکه نیازمند حمایت بیشتری از سمت وزارت ورزش هستند، گفت: بالاخره شطرنج تنها ورزش فکری دنیا است و خیلی کشورها روی این رشته در حال سرمایهگذاری هستند اما با این حال شطرنج ما از خیلی کشورهای دیگر بالاتر است. نیاز است به شکل دیگری حمایت و روحیه آنها را بالا ببریم و دست ما را بگیرند تا این ورزش فکری رشد بیشتری داشته باشد.
تامینی در خصوص اینکه چه مربی قرار است به ایران آورده شود، اظهار داشت: 3 یا 4 گزینه مدنظر ما قرار دارند و باید در ابتدا با خود این مربیان وارد مذاکره شویم و کنار آن نظرات خود بچهها را درباره این مربیان جویا شویم تا بدانیم به کدام یک از این مربیان علاقه دارند و از همه مهمتر هم اینکه از لحاظ مالی شرایط را بسنجیم که حد توان ما جذب چه مربی است. البته در گذشته با حمایت وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک فرصت حضور مربی خارجی در ایران فراهم شده و اکنون هم این شرایط برای ما باید فراهم شود تا مربی خارجی به ایران بیاوریم.
انتهای پیام/
ارسال نظر