نکاتی درباره برنده توپ طلای زنان که نمی دانستید / آیتانا بونماتی سوپر استار بارسلونا بر فراز فوتبال

به گزارش رکنا ، آیتانا بونماتی ، هافبک ۲۶ ساله بارسلونا را شاید بتوان یکی از مهم‌ترین زنان تاریخ فوتبال قلمداد کرد. دختری که حالا قدم در مسیر بزرگانی چون الکسیا پوتیاس و الکس مورگان می‌گذارد و برای دومین سال متوالی جایزه توپ طلای زنان را از آن خود می‌کند تا بعد از دو توپ طلای پوتیاس که همین حالا بازوبند کاپیتانی زنان بارسلونا را به بازو می‌بندد، مهم‌ترین جایزه فصل جهان در بخش زنان برای چهارمین بار به ستاره‌ای بارسلونا تعلق بگیرد. این حقیقت زمانی جذاب‌تر می‌شود که شما بدانید جایزه توپ طلای زنان فقط شش سال است که اهدا می‌شود و بارسلونا چهار بار پیاپی آن را به خانه برده است.

آیتانا درحالی به مانند سال گذشته درخشان و زیبا از پله‌های دوشاتل بالا رفت که به خوبی می‌دانست با کسب این عنوان چه جایگاه مهمی در فوتبال زنان پیدا خواهد کرد. آن هم از دستان زنی الهام‌بخش به نام ناتالی پورتمن که سال‌ها در صحنه سینما درخشیده است و حالا پیش از اهدای جایزه مهم توپ طلای زنان، حرف‌های تامل برانگیزی در خصوص فوتبال زنان می‌زند. درخواست پورتمن از علاقه‌مندان فوتبال در سراسر جهان برای حمایت از فوتبال زنان، دعوت از آن‌ها برای حضور در استادیوم و خرید بلیط‌های مسابقات آ‌ن‌ها تنها بخشی از سخنان تاثیرگذار پورتمن پیش از اهدای این جایزه بود.

آیتانا بونماتی

هافبک ۲۶ ساله بارسلونا که هشتمین فصل حضور خود در تیم بزرگسالان بارسلونا را پشت سر گذاشته و پیش از آن شش فصل هم در لاماسیا توپ می‌زده است، در فصل گذشته بار دیگر به همراه این تیم فاتح لالیگا و اروپا شد و درخشش متداوم او در مستطیل سبز، فرانس فوتبال و رای دهندگان مراسم توپ طلا را مجاب کرد تا بار دیگر از این دختر جوان به عنوان برترین زن فوتبال جهان تقدیر کنند.

آیتانا بونماتی

بونماتی در فصل گذشته به عنوان یک هافبک و نه یک مهاجم هدف، چهل و یک بار برای بارسلونا به میدان رفت و نوزده گل به ثمر رساند، ثبت ۱۷ پاس گل نیز بخش دیگری از فصل درخشان آیتانا را برای ما روایت می‌کند تا متوجه شویم کسی لایق‌تر از او برای کسب این جایزه مهم نبوده است. در کنار عناوین باشگاهی، شانزده مسابقه برای تیم ملی زنان اسپانیا، به ثمر رساندن هفت گل تاثیرگذار و یک پاس منجر به گل را نیز در کارنامه درخشان بونماتی درنظر بگیرید.

او در بخشی از سخنان امشب خودش در حالی که توپ طلا را برای خود داشت، بار دیگر مثل همیشه این عنوان را به هم‌تیمی‌هایش تقدیم کرد و تاثیر آن‌ها را غیرقابل انکار دانست. آیتانا در این لحظات گفت: بدون تردید نمی‌توانستم به تنهایی اینجا قرار بگیرم. من بسیار خوش شانس هستم که توسط بازیکنانی احاطه شده‌ام که هر روز مرا به فوتبالیست بهتری تبدیل می‌کنند. با تشکر از کارکنان و کارگران باشگاه، بدون شما و بدون لطف لاپورتا و کل هیئت مدیره ما به موفقیت زیادی دست نمی‌یافتیم. از مدیران برای همه چیز ممنونم. از هواداران برای لحظات زیبایی مانند فینال اروپا تشکر می‌کنم. تشکر از کارولین (گراهام هنسن) که می‌تواند اینجا باشد، برای اینکه من را به بازیکن بهتری تبدیل کرد.

بیوگرافی آیتانا بونماتی

آیتانا بونماتی در ۱۸ ژانویه ۱۹۹۸ در بیلانبا ای لا خلترو، شهری در منطقه گاراف در کاتالونیا به دنیا آمد. هنگامی که او در سال ۱۹۹۸ به دنیا آمد، والدینش می‌خواستند از آداب و رسوم نامگذاری اسپانیایی که به‌طور پیش فرض نام خانوادگی پدری ذکر شده بود، کنار بگذارند. در دو سال اول زندگی‌اش، او با نام آیتانا بونماتی گایدونت شناخته می‌شد و نام خانوادگی هر دو از مادرش بود. در سال ۲۰۰۰، قانون در اسپانیا تغییر کرد تا امکان وارونه کردن این رسم را فراهم کند، پس از آن بونماتی نام خانوادگی مادری خود (بونماتی) را به عنوان اولین نام خانوادگی خود و نام خانوادگی پدری خود، کونکا را به عنوان نام خانوادگی دوم خود انتخاب کرد.

بونماتی در کودکی بسکتبال بازی می‌کرد، اما در هفت سالگی فوتبال را آغاز کرد و با پسران در تیم‌های مختلط بازی کرد. او اغلب به یاد می‌آورد که پسرها به خاطر قد کوتاهش او را انتخاب کردند. اولین باشگاه‌هایی که او با آن‌ها فوتبال بازی کرد CD Ribes و CF Cubelles بودند. در سن ۱۳ سالگی، او به بارسلونا ملحق شد تا در تیم‌های جوانان بازی کند، جایی که او دو ساعت سوار وسایل نقلیه عمومی با پدرش می‌شد تا به تمرین برود.

بونماتی در رده‌های جوانان زیر ۱۷، ۱۹ و ۲۰ سال اسپانیا به موفقیت دست یافت. او دو قهرمانی جوانان یوفا (زیر ۱۷ و زیر ۱۹ سال اسپانیا) و نایب قهرمان دو دوره جام جهانی زنان جوانان فیفا (زیر ۱۷ و زیر ۲۰ سال اسپانیا) شده‌است. او از سال ۲۰۱۷ بازیکن تیم ملی زنان اسپانیا در رده بزرگسالان بوده و در جام جهانی فوتبال زنان ۲۰۱۹ و جام جهانی فوتبال زنان ۲۰۲۳ در تیم اسپانیا حضور داشت.

وبگردی